Pozdravljeni!
Prosila bi vas za mnenje oz. nasvet, skratka pomoč.
Spomladi se poročim. Z zaročencem sva se odločila, dano'>no'>no'>no'> torto naredim sama. Sicer sem pekeno'>no'>no'>no'> tort vešča, vendar nikoli do sedaj še nisem delalano'>no'>no'>no'> torte za 90 ljudi, pa večnadstropnih tudi ne. Največja do sedaj je bila za okoli 50 ljudi, bila pa je v enem nivoju.
Naredila bi preprostono'>no'>no'>no'> torto 2 okusov. Na zunaj bi bila t.i. golano'>no'>no'>no'> torta (brez ticine, fondanta in ostalih zadev okoli biskvita in kreme), okrašena z naravnim cvetjem in zelenjem. Kreme bodo na osnovi jogurta in smetane (z dodatkom sadja in čokolade), biskvita pa mandljev in čokoladni. no'>no'>no'>no'> Torte imamo radi sočne, zato bi v tem stilu naredila tudi poročnono'>no'>no'>no'> torto. Vsaka plast bi bila sestavljena iz 3 tankih biskvitov in 2 plasti kreme. Biskvite bi tudi navlažila, vendar ne preveč, da se ne bi vse sesedlo (sočnost oz. ne suhost bi kompenzirala z drobnejšimi plastmi biskvita).
V začetku sem imela plan narediti 2 dvonadstropni okroglino'>no'>no'>no'> torti (eno'>no sadno'>no in drugo čokoladno'>no). Sedaj razmišljam o kvadratnih dvonadstropnih, ker se lažje nareže veliko kosov (vsi bi dobili enako velike kose). Mogoče tudi manjša dvonadstropna okrogla (ta bi bila lepo okrašena, to bi pripeljali v dvorano'>no, to bi svatje videli celo), v kuhinji pa bi na razrez čakala velika kvadratna (enonadstropna, ki ne bi bila okrašena). Kakšnano'>no'>no'>no'> torta se vam zdi lepša/primernejša...kakšno'>no bi izbrali vi?
Nisem pa ziher, če bo takšnano'>no'>no'>no'> torta zdržala 2 nadstropji (se ne bo sesedala, povešala). Seveda bom v spodnji del zapičila slamice in zgornje nadstropje podložila s podlago. Ali mislite, da bi morala ob rob med biskviti dati masleno'>no kremo, da bo vse skupaj bolj kompaktno'>no?
Najlepša vam hvala za vaše nasvete, mnenja. Vaša pomoč mi bo prišla še kako prav. Seveda pa, če imate še kakšno'>no dodatno'>no mnenje, je tudi to dobrodošlo.