član od 20044272 sporočil
Svašta, no potem bomo pa jedli kristusov kruh, hehe:) Čeprav mi ni jasno, ali misliva iste, ker so moje pšenične tortilje, ki sem jih dala v bazo čisto mehke, sploh ne na zob...
Sicer original tortilje itak niso s pšenično moko, tako da nobene od njih niso v resnici tortilje, te delajo iz mase harine, ki jo dobijo tako, da posušena koruzna zrna namakajo v apnenici, da se odlušči povrhnjica, potem pa poberejo te luščine dol in ostalo precedijo, tako da ostane ta namočena koruza, ki jo stolčejo na kamnitih ploščah s kamnitimi valjerji (bazaltnimi se mi zdi, vsekakor vulkanskega izvora), kar naj bi dalo tortiljam še posebej dober okus in precej mineralov. Se že vse preštudirala, da se bom enkrat spravila, ampak mislim, da moraš met kar cel vikend časa samo za tole se mim zdi... Pa nisem še pogruntala, kako bi stolkla oz. zmlela tisto koruzo... V multipraktiku pravijo, da ni dovolj na fino, mlinček za žita sva prav zato kupila, pa ni delal, sva ga nesla popravljat, pa še vedno ni mlel in sva ga nesla nazaj. pa itak baje ne smeš dat mokrih stvari not (kar ta koruza definitivno je), da ne zapacajo kamnov, tako da ni primerno... Tako da zdaj nimam nič takega... Ideje dobrodošle, hehe:)
Veri