Dobro jutro, čebelice! Ste tako pridne, da vas moram malo pohvaliti.

Silly_me, danes pa

, kajne? Jaz si ne bom pripravljala nič posebnega, saj mi najbolj prija raznovrstno sveže sadje, vedno pa si privoščim kaj novega oz. takega, kar imam posebno rada, da se malo nagradim. V tem času to tako ni velik problem, saj obožujem češnje, pa grozdje, hruške (viljamovke), marelice, breskve, nektarine. Za danes sem si pripravila hruške, češnje, breskve in jabolka. Češnje sva z dragim nabrala včeraj zvečer in to je bila razen likanja moja edina rekreacija, sem proti večeru malo začutila roke od včerajšnjih sklec in sem telovadbo raje prestavila za 1 dan, da si mišice malo opomorejo. Sadje za večerjo na ostale dni pa res ni po programu, a jaz imam kosilo precej pozno, zato sem si dieto malo priredila in si zvečer namesto polovico kosila večkrat privoščim manjšo količino sadja, zdaj v tej vročini pa jo kdaj tudi kar izpustim. Če si na deiti prvič, je najbolje, da delaš točno po navodilih, tako kot pravi Moki, bo najmanj škode.
Esis, teža pa od dneve do dneva res niha, tako kot sta ti povedali že Jankica in Moki, tudi jaz se tehtam vsak dan in to opažam, ampak enega pravila, kdaj teža pade in kdaj naraste, pri sebi ne morem definirati, ponavadi sicer pade po S dnevu, a včasih se zgodi, da pade tudi po B, Š ali OH dnevu. Ja, prav na vse dneve sem že opazila padec teže, samo le občasno, po zadnjem Š dnevu mi je teža padla skoraj za 1 kg, npr., čeprav mi ponavadi naraste. Tako, da res pogumno naprej - s tehtanjem ZJUTRAJ po S dnevu. Tisto tehtanje zvečer ali popoldne pa res ni pametno, tudi mene je včasih zaneslo in je zvečer pokazalo tudi 2 kg več kot naslednje jutro, zato tega raje ne delam več.
Tigrolina, le kdo se te ne bi zapomnil, saj si obljubila, da nas boš osupnila z rezultatom. Ne, ne, nismo pozabili. Glede OH dneva. Sama si največkrat pripravim pisane testenine s paradižnikovo omako (pire), ki jo začinim in dodam še popečene bučke ali por ali na mladi čebuli popražene gobice (šampinjone), zadnjič pa me je čisto navdušila polnozrnata pizza s prej malo popečenimi bučkami in prepraženimi šampinjoni, obilno prepojeno s paradižnikovo omako in začinjeno z origanom, malo pred koncem pa sem jo posula še s česnom. Če bi imela še peteršilj bi si sicer raje pripravila tržaško polivko. Bila je tako sočna in okusna, da bi jo jedla vsak OH dan, če bi jo imela čas pripravljati. Testo sem naredila iz pol polnozrnate in pol bele moko in solno-kvasno emulzijo. Kako pa si si jo ti pripravila?
Tukaj
http://users.volja.net/kulinarika/ oz. tu
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614 pa najdeš še precej drugih idej za OH dan, jaz imam namen v kratkem preizkusiti zeliščno pogačo in palačinke z gobami, ki pa jih bom sigurno pripravila tudi z bučkami, saj so mi klasične bučne omlete 1A, tu so sicer malo okrnjene (namesto mleka radenska in brez jajc).
Lep dan.
Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 22. jun 2006 09:40:15