Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Extra, vsaka sicer dela po svoje. Po Rinini knjižici bi lahko kar nadaljevala z OH dnevom, ki je sledil, po eni varianti te diete na internetu pa je po kršenju pravil res predviden vodni dan. Jaz slednjega nisem nikoli prakticirala, sem pa naredila 1 dodatni sadni dan, sploh če sem se prekršila na sadni dan (kar se ni zgodilo velikokrat); če pa sem se na Š dan prekršila s sladkarijami, sem OH dan kar izpustila ali pa si predpisala (za nagrado) S dan namesto OH, tako da sem imela 2 S dneva zapored. Ampak od tega je že dolgooooo, nazadnje sem tole naredila 10.6.2006. Sem ugotovila, da je najlažje in najbolje, da se držim pravil in ne grešim. Za zadovoljitev okušalnih brbončic pa poskrbim z okusno pripravljenimi obroki. Sladoled bi si tudi ti lahko mirno privoščila naslednji dan za večerjo. Poskusi tako razmišljati vnaprej... Meni pomaga. En dan pač ni tako dolga čakalna doba, da bi se splačalo grešiti. No, ja, koliko kg želiš še izgubiti? Če te do cilja loči le par kg, ni treba da si tako dosledna, čeprav gredo pa te kile najtežje dol. A ne, Rožica? Glede morja, bi si jaz poskusila skombinirat (z manjšimi grehi zaradi katerih se ne bi sekirala), ali pa bi vsaj v kar se da največji meri upoštevala vsaj ločevanje. Če greš z družbo, bo sicer težka, če pa z družino, pa te bodo najbrž podprli in te razumeli. V naš zasebni album pod Naša ustvarjanja in zanimivosti sem dodala 2 sličici, malo za hec in malo za popestritev, ker se tam zadnje čase nilč ne dogaja, v javnega pa ne sodi. Če katera tega ne pozna, si na http://users.volja.net/kulinarika/ preberite, kako do njega. Jankica, včeraj sem ti pri peki delala družbo, spekla sem še 2 nova kolača iz češenj, ki jih bom degustirala danes za večerjo. Kaj več od degustacije res ne bo, ker imam v hladilniku še 2 za poskusit. Ja, bo kriza... Esis, jaz uporabljam svetlo sojino omako, ki jo kupim v Mercatorju ali Sparu, nek GoldenRiver ali nekaj podobnega, meni je dobra, a jo uporabljam zelo skromno, saj je to le dodatek kitajskim jedem. Sama tudi meni ni dobra, pa saj to sigurno veš. Lep dan, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 29. jun 2006 09:43:00
Ej, Jankica, take je pa dobra! Tudi jaz sem se nasmejala do solz!
Pozdravljene! Po dolgem času se oglašam tudi jaz. Kar uspešno se držim vendar kg kar ne grejo dol. Še vedno imam 77 kg sicer slabih pa vendar... Kaj se dogaja? Se je to dogajalo tudi vam? Res ne grešim mogoče pa pojem preveč solate?Kaj mi svetujete? Romanad
Romanad, kateri dan pa imaš? Menda se nekaterim tudi 10 dni teža nič ne zniža, potem pa gre zelo hitro dol. Solata po moje ni problem. A ješ zraven obrokov tudi zelenjavo ali morda ješ preveč "goste" hrane? Bolje je manj mesa, riža, testenin, na ta račun pa več zelenjave in solate. Daj povej, kakšni so tvoji obroki, recimo za 1 cel dan. Bistven je tudi čas med obroki (3 oz. na B dan celo 4 ure), pa veliko vode (brez dodatkov) je treba spiti, vsaj 2 litra na dan, pa nobene druge pijače, razen čaja ali kave brez sladkorja. Malo razmisli, pa nam še kaj napiši. Če nimaš veliko viška, gre tudi počasneje... Encijan
Koncert za češnje in 3md v d-molu..... O, Encijan, kako poetično! Tudi mene je sinoči prijelo, da bi torti slikala kar takole v hladilniku. Ugibam, če imava enak Elektroluxov hladilnik, moj ima še dva zamrzovalna predala spodaj. Je poleti kar premajhen! jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 29. jun 2006 10:51:49
Jankica, najin hladilnik ima še 3 zamrzovalne predale, tako da verjamem, da sta 2 kar premalo, sploh zdaj poleti in ker vas je več. Je pa meni drugače super, sta mi všeč ogromna predala za zelenjavo in sadje, ki sta po celi globini prav do vrat, tako da gre notri tudi cela zelnata glava (morda celo 2) in ogromno sadja, ki ga me pač potrebujemo. Sva prav zato kupila takega, ko se nama je prejšnji pokvaril. Aja, punce, hvala za pohvale glede slikc in receptov, ste mi dale novega zagona za naprej. Prepričana sem, da vam bo krompir z bučkami všeč in ga boste pogosto pekle. Za danes sem planirala zelenjavno omleto in že zbirala ideje, zdaj se pa v službi obetajo pizze. Bom še razmislila, kaj bom... Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 29. jun 2006 11:50:36
Še dobro, da imamo tudi zam. skrinjo, toda hladilnik je bolj pri roki. Ja, predala sta super, nosila za steklenice pa tudi po potrebi lahko odstranimo. Leto in pol je, odkar smo ga zamenjali in smo zelo zadovoljni. jankica
zaradi morja me najbolj skrbi to, ker sva s fantom še mlada in predvsem na morju rada tudi kaj spijeva...za zajtrk bom jedla še vedno sadje kar se bo dalo bom ločevala...ja sedaj sem izgubila približno 4 kg tako ga jih imam zdaj 62, samo bolj dolj pa ne gre....zaenkrat....zjutraj imam teko reven trebuh...ko pa kaj jem se mi kar napne ali se vam to tudi dogaja??? extra
Hey! Extra, meni se to tudi dogaja. Zato se najraje gledam v ogledalo zjutraj. Sicer pa e zdaj veliko boljše, ko ločujem živila in se mi po kakšnih 2 urah po obroku trebuh spet poleže. Včasih sem pa imela napihnjenega kar po cel dan. Mene pa zanima še nekaj. Ne ve če to ravno spada sem, glede na to, da naj bi se tu izmenjevali recepti. Ampak ne vem kje in na koga drugega naj se obrnem, kot pa na vas, ki ste mi bile do zdaj v veliko pomoč. Zanima me, kako pogosto hodite na dologo potrebo, saj od kar sem na dieti hodim zelo redko (včasih kar vsak 4. dan) in se mi to zdi zelo nezdravo. Delam morda kaj narobe Jaz se do zdaj še nisem tehtala , me je kar malo strah, da bi bila razočarana. Po oblačilih se mi zdi da sem kar nekaj shujšala, samo zadnje dni pa se mi zdi, da se nisem kaj dosti premaknila. No upam, da bom kmalu zbrala pogum. Jutri imam pa sadni dan! Me prav zanima, kaj si bom jutri omislila... No, uživajte in bodite pridne! Papa! silly_me
pozdravljene vse skupaj. Glede na to da je poletje, kar pridno pišete. Naša dieta se bliža koncu, še dva dni. Jutri sadni dan in v sobot vodni. Splačalo se je potruditi. Veliko smo dosegli in pravzaprav ni tako težko, kot se zdi od začetka. Pojedli smo pa toliko jabolk, da se bomo spremenili v jablano. Bomo videli, kako bomo uspešni na vzdrževanju. Vsem želim , da dosežejo svoje cilje, pa nikar ne obupajte, če ne gre vse gladko. jutri je spet drug dan..... mimca z družino mimca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti