20. feb 2005 17:52
Jaz kupujem svetlo in temno sojino omako. Za perutnino uporabljam svetlo omako oziroma light, kot piše na steklenički, meso ne potemni tako zelo, kot če ga mariniram v temni omaki. To uporabljam za govedino ali pa za kakšno kitajsko jed, ki jo delam v voku (odvisno pa je seveda tudi od recepta). Mislim, da se pri nas dobijo sojine omake od firme Pearl River ali tako nekako, saj na Mercatorjevih ali Intersparovih policah, kjer jo običajno najdemo, tistih od drugih firm menda ni (ali pa sem jaz površna). Jaz sem z obema zadovoljna, izkušnje namreč kažejo, da se te sojine omake ne razlikujejo bistveno od tistih, ki jih lahko kupimo v tujini, kjer je izbira pač nekoliko večja (in s em jih seveda vedno vlekla domov). Takšne so pač moje izkušnje, morda ima kdo tudi drugačne.
Upam, da te sojine omake ne bodo razočarale, kot te je bambus. Sicer pa je bambus iin palmini vršički edina reč, ki jo jaz za kitajsko kuhinjo uporabljam iz konzerve (aja, še vodni kostanj, tega sem pozabila), vse drugo mor abiti sveže. Če je konzervirano ali zamrznjeno, to ni to.
Pozdrav, Mamamia
mamamia