Slišala oz. brala sem, da se kvašeno testo res lahko daje v modele za mafine, menda nastanejo krasne gobaste žemljice. Poglej na medover.net, Mafin žemljice ali nekaj takega. Če ne najdeš in te res zanima, lahko prekopiram kopijo, linka pa ne bi našla.
Drugače se tudi meni včasih v silikonskem pekaču hoče dno odlomiti. Jaz sem mislila, da zaradi tega, ker se mi običajno mudi in bezam ven še čisto vroče. Zdi se mi, da ko sem jih enkrat pustila, da so se vsaj malo ohladili in utrdili, da ni bilo problema.
Vprašala bi še glede margarine. Poskusila sem že vse načine in vrstne rede, pa se ne morem odločiti, kaj je bolje. Če najprej zmiksam zmehčano margarino in sladkor, dodam jajca, mleko in nazadnje počasi ročno moko, se mi zdi, da nekako margarina ostane v drobnih kosmih. Saj med pečenjem se stopi, pa vendar. Zato vsakič rečem: naslednjič bom margarino čisto stopila v mikrovalovki ali vzela olje. Tako narejeni mafini se mi drugače zdijo nekako zbiti, kot marmorni kolač. No, saj v resnici delam po postopku za umešano testo...
Zato sedaj večkrat obrnem vrstni red in delam kot biskvit, tj. stepam jajca s sladkorjem, olje in mleko, nazadnje počasi dodam moko. Res je razlika, mafini se mi zdijo mehkejši.
Kakšne izkušnje imate vi? Loni, ali v tvojem osnovnem receptu sploh ne uporabljaš mikserja? Ali mogoče samo za jajca, potem doliješ mleko in olje. Saj ko nekaj doliješ, pena tako ali tako upade.
Hvala, Fani