Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
| ursyy je napisal/a: |
| spet se oglaša urška.... |
Količina olja bo kar prava (1dl na 1 kg moke), sam sicer dajem maslo. Cvrem jih na vsaki strani po 4 minute. Temperatura olja, ko dam krofe vanj, je pa med 165 in 170 stopinj, ko jih vzamem van pa okrog 160 stopinj, odvisno koliko zapečene hočem.
peterKrofe brez marmelade cvrem po 2 minuti na vsaki strani, če jih poprej nadevam z marmelado, pa po 3 minute.
Temperatura olja: toliko, da grejo mehurčki ob kuhalnico gor + grejem še slabo minuto, potem za vzdrževanje temperature pa na minimalni plin. Pri mojem lastnem receptu se mi ni še nikoli zgodilo, da bi bili krofi znotraj surovi. Je pa testo zelo podobno Recinemu in Tanjinemu, zato domnevam, da bi bilo tudi pri njihovih dovolj.
Krofe odlagam na debel sloj papirnatih brisač in tudi na pladenj položim spodaj papir. Nikoli niso mastni.
Večinoma so krofi mastni, če jih cvremo predolgo pri prenizki temperaturi.
CilaUrsyy, lej ga: http://shop.conrad.si/websale7/?shopid=conrad-slowe
Atina
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko

Palačinke z gobami in ajdovo kašo