Hvala, Ninja24. Če pa letos ne uspe...![]()

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Hvala, Ninja24. Če pa letos ne uspe...![]()
Tudi jaz sem v niskem štartu in komaj čakam. Me pa zanima,če ima katera kak preverjen recept za piškote, da bi se dali s štempiljko odtisniti napis in bi po peki ta napis tudi bil čitljiv?
Hvala in lep dan
jatija| jatija je napisal/a: |
Tudi jaz sem v niskem štartu in komaj čakam. Me pa zanima,če ima katera kak preverjen recept za piškote, da bi se dali s štempiljko odtisniti napis in bi po peki ta napis tudi bil čitljiv? Hvala in lep dan
|
Pri teh odtis lepo ostane http://www.kulinarika.net/recepti/5858/sladice/preprost dobro je vsako testo za linške piškote, samo da je brez pecilnega
http://www.mojalbum.com/tajda
| ledenka_ je napisal/a: |
Pozdravljeni! Ponovno je cas za mojo najljubso temo. Seznam za miklavzevo peko je ze sestavljen,za bozicno-novoletno pa,zal,se ne.
Miklavzeva peka 2015: -lesnikovi rogljicki -biscottini cocco -trojni cokoladni piskoti -moji mehko medenjaki -linske rozice -orehki
Lp
|
Vas lahko prosim za recept za trojne čokoladne piškote. Hvala Vam, Balky
Balky, z veseljem.
Recept ni moja iznajdba, našla sem ga v letošnji izdaji revije Nova božična kuhinja (stran 35)
TROJNI ČOKOLADNI PIŠKOTI
- 125 g masla
-130 g trsnega sladkorja
-1 zavitek vaniljevega sladkorja
-1 jajce
-60 g mlečne čokolade
-60 g bele čokolade
-150 g moke
-30 g kakava za peciva
-1 žličja sode bikarbone
-50 g mlečne čokolade
-50 g temne čokolade
-50 g bele čokolade
zmehčano maslo zrežite na koščke in ga penasto stepite s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in jajcem. Dodajte še stopljeno mlečno čokolado, drobno nastrgano belo čokolado, presejano moko s kakavom in sodo. Zgnetite mehko, voljno testo in ga na sobni temperaturi pustite počivati 15 minut.
iz testa oblikujte majhne kroglice in jih porazdelite po pekačih, obloženih s papirjem za peko in jih sploščite. Vso čokolado sesekljajte na manjše koščke in zmešajte. Z njimi obložite piškote in jih malce vtisnite vanje. Pecite približno 12 minut v pečici, segreti na 160 stopinj. Ohladite na papirju.
Jaz osebno bi samo dodala ščep soli, ker ga nujno dodam k vsakim piškotom, sploh čokoladnim.
lp
ledenka_| ledenka_ je napisal/a: |
Balky, z veseljem.
Recept ni moja iznajdba, našla sem ga v letošnji izdaji revije Nova božična kuhinja (stran 35) TROJNI ČOKOLADNI PIŠKOTI - 125 g masla -130 g trsnega sladkorja -1 zavitek vaniljevega sladkorja -1 jajce -60 g mlečne čokolade -60 g bele čokolade -150 g moke -30 g kakava za peciva -1 žličja sode bikarbone -50 g mlečne čokolade -50 g temne čokolade -50 g bele čokolade
zmehčano maslo zrežite na koščke in ga penasto stepite s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in jajcem. Dodajte še stopljeno mlečno čokolado, drobno nastrgano belo čokolado, presejano moko s kakavom in sodo. Zgnetite mehko, voljno testo in ga na sobni temperaturi pustite počivati 15 minut. iz testa oblikujte majhne kroglice in jih porazdelite po pekačih, obloženih s papirjem za peko in jih sploščite. Vso čokolado sesekljajte na manjše koščke in zmešajte. Z njimi obložite piškote in jih malce vtisnite vanje. Pecite približno 12 minut v pečici, segreti na 160 stopinj. Ohladite na papirju.
Jaz osebno bi samo dodala ščep soli, ker ga nujno dodam k vsakim piškotom, sploh čokoladnim. lp
|
Ga. Ledenka najlepša hvala za prijazen odgovor.
Balky
Med novoletno pecivo vključimo neko vodilno sladico... malo v idejo en par slikic... pecivo okrasimo z božički iz jagod... šamrole malo spremenimo v novoletne svečke... na mizi super izpadejo... letos bo pri nas vodilno pecivo stolp iz princesk, croquembouche, sprememba pri njem bo samo ta, da bom princeske prvo zasnežila s sladkornim prahom, potem vmes zalimala kandirane češnje in šele nato naredila sladkorne laske...ena taka mala novoletna smrečica... za ene praznike pa bodo tudi te rahlo okajene hruške s čokolado in pistaciji, nedevane pa z amaretti.
Vrtejbenka
Jaz sem vedno občudovala vas, ki ste tako spretne pri teh podrobnostih.
Bi bilo lepo sedez ta tvojo mizo, Vrtejbenka ![]()
bravo Vrtejbenka, tud jaz bi se za tvojo novoletno mizo kar abonirala in to za nekaj let vnaprej, ce bi le bilo mozno.
Vrtejbenka, hruške izgledajo zelo mamljivo! A to jih cele pokuhaš in potem omočiš v čokolado in posipaš z narezanimi pistacijami? Ali je mogoče kakšen bolj zahteven postopek?
http://www.kmetijaklepec.si/pages/o-kmetiji-klepecKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso