Kuhališče: 4 indukcijska mesta ali 2+2?

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

18. avg 2009 12:42

Marjeta, elektromagnetna indukcija je fizikalen pojav, kjer nastane električna napetost v nekem vodniku (žici), če se ta giblje v magnetnem polju. Uporaba v gospodinjstvu je pa lepo opisana tukaj:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1301

Zato vsaka posoda ni primerna. Svoj lonec preveriš tako, da probaš, če se magnet prime na dno. Če se, je posoda primerna. Recimo stara AMC ni primerna, nova pa je.

Atina

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

7. jul 2010 22:07

Danes sem že toliko prebrala o štedilnikih, da bi skoraj lahko že doktorirala iz te teme. Na hitro moram namreč kupiti novega. Ko sem namreč jemala kosilo iz pečice, je samo počilo in zunanje steklo vrat pečice se je razletelo na drobne koščke. Na srečo sem samo en mali košček dobila v roko.

Po vsem prebranem bi sicer rada imela indukcijo, pa kaj ko si potem v mojih posodah lahko samo kavico v dveh đezvah skuham (sem preverila z magnetom). Zdaj pa iščem prostostoječi štedilnik, ki bi imel 2 indukciji, pa dve steklokeramiki, da bi vsaj posodo lahko počasi dokupovala. Kar sem našla, so samo vgradne plošče take, to mi pa ne pride v poštev.

Nena

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

8. jul 2010 8:08

Nb, sicer ne vem koliko si lahko privoščiš, ampak pri dveh velikih tujih trgovcih, ki so se v zadnjem času razpasli po naši domovini, imajo občasno garniture posode po zelo sprejemljivi ceni, ki so primerne za indukcijo. Jaz sem tudi tako razmišljala kot ti in mi je v bistvu ves čas po svoje žal. Sicer se čisto lahko shaja tudi s kombinacijo, dejstvo pa je, da v glavnem laufa indukcija. Če pa hočeš kakšno res hudo posodo za indukcijo, je pa to lahko še kar velik dodatni zalogaj.

rrr

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

8. jul 2010 8:14

Čisto vsa emajlirana posoda na indukciji dela.

rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. jul 2010 9:34

Ni pa nujno, da gre vsa posoda, na katero se prilepi magnet, tudi na indukcijo, odvisno od firme do firme. Jaz sem kaka dva tedna nazaj doktorirala iz kafetjer. Magnet se je prijel dna, premer tudi ustrezen, indukcija pa nič . Seveda je bil na dnu tudi ustrezen znak za indukcijo. No, so mi šle prodajalke v XY trgovini toliko na uslugo, da sem lahko nosila različne domov in jih testirala. Na koncu sem vzela tako, ki na dnu ni imela oznake za indukcijo, je pa delovala. Oziroma Loni zdaj kuha kafe v kafetjeri za sicer malo več denarja kot stane običajna, ampak to sem vzela v zakup.

 

Loni Makaroni

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

8. jul 2010 13:11

Pravkar sem se vrnila iz Kranja. Nabavila sem tole zadevo:

http://www.lovecnacene.si/nerazvrsceno-dom-in-vrt-goren

Nabavila sem si še en komplet štirih posod, ena ima zraven tudi cedilo za kuhanje na pari, pa posebaj še eno ponev. Kasneje bom pa pač dokupila, kar se bo pokazalo, da še rabim. Za prvo silo pa bo, itak bom večinoma samo še za dva kuhala .

Nena

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

8. jul 2010 15:35

Mi lahko kdo prosim pove kakšna je razlika med aqua clean funkcijo in pirolizo? Moja sedanja pečica ima namreč samo funkcijo - ročno čiščenje 

Hvala za odgovor 

tejkica

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

8. jul 2010 17:29

nb Zadnjič (mislim, da ta ponedeljek) sem v Lidlu na Zlatem polju videla, da imajo spet ponev za indukcijo za 17€, ki meni služi odlično. Imeli pa so jo tik ob tistem hladilniku, kjer imajo zmrznjenje dobrote. Mogoče ti to pride prav. Fino je, da si vzela vse indukcijo. Meni je žal, ker sem vzela 2+2 (in nisem poslušala moža). "Piskre" že počasi nabaviš nove, štedilnika pa žal ne . Dokaj dobre posode (širok cenovni razpon) pa dobiš tudi v Merkurju na Primskovem. http://www.mojalbum.com/tajda/kulinarika

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

8. jul 2010 17:43

Tista aqua clean funkcija je bolj "blažev žegen", piroliza pa je zadeva, s pomočjo katere ti ne bo treba nikoli več drgniti pečice (no, razen, če odpove). Jaz imam na žalost tisto prvo, kolegica ima pa pirolizo in je čist navdušena.

No, pa saj če pečico očistiš parkrat na leto tudi ni panike s čiščenjem, sploh, če jo imaš na nivoju oči.

Zdaj bodo itak skočili u luft tisti, ki to naredijo po vsaki konkretni uporabi pečice in zagotovo je najbolj enostavno, če to storiš takoj. Saj je prav tako najbolj fino, če perilo pospraviš takoj, ko ga pobereš z vrvi ali iz sušilca, ampak to je že druga zgodba

rrr

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

8. jul 2010 22:04

Darjuška, hvala, bom šla v Lidl tudi pogledat. Merkur na Primskovem ima res precejšen izbor posode, sem tam danes nabavljala. 2 + 2 (na srečo) nisem mogla kupiti, ker prostostoječih štedilnikov takih sploh ne delajo. Štedilnik so mi danes zvečer že priklopili. Indukcijo sem že preizkusila in sem za zdaj zelo zadovoljna , bomo videli kasneje, ko se bodo kuhale na njej različne stvari. V pečico se mi danes ne ljubi več poglabljati, bom to pustila za jutri, sicer pa mislim da ni dosti drugačna kot ta, ki sem jo imela do sedaj.

 

Imam pa jutri še namen poklicati na Gorenjev servis, da mi razložijo, kako se lahko kaj takega sploh zgodi, kar se  je mojemu staremu štedilniku včeraj . Ne morem si namreč predstavljat, kaj bi bilo, če bi recimo zraven mene bil en majhen otrok, ali pa, da se kaj takega zgodi pri vgradni pečici in dobiš tiste vroče črepinje direktno v obraz

Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti