Vsaj tukaj je dobro razpoloženje. Pri nas je vse megleno in sploh nimam volje za delat. In tako non-stop na forum kukam. Se vsaj pošteno nasmejim!
Trije poročeni pari, eden okoli dvajsetih, drugi okoli trideset in tretji okoli štirideset, so se želeli priključiti cerkvi zmernega življenja.Bila je to sveže ustanovljena sekta, ena tistih, ki v vsesplošnem pomanjkanju smisla in vrednot rasejo kot gobe po dežju. Skupaj so šli na razgovor in veliki duhovnik, lokalni vodja sekte, jim je na koncu oznanil, da bodo sprejeti, v kolikor bodo uspešno prestali poseben test. Morali se bodo namreč cel mesec vzdržati vsakršne spolnosti. Vsi so se navdušeno strinjali in obljubili, da bodo poskusili.
Mesec dni kasneje so imeli še zadnji dokončni razgovor z velikim duhovnikom.
Najprej je povprašal par, ki jih je imel okoli štirideset, kako sta se imela.
Niti ni bilo prehudo, je odgovoril mož. Večino časa sem preživel v delavnici, ona pa na vrtu in tako sva se zamotila z drugimi rečmi. Vzdržala sva!
Lepo, otroka moja, dobrodošla sta v naši cerkvi, je bil navdušen veliki duhovnik.
In kako je šlo vama? se je že obrnil k tridesetletnemu paru.
Kar težko je bilo, je odgovoril >glava družine<. Ves čas sva mislila na to. Morala sva spati v ločenih spalnicah in veliko sva molila. Ampak sva vzdržala cel mesec ..
Lepo, otroka moja, je bil navdušen veliki duhovnik. Dobrodošla v naši cerkvi zmernega življenja.
In vidva, se je ves žareč obrnil k najmlajšemu, dvajsetletnemu paru.
Ni bilo najbolje, oče. Se bojim povedati. Prvi teden je še šlo, je začel pripovedovati mož. Drugi teden sva mislila, da se nama bo zmešalo. In potem nekega dne v tretjem tednu ... moji ženi je padla na tla glava cvetače in ko se je sklonila naprej, da jo pobere ... jaz pa sem stal za njo in mrak mi je padel na oči. In sem jo - kar stoje in kar tam...
Žal mi je, sin moj, je zavzdihnil veliki duhovnik, ampak vidva nista dobrodošla v naši cerkvi ...
Ja, vem, je rekel mladi mož, saj tudi v tistem Mercatorju nisva več dobrodošla.
tejčica