Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ja, saj zato pa rečejo trgovke: pridite se pokazat; potem te pa hvalijo in hvalijo, njim se itak zdi, da nam vse super pristaja - biznis, pač. Imajo pa v nekaterih štacunah res malo ponarejena ogledala - potrjeno iz druge roke! jankica
Ja,ampak za nas bi moralo imeti čudežno ogledalo ravno nasprotni učinek,namesto da bi nas zožilo,nas bi moralo razširiti.Potem bi se še bolj trudile za svoje postavce! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dober večer! Še nikoli ni minil dan, da se nebi katera oglasila. Danes pa gledam, gledam in gledam pa nič! Pa napišimo kaj... Danes ni bilo težko popiti veliko vode, ker je tako vroče! Tudi jedle bomo lahko vedno manj. Če je vroče, pač ne paše. Včasih vidim kakšnega, ki ima precej preveč kilogramov in si mislim: Joj, ko bi ti vedel(a) kako preprosto je shujšati! Najrajši bi ga kar ustavila in mu svetovala. Ampak mogoče pa ta dieta ni za vse tako enostavna, kot se meni zdi. Nekaterim se tudi zdi šport vsak dan nekaj povsem vsakdanjega. Jaz pa se stresem že ob besedi gibanje. Občudujem vse, ki se vsak dan ukvarjate s športom!!! Želim vam lep preostanek dneva in lep jutrišnji dan!!! moki
Hojla! Res smo zadnje čase lene za pisanje! Lanes, kako bova (bomo) potem speljali jutrišnji lunin krajec? Ali boš sadna v nedeljo, ponedeljek ali kar dva dni skupaj. Če gledam po uri, bi imela lahko tudi oba dneva skoraj normalno kosilo. Ne vem, kako bi se odločila. Pa ti? jankica
Jaz pa sem sinoči šla z hčerkama kolesarit in verjetno bom danes vajo ponovila. Prav super je bilo. Kar se tiče pa glede hrane,sem pa totalno zabluzila,to pa zato ker sem bila tako zelo prehlajena in mi ni pasalo jest drugega kot sadje(še sreča),solato in ha,zanimivo,hrenovke,aja,pa lekadole.Tako je šel vrstni red pri prehranjevanju v maloro. Bom pa se v ponedeljek spet mal v roke vzela,dva dni pa se bom še malce cartljala. No,saj tudi sreča,da je tako vroče in mi ne paše preveč jest. Mejte se lepo,naužijte se sonca in vročine! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Živjo! Se javljam z "bolniške". Stanje se rahlo izboljšuje, prehrana...? Nikakor mi ne uspeva, še vedno jem antibiotike, vsa sem napihnjena,...., tehtnica tega ne pokaže, vendar se vidi na oblekah da sem morala malo pridobiti....? GGGGGGGrrrrrrrrrrrr! Morje se bliža, me je kar malo sram... Včeraj sem se udala in po trgovinah malo pogledala kopalke, verjetno bom morala kupiti nove, ker ne verjamem, da mi bo uspelo doseči ta cilj......... Bolj slabo kaže............. Dopust je praktično pred vrati, kilogrami pa še vedno zasidrani na tazadnji.... No se vidi, da sem malo bolje ker me že skrbi postava in vse drugo,.... :) Pred enim tednom sem se požvižgala na vse, samo da bi bilo zdravje. LP.
Joj Rožica, kakšna škoda - takšno lepo vreme, ti pa na bolniški. Prav nič ti ne zavidam, kakor tudi Marjetki cvetki ne. Zaradi zdravil se mora na žalost ritem prehranjevanja spremeniti. Ampak, saj bo in to bolje!!! Rožica, jaz sem zdrava, pa sem tudi napihnjena - se mi zdi, da mi kar trebuh rase! Nekam leno prebavo imam, pa ne vem, kaj je temu krivo. Dve banani po dveh mesecih, to skoraj ne more biti pravi vzrok. Dosedaj sem cel mesec po malem uživala šparglje v takšni in drugačni obliki, zdaj pa je konec sezone (vsaj pri našem pridelovalcu). Mislim, da so bili šparglji prav blagodejni za prebavo. V četrtek sva z možem naredila dolgo kolesarsko turo in je bilo prav super, danes pa greva spet na kolo. Moram pohiteti, če hočeva ujeti še malo vzdušja Maratona Franja (počakala jih bova v Škofji Loki in se malo furala proti Ljubljani - upam!). Mejte se! jankica
Tako, plan kolesarjenja je uspel, prevozila sem še več, kot sem si upala misliti. Vzdušje je bilo res enkratno. Nekateri gledalci so se res potrudili z glasnim navijanjem. Videli smo nekaj padcev, še več pa defektov. S sadnim dnevom pa danes še ni bilo nič - za pozno kosilo smo si privoščili kar pico. jankica
Ojla, sem že nazaj! Pa kje ste mi vse? 4 dni me ni, pa ste samo eno dobro stran natipkale. Upam, da to ne pomeni, da ste vse grešile in računate na tisto čudežno ogledalo od Jankice. Ker tisto pomaga (če že) samo tebi in samo trenutno, drugi te vidijo drugače. No, o tem bi se sicer dalo razpravljati. Sem pa ob tej slikci pomislila na anoreksike, kjer pa je zadeva obrnjena, kar je pa še bolj nevarno kot pri nas. Slaba tolažba sicer! Jaz sem torej nazaj, total prenovljena, rahlo "zarjavela", sicer pa samo s pol kilce manj kot pred kratkim dopustom, a vsa 3 jutra sem izkoristila za tek (seveda hojo in tek) ob obali in napredek je bil viden iz dneva v dan, počutje pa prekrasno. Sledila sem tudi dieti, pravzaprav sem imela ravno cel cikel B-Š-OH-S, pa same dobrote sem pripravljala, B dan sicer ni bil nič posebnega, ker sem bila še na poti, sem si v solatnem baru privoščila "goro" kuhane oz. pečene zelenjave (mnjami bučke in jajčevci) in solate z 2 kuhanimi jajci, za večerjo pa paradižnikovo solato s papriko, mlado čebulo in koščki sira. Ker sem se dopoldne vzdržala kruha, sem si zvečer privoščila pol polnozrnate štručke. Na Š dan sem ponovila že preizkušeno kombinacijo pečenega krompirja z bučkami in šampinjoni, popraženi na mladi čebuli. Seveda spet ni slikce, ker sem bila brez fotoaparata. Zraven pa skleda hrustljave zelene solate, ki sem si jo privoščila tudi naslednji dan zraven OH pizze. Uf, kako je bila dobra, čeprav nisem načrtno delala po Neninem receptu (http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548786/?ob=2), sem skoraj vse naredila tako kot je (si - Nena-morje, a si še kaj z nami?) napisala ona. Rezultat je bila res tako dobra pizza, da se tiste iz pizzerije lahko kar skrijejo. Imam občutek, da bo še večkrat na mizi, sploh če se posreči poskus z zamrzovanjem, ki je še v teku... Je pa tale solno-kvasna emulzija pri polnozrnatem kruhu oz. testu res enkratna. Ste že preizkusile? Danes je torej spet na vrsti B dan, pa razmišljam o EGO jogurtu s polnozrnato žemljo, popoldne pa samo jogurt in to pol manj. Bom še videla... Kateri dan pa imaš danes ti? Ko sem se vam pridružila, sem prav gledala, da bomo na istih dnevih, zdaj ste se pa kar nekam izgubile... Bom šla malo prečekirat, ktere vse ste obupale. Lep sončen pozdravček. Encijan
Hojla! Encijan,jaz sem bila tako napol obupana z enim fajn prehladom,zdaj pa se že pobiram! Rožica,kako pa kaj tvoje zdravje,je zdaj vredu. Ma,pa sej se mi ne ljubi nč pisat! Mejte se lepo in uživajte v teh lepih sončnih dnevih! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti