Ojla, sem že nazaj! Pa kje ste mi vse? 4 dni me ni, pa ste samo eno dobro stran natipkale. Upam, da to ne pomeni, da ste vse grešile in računate na tisto čudežno ogledalo od Jankice. Ker tisto pomaga (če že) samo tebi in samo trenutno, drugi te vidijo drugače. No, o tem bi se sicer dalo razpravljati. Sem pa ob tej slikci pomislila na anoreksike, kjer pa je zadeva obrnjena, kar je pa še bolj nevarno kot pri nas. Slaba tolažba sicer!
Jaz sem torej nazaj, total prenovljena, rahlo "zarjavela", sicer pa samo s pol kilce manj kot pred kratkim dopustom, a vsa 3 jutra sem izkoristila za tek (seveda hojo in tek) ob obali in napredek je bil viden iz dneva v dan, počutje pa prekrasno. Sledila sem tudi dieti, pravzaprav sem imela ravno cel cikel B-Š-OH-S, pa same dobrote sem pripravljala, B dan sicer ni bil nič posebnega, ker sem bila še na poti, sem si v solatnem baru privoščila "goro" kuhane oz. pečene zelenjave (mnjami bučke in jajčevci) in solate z 2 kuhanimi jajci, za večerjo pa paradižnikovo solato s papriko, mlado čebulo in koščki sira. Ker sem se dopoldne vzdržala kruha, sem si zvečer privoščila pol polnozrnate štručke. Na Š dan sem ponovila že preizkušeno kombinacijo pečenega krompirja z bučkami in šampinjoni, popraženi na mladi čebuli. Seveda spet ni slikce, ker sem bila brez fotoaparata. Zraven pa skleda hrustljave zelene solate, ki sem si jo privoščila tudi naslednji dan zraven OH pizze. Uf, kako je bila dobra, čeprav nisem načrtno delala po Neninem receptu (
http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548786/?ob=2), sem skoraj vse naredila tako kot je (si -
Nena-morje, a si še kaj z nami?) napisala ona. Rezultat je bila res tako dobra pizza, da se tiste iz pizzerije lahko kar skrijejo. Imam občutek, da bo še večkrat na mizi, sploh če se posreči poskus z zamrzovanjem, ki je še v teku...
Je pa tale solno-kvasna emulzija pri polnozrnatem kruhu oz. testu res enkratna. Ste že preizkusile?
Danes je torej spet na vrsti B dan, pa razmišljam o EGO jogurtu s polnozrnato žemljo, popoldne pa samo jogurt in to pol manj. Bom še videla...
Kateri dan pa imaš danes ti? Ko sem se vam pridružila, sem prav gledala, da bomo na istih dnevih, zdaj ste se pa kar nekam izgubile... Bom šla malo prečekirat, ktere vse ste obupale.
Lep sončen pozdravček.
Encijan