Ločevanje živil 90. dni - 5. del

haj Tudi jaz sem se najedla polento in skledo solate zeloooooooo dobro vsaj meni. Za zvečer pa še nevem kakšno sladico bi si privoščila.Čez kakšne dve uri se bom spravila telovadit najprej orbitrek nato še trebušnjaki pridejo na vrsto,ker je moj trebušček kar še mlahav. Miss-Lady-seveda si lahko daš na pico kečap pa še kakšne gobice tudi lahko ,če jih imaš rada.Verjamem,da ti pica ni bila dobra,saj si imela samo pečeno testo. lep popoldanski pozdrav
Kristina, pico (iz polnozrnate moke) sem obložila s svežim paradižnikom in posula z gobicam. Stvar je sicer zelo nasitna, ampak dokaj brez okusa (morda tudi zaradi polnozrnate moke). Drugič jo bom namazala s kečapom ali ajvarjem. MissLady
Lep pozdrav Tudi jaz se borim z odvecnimi kg po porodu. zdaj sem 17 dan te diete pa sem izgubila se komaj 2 kg. Se mi zdi jako malo. Ze vec nimam prave volje. Me pa zanima kaj se zgodi po dieti ko zacnes normalno jest. Sem slisalsa da kg grejo lepo nazaj a ima kdo izkusnje? lep pozdrav
Tudi moja pica danes je bila zanič. Uporabila sem pol polnozrnate moke in pol bele, na vrh pa sem naložila domačo paradižnikovo mezgo (to je bilo še najbolj dobro od vsega), gobe, bučke in nekaj oliv. Ampak je bilo porazno. Pa prej sem bučke in gobe še malo prepražila, pa ni bilo nič bolje. Bom raje ostala pri testeninah... Sonja
Nuša takole je s to dieto in podietnim režimom prehranjevanja; Odvisno kaj zate pomeni "po dieti ko začneš normalno jest". Mislim da za nas ki smo nagnjeni k debelosti ni poti nazaj k načinu prehranjevanja, kakršnega prakticirajo ljudje ki nimajo problemov s kilogrami. To dieto prakticiram že tretjič. Po koncu prvega kroga (pred dvema letoma) sem začela "normalno" jest in seveda dobila vse nazaj. Lani sem ponovno začela z dieto in izgubila 5 kg, od tega v enem letu dva dobila nazaj - s tem da sem celo leto pazila na to kaj jem - letos bom probala oklestit spet za 5kg. Za čas po dieti obstajajo napotki, ki so zapisani v drugi Rinini knjižici in se jih je priporočljivo držati. Veliko dobre volje in čimmanj kilogramov! LP ivonja
Hojla! Samo na hitro se oglasim,ker me čas preganja! Punce,držte se,sploh tiste,ki ste jutri sadne. Nuša,ti je že Ivonja lepo povedala,da tiste,ki so nagnjene k debelosti,se morajo paziti vso življenje!Žalostno,toda drugače žal ne gre! Mejte se lepo in ne mi ga jutri sračkat! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Čer! Jaz si pico obložim z prepraženo čebulo, porom, gobicami, papriko,...( pač kar najdem v hladilniku in da ne spada pod Š dan), včasih po vrh posujem še kakšno zelenjavo, ki se vedno kaj najde v zamrzovalniku,... Začinim OBVEZNO!!!! z Pizza začimbami. Testo premažem s kečapom, še bolj všeč pa mi je če že prej, ko pražim dodam žličko kisle smetane, mogoče še malo zalijem, da dodam manj smetane ,pač tako da se lepo maže, v tem primeru testa ne namažem s kečapom ... !!!Seveda smetana ni najbolj zaželjena v dieti!!! Res pa je da tudi pizze ne jem pogosto. Imam raje testenine ali carski praženec, palačinke z domačo marmelado (z manj sladkorja).... Skratka uporabi domišlijo in preizkusi različne recepte, verjamem da boš tudi ti našla sebi najbolj všečno varianto zelenjavne pizze. Tudi jaz na začetku nisem bila naklonjena zelenjavni pizzi. Nuša mislim, da je to dieta, ki ti spremeni življenje. Vsaj meni ga je!!! Naučila sem se veliko novega o prehrani svojem organizmu, spoznala koliko dejansko potrebuje da normalno funkcionira,.. Začela sem se gibati,.... Mislim, da se ne izplača kar "normalno začet" po 90 dneh, vskakor je po 90 dneh še obveznih 90 dni po dieti (nadaljevalnih), kjer se še bolje naučiš uravnavati med zadovoljevanjem želja in potrebami organizma..., ne da se ne izplača, ne moreš,... ker ti prehranjevanje tako preide pod kožo. Vsekakor pa se moramo zavedati, da je meja med pravim in "normalnim" prehranjevanjem vedno tanka. Tudi sama sem se po dveh letih truda pričela "normalno prehranjevati" , seveda to ne pride čez noč ampak se prične z dodatki, in bogatenjem naših obrokov. Pridelala sem 8kg. Bi pa lahko tudi debatirali, kaj komu pomeni "normalno"? Vsekakor pa večno ne bo treba tako strogo ločevati, le se naučtise je treba kako uravnavati med dnevi z večjim kaloričnim vnosom in navsezadnje sadnim dnem. Vsekakor pa drži kar je napisala Ivonja! In nikar ne obupaj! Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
dober večer.Jaz pa sem za kosilo jedla nekakšno pogačo-kot zbit mehek kruh-in kumarice.Mal je zgledalo prazno,a okusno.Popoldne pa sem šla k sestri na kavo in sem zraven pojedla 4 domačica piškotke(17 uri),pa nisem bila pol nič več lačna.Bom še kdaj jedla to pogačo,čeprav ko jo gledaš je kot testo pice,sam bolj mehko in se trga z rokami.Je katera to že delala in kaj je jedla zraven?Se mi zdi,da me nasiti bolj kot testenine.Zdaj pa v mižule,da bom jutri zdržala ob sadju. luna1
Kako sem se danes fino najedla. Za kosilo sem si privoščila makarončke za večerjo pa par piškotov, ki sem jih spekla prejšnji teden (so končno prišli na vrsto). Jutri pa sadje. Ste pripravljene? Jaz sem si za zjutraj dala namočit suhe slive, potem pa me čakajo še jabolka, mandarine, banane in hruške. Planiram, da mi bo tudi tokrat uspelo samo ob sadju (brez zelenjave). Nočko! tejčica
Jutro! Ja, pa smo dočakali zopet sadni (krulni) dan.Danes bom si prvič privoščila banane v pečici. Punce kako si jih pa ve pripravite? Mnogo volje! Marcipan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti