Valentinovo

neznan uporabnik

14. feb 2011 10:36

Itak je vsak sleherni dan primeren za izkazovanje naklonjenosti, ljubezni, prijateljstva...

A kdor tega nima v sebi, mu tudi določeni datumi ne pomagajo.

 

So navadni dnevi (polni naklonjenosti, ljubezni, prijateljstva in prijaznosti...) in so posebni dnevi. Za kontemplacijo.

Za utrditev (vaja dela mojstra če mojster dela vajo?) tistega, kar tako ali tako vemo, pa včasih ne pokažemo dovolj tistim, ki si to zaslužijo? In določeni datumi so za to, da nas spomnijo. Kaj bomo naredili z njimi, je na nas samih (najrajši imam tiste, ki nikoli ne grejo na grob svojega bližnjega, a se za 1. november zgražajo nad vsemi, ki na ta dan prižgejo svečko.. pa itak je ti ne prižgejo zgolj ob Dnevu mrtvih pač pa kontinuirano, tisti zgražujoči se pa ne prižgejo svečke skoraj nikoli)..

 

Kako močno postaja Valentinovo, mi povedo ankete, po katerih je zaznati, da si ta praznik ljubezni večina žensk želi praznovati Valentinovo raje z ljubimci kot z možmi. Če to ni ljubezen??!!

 

 

 

 

 



japaja

Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 14. 2011 10:36

ursyy  

član od: 26.3.2009

sporočila: 635

14. feb 2011 10:44

midva z mojim ga ne praznujeva, so kateri drugi dnevi bolj posebni, ko pridejo brez kakšnih priprav... ursyy

neznan uporabnik

14. feb 2011 10:56

He he, no ja....jst sm se že ene parkrat ločila, ker so se mačoti delali norca iz določenih datumov

japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. feb 2011 11:05

japaja je napisal/a:

Kako močno postaja Valentinovo, mi povedo ankete, po katerih je zaznati, da si ta praznik ljubezni večina žensk želi praznovati Valentinovo raje z ljubimci kot z možmi. Če to ni ljubezen??!!

  

 

 

Itak pravi ena kozmo modrost, da mora imeti ženska moškega, ki jo bo razumel, ki jo bo varoval, ki jo bo podpiral, ki se bo z njo pogovarjal in ki jo bo erotično vznemirjal in zadovoljeval...in da je treba paziti, da se ti tipi med sabo ne srečajo

Drugače me je pa čisto groza žensk, ki v resnici ne znajo na izust povedati imen najman petih moških, s katerimi bi šle takoj na kavo.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. feb 2011 11:15

Vendelina jr.:  ... "in da je treba paziti, da se ti tipi med sabo ne srečajo" ...

 

Vse je stvar dobre organizacije

 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

14. feb 2011 11:17

In hvalabogu da imamo poleg Valentinovega še Gregorjevo, pa Dan žena (žensk), no ja, tudi Dan mučenikov, pa potem Materinski dan...kakšen rojstni dan, obletnico prvega poljuba, prvega pogleda...

 

japaja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

14. feb 2011 12:13

Vendelina jr. je napisal/a:

5. Tejčika in ostale mlajše ženske - kuhajte kdaj drugič. Za Valentina bodo pikantni siri, rozine in vinček čisto zadosti. Pa kakšna čokolada tudi. Glavno da vse skupaj servirate v kakšnem bolj prozornem oblačilu (vseživljenska modrost moje mame: če hočeš kaj doseči, obleči kaj bolj prozornega, gre precej lažje).

Vendelina jr.
Pametna mama , mislim, da to ne bo šlo nikoli iz mode midva imava zaenkrat Valentinovo vsakič, ko sva skupaj (s hrano ali brez), pa upam da bo tako ostalo. Nedvomno pa gre pri marsikom ljubezen skozi želodec (tudi meni je toplo pri srcu, če je kaj dobrega za pod zob, tako da hrana po mojem ni zanemarljiv faktor. Ampak to velja za vsak dan, ne samo 1x letno Vsem vam želim, da bi ta dan preživeli karseda lepo... pa druge tudi JanisJoplin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. feb 2011 14:02

Vendelina jr. je napisal/a:

Drugače me je pa čisto groza žensk, ki v resnici ne znajo na izust povedati imen najman petih moških, s katerimi bi šle takoj na kavo.


Vendelina jr.

 

No, dobr, dobr, se jih bom pa na pamet naučila, teh pet.  Drgač še na kak živ čvek ne bom mogla pridit .

lp

P.s.

 

Aja, od danes naprej ne sekajte dreves - po njih so se pričeli pretakati sokovi, kot je že lepo povedala mzm.

cervus

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

15. feb 2011 21:45

Tole sem danes dopoldne slisala na neki radijski oddaji. Praznik zaljubljencev izgublja pomen, pravzaprav jih je vedno vec, ki jim gre dobesedno na zivce. Razlog je preprost. Samski se na ta dan pocutijo se bolj sami in osamljeni, pari pa se nekako cutijo “dolzni” podariti nekaj, ce drugega ne, vsaj cvet ali majhno darilce, v hujsih primerih tudi drag kamen ali kaj podobnega. Letos je po neki raziskavi darilo kupilo le 10 % zaljubljenih parov, vsekakor bolj skromno in simbolicno. Z "ukinitvijo praznika” s strinja 65 % vprasanih, ki so hkrati mnenja, da je to pravzaprav praznik cvetlicarjev in trgovcev ter da tisti, ki so zares zaljubljeni, ne potrebujejo praznika in ne svetnika, ki bi jih na to spomnil. To preposto vedo in dokazujejo(ali pa ne) vsak dan. Poleg Haloweena se ena ameriska pogruntavscina od katere ni prav nobene koristi a jo vseeno posnemamo. Zanimivo razmisljanje. Kotarca

ursyy  

član od: 26.3.2009

sporočila: 635

15. feb 2011 22:21

no, tudi v cvetličarni se pozna, da valentinovo izgublja svoj pomen, tako da ni glih praznik cvetličarjev... ursyy Sporočilo je spremenil(a) ursyy dne 15. 2011 22:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti