22. dec 2006 7:03
Zivjo majamarko (in ostali)!
Tale tema je sicer kar precej stara, ampka sem sele danes naletela nanjo, ker sem po vseh mogocih straneh raziskovala vse sorte o rizevem mleku.
Zato najprej samo sprasujem, ce je to sploh se aktualno in te zanima, predno pisem naprej...
no, gre pa v glavnem samo za to, da sem nasla na netu kar nekaj zanimivih zadev glede tega-no, predvsem me je zanimalo, kako to mleko pripravis sam (rizevo in ne sojino - za tistega sem vedela ze prej) in sem naletela na res precej "izi" - predvsem pa cenovno zeeeeeeloooo ugodnejse resitve v primerjavi s kupljenim mlekom, ki je za moje pojme hudooooooo "navito".
Tako da, ce se koga zanima, naj se javi.
No, pa na tem mestu postavljam se eno vprasanje:
Kar precej casa nazaj sem tudi nekje (na netu) naletela na eno masinco, ki je namenjena prav temu: domaci izdelavi mleka iz razlicnih zit (soje, riza, ovsa...). Ponudba je bila seveda za online narocilo, ker pa ne zivim v Sloveniji, pa me zanima, ali se kaj takega slucajno ze dobi tudi v redni prodaji? (tukaj je omenjena tale napravica:
http://www.amazon.com/DECKER-JE1200-EXTRACTOR-STAIN
Vse tole pravzaprav raziskujem zaradi mame, ki je alergicna (kronova bolezen) na vse kar je (zivalsko) mlecnega in pa tudi vse sojine proizvode. Zato si pac kupuje rizevo in drugo mleko, je pa kot sem imela priloznost opazit res se pa se drago (saj ona se sicer ne pritozuje, ker pravi da pac za zdravje pa ze placas...)
Hvala vnaprej za odgovor(e), kot pa sem ze omenila, ce se koga zanima (malo bolj "pocasta" - domaca) izdelava rizevega mleka, pa napisem naprej.
Kitajski soncen pozdravcek
Teja
teja-kit.