Valentinovo

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. feb 2011 23:31

Jaz bi šla na kavo z enim, ki velja za pet. Ampak kaj, ko on ne bi šel z mano!

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

16. feb 2011 0:36

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Drugače me je pa čisto groza žensk, ki v resnici ne znajo na izust povedati imen najman petih moških, s katerimi bi šle takoj na kavo.



Vendelina jr.

 

 

Tole bi bila pa jako zanimiva tema za malo (veliko) zabave. Bi sicer zacela, ampak mi je mal nerodno. 

 

 

Vanja

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

16. feb 2011 8:15

Zakaj Vanja?  A je med njimi kdo iz kulinarike?

Vilma

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. feb 2011 9:05

To bo tema za naslednje srečanje v živo

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. feb 2011 9:30

Kotarca je napisal/a:
Tole sem danes dopoldne slisala na neki radijski oddaji.
Praznik zaljubljencev izgublja pomen, pravzaprav jih je vedno vec, ki jim gre dobesedno na zivce.
Razlog je preprost. Samski se na ta dan pocutijo se bolj sami in osamljeni, pari pa se nekako cutijo “dolzni” podariti nekaj, ce drugega ne, vsaj cvet ali majhno darilce, v hujsih primerih tudi drag kamen ali kaj podobnega. Letos je po neki raziskavi darilo kupilo le 10 % zaljubljenih parov, vsekakor bolj skromno in simbolicno.
Kotarca

 

No, ja, bila je radijska oddaja. Težava radia je v tem, da se k mikrofonu postavlja preveč ljudi, za katere bi bilo v resnici bolje, da jih tam ne bi bilo. Ker nimajo veliko tehtnega, kar bi veljalo povedati.

Saj če je komu kaj odveč in se mu/ji ne ljubi, ali pa se z zadevo ne identificira - pa saj ni treba. Samo ne non-stop jamrat. Če se nekdo čuti dolžnega, da podari darilo, pa sam tega ne bi naredil - hudiča, naj lepo v intimi para pove, da tega ne bi počel in česa vsega tudi ne bi počel in kaj pa bi počel in naj potem par lepo v eni normalni diskusiji ugotovi, kaj pa bi skupaj počela in česa ne in kam gresta zdaj od tu naprej. Pa saj ni konec sveta, če gre kakšna zveza narazen. Ne pa kriviti marketinga in piara od Valentinovega.

Pa če se nekdo počuti osameljenega - verjetno to ni samo en dan v letu - takole bom rekla, osamljeni so tisti, ki hočejo (=nočejo spremeniti nič na sebi, hkrati pa pričakujejo, da se bo svet spremenil za njih in se jim zraven še opravičil za vse živo in ker se to ne zgodi, dobijo dodaten razlog za to, da igrajo žrtev) biti osamljeni.  Kdor noče, ni. Me je te modrosti naučila gospa, ki je živela kvalitetnih 98 let (in mislim, da kjerkoli pač zdaj je in v kakršnemkoli formatu že je, da se ima super) in dvakrat odovela. 

Ampak spet ni kriv marketing za Valentinovo. Pa marketing silvestrovanja in božična obdarovanja (ki je tudi eden od vrhuncev za krize osamljenih) tudi ne.

Konec koncev, saj nihče ne živi življenja, ki bi bilo stalno in na vseh nivojih super in skoraj idealno. Enkrat se malo manj razumemo z ljudmi, ki jih imamo najraje na svetu, drugič zdravje ni na vrhuncu, tretjič se nam zapleta s časom in obveznostmi, pa ves čas prihajajo položnice, pa v službi napreduje nekdo drug in ne mi, pa nekdo pred nami spi na semaforju in pri zeleni išče šalthebl....To se dogaja vsem. Razlika je samo v tem, da kdor je pameten, bo take zadeve vrgel čez ramo, kdor je pa manj pameten, bo pa iz tega delal vseživljensko zaroto proti sebi. 

In pameten bo praznoval tudi Valentina. Na svoj način. Ker ve, da malo srčkastega kiča je čisto okej. Pa vsi razlogi za poljub so tudi dobri.

 

@naor, pojdi s tistim frajerjem na kavo. Go girl.

Vendelina jr.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

16. feb 2011 10:29

Vendelina jr. je napisal/a:
In pameten bo praznoval tudi Valentina. Na svoj način. Ker ve, da malo srčkastega kiča je čisto okej. Pa vsi razlogi za poljub so tudi dobri.

Vendelina jr.
Se strinjam ne vem kaj bi bilo lahko narobe s tem, da imamo en "izgovor", da se še malo bolj pocrkljamo kot vsak dan. Ali pa na drugačen način. Sem pa tudi jaz opazila, da je vedno več nasprotnikov Valentinovega, da ne rečem kar zagrizenih sovražnikov. Ne poznam pravega razloga, zakaj je tako, ampak sumim, da so to tisti, ki tako ali tako kritizirajo kar vse povprek ali pa z drugimi tulijo v isti rog. JanisJoplin Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 16. 2011 10:29

neznan uporabnik

16. feb 2011 10:58

Imam eno v žlahti, ki osamljena (no, pa pred časom je bil tudi eden moškega spola) cvili za zaprtimi vrati in sovraži praznike. Kar popolnoma razumem. Ne razumem pa, da če takega človeka že odvlečeš ven, da se ta človek zunaj obnaša prav tako kot za zaprtimi vrati. Ali cvili ali pa grdo gleda.

 

Oprah je pred leti povedala:

Ko potrebujete taksi, vam najbrž na kraj pameti ne pride, da bi ustavljali zasedenega?

Že od daleč se vidi, kdo ima prižgan znak, da je potencialni. Zatorej prižgite znak "Prosto".

(in ni treba da nevemkako histerično utripa)

 

japaja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. feb 2011 12:29

Vendelina jr. je napisal/a:

To bo tema za naslednje srečanje v živo



Vendelina jr.

 

Evo, vedela sem, vedela! Še dobro, da sem obljubila, da se jih bom na pamet naučila .

lp

cervus

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

14. feb 2012 10:29

Vse najlepse za Valentinovo in veliko

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

14. feb 2012 10:39

Trixi, lepo da si spet odprla "staro" temo sem bila že začudena, kam so se letos poskrili vsi Valentinčki in Valentičice

"Sovraštvo" do Valentinovega kar narašča, sem opazila, vsaj v moji okolici. "Začuda" so sovražniki Valentinovega vedno samske osebe, ki se tolažijo s tem, da se delajo, da ljubezen (tukaj mislim ljubezen med dvema partnerjema) pač ne obstaja. Saj razumem, naj bodo potolaženi.

Vsem ostalim, ki se Valentinovega veselite in ga "praznujete" (kakorkoli že), pa želim en zelo lep in malce pocukran dan

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti