5. feb 2013 6:35
JanisJoplin je napisal/a: |
Mislim tiste gube, ki nastanejo, ko testo razdeliš na posamezne kepice in ga potem v rokah oblikuješ? V bistvu sledi, kjer je bilo testo pretrgano/pripognjeno... Pri tebi ne nastanejo? Je potem problem v testu? Pa sem delala po receptu, ki je požel na kulinariki ogromno pohval, če ne največ. JJ |
Sama hlebček iz pol kile moke razrežem z nožem na 12 ali 16 koščkov (najprej na 3 ali 4, jih pognetem v hlebčke, te pa spet na 4 trikotne koščke). Ob prerezu plast ni pomokana in ko jih oblikujem v kroglico pazim, da staknem nepomokane površine. Če je kje še kakšna grbinica, jo zravnam s plitvim ščipanjem testa.
Dobro je, da je testo dovolj gosto že ob gnetenju in da kasneje ni treba več mokati zaradi gostote testa , ampak le zato, da se krofi med vzhajanjem ne primejo na podlago.
Recepti od Rece, Tanje Kocjan in podobni imajo pravo razmerje tekočina: moka, je pa sem in tja kakšna moka bolj ali manj suha, to zna delati težave, če še nimate občutka za pravo testo v prstih. Sama sem imela probleme s Hoferjevo, ko sem jih že pred cvrenjem polnila z marmelado. Kot da bi imela premalo lepka.
Kadar se pa kljub vsemu po cvrenju pokaže kaka grbinica, krof na pladnju obrnem tako, da jo skrijem. Pa tudi sladkorni posip marsikaj prikrije.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 05. 2013 06:37