Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Čao, RomanaD, dobrodošla! Saj ti je že Esis napisala, pa vseeno... Na sadni dan ješ lahko katerokoli sadje, le z bananami ne pretiravaj (max. 2 na dan), pa oreške in suho sadje tudi raje omeji oz. na začetku je bolje, da se jih izogibaš. Za vsak obrok lahko poješ po 2 kosa istega sadja oz. ekvivalent (npr. 2 jabolki, 2 pomaranči, 2 banani, 2-4 breskve oz. nektarine, 4-5 marelic, skodelico češenj, ribeza, jagod...), na sadni dan pa si za kosilo lahko pripraviš tudi kombinacijo več vrst sadja, lahko ga tudi popečeš ali poješ manj sladki kompot, čeprav tega nekatere nimamo preveč rade, sadje je telesu najbolj koristno (in meni tudi dobro) v svoji naravni obliki. Nekaj predlogov najdeš na naši spletni strani http://users.volja.net/kulinarika/ , morda ti bo v pomoč, preglej povezave, če jih še ne poznaš. Glede delovnega časa pa vsaka rešuje po svoje, ene bolj, druge manj uspešno. Če imaš možnost prehrane v službi, se da marsikaj skombinirati, precej stvari pa si lahko prineseš tudi s sabo. Če imaš kosilo šele popoldne doma, je problem, ker zmanjka časa za večerjo. Jaz velikokrat zato zvečer pojem le kak kos sadja ali spijem čaj ali limonado (brez sladkorja), čeprav bi bilo bolje upoštevati red in imeti kosilo med 12. in 15. uro. Če le moreš, si poskusi urediti kosilo v tem času. Le pogumno, če bo še kak dvom, nas pa le vprašaj, saj rade pomagamo, samo ne vem, kam so se te dni vse poskrile... Encijan
ČAO punce, javljam se bolj poredko ker nimam nič pametnega za povedat. Moje vzdrževanje je bolj klavrno in polno grehov. Vem da zame ni druge rešitve, kot da začnem z 2. krogom diete, ampak nekako ne gre. Trenutno nimam volje za hujšanje, čeprav se bliža dopust in vse kar je z njim povezano.... Naj vam povem, da se bliža polna luna, ki se začne v nedeljo 11.06. ob 20.04. Tale bo pa zame ravno prava - torej v ponedeljek pijemo vodo. Ste za? Vsem, ki ste ponovno začele držim pesti in želim veliko volje. Lep sončen dan SMILE28
Romanad, pozdravljena med nami! Kakšno sadje? Vsako! Sveže, surovo, kuhano, pečeno, vloženo, kompot, sveže iztisnjen sok, suho... Za spremembo semena, oreščki. Ali pa vsa nevtralna zelenjava, mogoče v topli zelenjavni juhi za mrzle dni, poleti pa mešana solata. V začetku lahko po več obrokov na dan, lahko tudi na 2 uri, počasi boš količine zmanjšala, ker se bo tudi lakota umirila. Napad lakote pa prebrodiš tudi z vodo ali nesladkanim čajem. Da si še jaz malo osvežim spomin in pravila, sem šla pogledat 2. Rinino knjižico - naslednjih 90 dni. O sadnih dnevih piše: - sadje: v obroku ga uživajte vedno samostojno, posegajte po sadju, ki odgovarja vašemu želodcu - suho sadje (nežveplano): uživajte ga samostojno ali v kombinaciji z izdelki iz žita (kosmiči, musli) - oreščki: uporabite jih za obogatitev sadno-zelenjavnih solat in kot dodatek k jogurtom, občasno tudi s kruhom VITAMINSKI DAN Sadni dan prečisti in pomladi telo, varuje srce. Uživajte čim več svežega sadja in, če je možno, z lupino. Če tega ne prenesete, ga olupite ali skuhajte. Sladilo naj bodo rozine ali zgoščen jabolčni sok. Ce ne prenesete preveč sadja ali ga morda ne marate, je tu zelenjava, pripravljena na tisoč in en način. Na sadni dan ne bodite lačni, vsaki 2 uri sezite po sadju ali si pripravite okusno sadno jed. Tudi jaz ti želim mnogo uspeha! jankica
Uf, punce (na vzdrževanju), še naprej prebiram NASLEDNJIH 90 DNI in ugotavljam, da so dovoljene tudi take kombinacije oziroma dodatki, ki sem jih pogrešala. Kot primer: piščanec v zelenjavi (B) vsebuje tudi pločevinko koruze (Š), solata na Š dan vsebuje preliv z jogurtom in majonezo, enolončnica na B dan vsebuje tudi 1 krompir. Torej malo manj strog režim in pa z dodatki za zgostitev, okus dekoracijo. Sem kar malo potolažena, saj sem imela vedno slabo vest, če sem v kremno juho ali omake dala malo smetane. Pa solata z jogurtom in malo majoneze mi tudi prija vsak dan. Ja, saj vem - važne so količine! jankica
Najlepša hvala vsem za nasvete. Že vidim, da bo z vami šlo lažje.Zdi se mi, da ta dijeta ni tako huda in da bom mogoče le izgubila kakšen kg.Prihajam v meno in kile so se začele nabirati. Rada bi jih izgubila 10 upam vsaj. Zanima me če lahko danes ko sem na OH dnevu popoldan pojem kašno porcijo zelene solate z svežim paradižnikom. Zvečer pa nagrada-TORTICA. LP Romanad
Dober večer vsem! Veselo vas berem in se veselim vseh minus kg z vami. Malo pogrešam Marjanco, se pa veselim vseh komentarjev Marjetke Cvetke in vseh ostalih. Jaz sem še veno na vzdrževanju in kombinaciji montignaca in še vedno sem tam nekje med 72 in 69...se ne sekiram preveč ampak sem se pa začela malo rekreirati (bravo zame lenobo), vsak dan grem na krajši spehod..v soboto je trajal cele 2 uri...joj punce kako so me noge bolele..totalno sem brez kondicije. Kako se pripraviti do gibanja? Lp in čimveč minusa na tehtnici. claudia12
Dober dan! Romanad, včeraj ti ni nobena odgovorila, velja pa, da solato lahko ješ vsak dan, le na razmak med obroki moraš paziti. Ne vem, če si brala prvo Rinino knjižico; če ne, je tukaj nekaj osnovnih napotkov glede obrokov: 4:00 - 12:00 Očiščevalni ciklus traja od četrte ure zjutraj do dvanajste dopoldan. V tem času je potrebno jesti minimalno (v glavnem sadje) in piti čim večje količine vode, čaja in nizkokaloričnih napitkov (tudi v obdobju po dieti velja enako: do kosila uživajte samo sadje). 12:00-20:00 Drugi, tako imenovani prehranjevalni ciklus traja od dvanajste ure dopoldan do osme ure zvečer. Ta čas je namenjen prehranjevanju. Pri hrani niso pomembne količine (lahko jeste poljubno mnogo), temveč pravilne kombinacije in čas med obroki (po proteinskem obroku - štiri ure premora, po škrobnem ali OH obroku - 3 ure, po sadnem obroku - 2 uri). 20:00-4:00 Tretji ciklus je tako imenovani prebavni ciklus, ki traja od osme ure zvečer do četrte ure zjutraj. Po osmi uri zvečer ne jejte več! RAZPOREJANJE OBROKOV Zjutraj in dopoldne uživajte sadje, pravzaprav uživajte sadje do kosila. Če kosilo vsebuje proteine (beljakovine), je večerja na vrsti čez 4 ure, če je kosilo sestavljeno iz ogljikohidratnih ali škrobnih živil, pa večerjajte čez 3 ure. Na sadni dan so obroki pogostejši, a ne gre pretiravati. Če morate (iz zdravstvenih razlogov) jesti večkrat na dan, si za popoldansko malico pripravite kos zelenjave (ne sadja). Ne pozabite piti, včasih ste samo žejni, ne pa lačni! Prehrano prilagodite delovnemu času. Ne komplicirajte, kombiniranje živil vam daje neskončne možnosti. Claudia12, pozdravljena. Lepo, da si se javila in da ti gre dobro. Čestitam ti k gibanju! Smile28, tale vodni dan je pa dober predlog. Čez vikend si malo več privoščimo, v ponedeljek pa čiščenje. Sem bom poskušala držati vode. LP jankica
Še en pozdravček od mene.Jaz sem na vzdrežavnju,pa bom v ponedeljek tudi v četici vodnih;)))Zdaj vem,da ni težko,je že izprobano. Rožica,cccccc,na kaki dieti pa si ti to,senviči,pa itdA ni Marjetke,da naredi red Lep sonček vsem vemves
Hvala Jankica sedaj mi je že bolj jasno. Lep dan želim vsem sotrpinkam! Romanad
Hojla! Hej,hej,saj sem še tu! Rožica,ja,saj pa res,kaj so to zdaj neki sendviči!Sendvič je fuj,fuj,fuuuuuujjjjj!Solato jest punce,solato. Claudia,pozdravljena!Ja,super,začetek je že!To,da greš na kratek sprehod vsak dan je že res veliko. Le kar tako naprej. Ja,našo Marjanco pa tudi jaz pogrešam! Marjanca,kam si nam mrknila?!?! Romanad,pozdravljena med nami.Jaz pa sem tista,ki te bo skregala,če ga boš kaj fiksala,zato je bolje,da ne grešiš,kerpotem postanem zelo huda! Encijan,joj,kako je men žal.ker nimam digitalca,da bi še jaz poslala kako slikco.Si kar naprej nekaj na novo packarim.Zadnjičl sem si naredila rjavi riž z bučko,paradižnikom in koruzo in je tako lepo izgledalo. saj bi si nabavla digitalca,sam kaj,ko mi je pa financ minister crknu! mejte se lepo punce in uživajte v sončku,Bog ve,kako dolgo nas bo še grel! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti