Masterchef slovenija

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

5. jun 2015 7:21

Iščejo osebo iz neke skupine ljudi, ki je imela interes, da sodeluje  (za naziv prvi Masterchef v Sloveniji)  in ki je sposoben prenesti pritisk količine in vrste sestavin, ter predvsem časa. 

V letih, ko smo zidali, sem hrano pripravljala sama in vcasih je za mizo sedelo do 25 ljudi. Hrana je morala biti postrežena ob določeni uri (da ni zidarija trpela), v določeni količini (prazen žakelj ne stoji pokonci) in seveda, dobro je moralo biti in so prijatelji vedno z veseljem prišli pomagat. In vse to po 3x na dan... V kuhinji sem delala sama...

Evo, tudi v naših "navadnih" življenjih so pritiski  pri kuhanju, kako da ne?

 

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

5. jun 2015 8:16

Tudi včerajšna izziva nista bila lahko...če nisi še nikoli pripravljal jastoga, jim ni bila lahka..še dobro, da so jim namignili okvirni čas kuhanja.. sama ga še nisem delala, si ga pa želim.

In drugi izziv..ta crockenbush... naredit cca 70 profiterolov, skuhat slaščičarko kremo, jih nadevat, skuhat sladkorni sirup, zložit v piramido in še "polaskat" jo...in to v uri in 45 minut ...mislim da je bil težek izziv.

Težavnost se stopnjuje..in kot v Gostilni, tudi tukaj (žal) prevladujejo moški.

Vrtejbenka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4313

5. jun 2015 8:48

Ker mi tega dela oddaje, kjer so delali crockenbush, ni uspelo pogledat, me zanima, če je komu uspelo to naredit v tako kratkem času.

rrr

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

5. jun 2015 8:48

Zakaj žal Vrtejbenka , kaj te tako moti pri tem. Smo pač moški mnogo boljši kuharji kot ste ženske in to je to pa je tebi prav ali ne .

hedonist

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

5. jun 2015 8:59

Ne Ribaracarak..dokončal ga ni nobeden.. Hedonist, sem samo napisala moje osebno mnenje, pa saj ga lahko, a ne? ..pa če je tebi prav ali ne.

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

5. jun 2015 9:24

Vsi imajo enake pogoje, koncept je kot je. Vsi se pred začetkom priprave jedi seznanijo s kuharskimi tehnikami,ki jih morajo uporabiti, ali jim priporočajo, da jih uporabijo,veliko nasvetov, navodil in učenja je, preden se lotijo dela, kar mi potem vidimo na ekranu.

 

Cilj oddaje je pač v eni uri iz določenih sestavin nekaj pripravit. Ni zdaj to oddaja,v kateri bi se individualno izkazovali, za te namene so druge oddaje. 

 

Sicer se pa vidi, kakoscenarije deluje. Ko so kdaj imeli prosto izbiro sestavin, so si izbrali, kar najbolje obvaldajo,potem so pa sestavine med seboj morali menjati ...  Pa se znajdi.

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17788

5. jun 2015 10:05

hedonist je napisal/a:

Zakaj žal Vrtejbenka , kaj te tako moti pri tem. Smo pač moški mnogo boljši kuharji kot ste ženske in to je to pa je tebi prav ali ne .

Lastna hvala, ve se, cena............

rimljanka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jun 2015 10:27

Glede tega, zakaj so praviloma moški bolj uveljavljeni kuharji, imam svojo teorijo.

Sposobnosti so enako razdeljene med spoloma, le interesi so različni.  Ženska se odloči za kuharski poklic, ker se to od nje pričakuje, moški pa zato, ker je nad tem navdušen. Izhodišča so različna.

Ženske oddelajo kariero v kaki menzi, kjer delajo eno fazo, ali pa kot pomožne kuharice v boljšem lokalu. Praviloma  so moški vnaprej določeni za šefe in jim v praksi dajejo tudi več možnosti. Če gledamo samo izobraževanje med delom, moški lažje oddide od doma, npr. v tujino za nekaj mesecev, ženska ne more, ker običajno skrbni za družino in ker so njene potrebe drugotne.

Na kratko, moški in ženska v kuharstvu kot poklicni dejavnosti, običajno nimata enakih izhodišč, kasneje pa ne enakih možnosti. Tudi v ljubiteljskem je tako. Na tem forumu je le nekaj moških, pa tisti se grejo zares, manj je samo opazovalcev, opazovalk pa je kar precej.

Po moji teoriji sta moški in ženska enakopravna, z določenimi omejitvami pri sposobnostih, ki oblikujejo interese, nikakor pa nimata enakih pogojev, kar velja za vse poklice,

F r i n a

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

5. jun 2015 10:59

Zanima me, če je kdo delal in seveda kako, te kandirane vrtnice, kot so jih imeli za dekoracijo pri tej  sladici crockenbush.. same lističe sem že pomazala z rahlo stepenim beljakom in potresla z sladkorjem..nekaj je uspelo nekaj ne...cel cvet pa mi uspel, so se lističi mi limali.Te vrtnice, ki smo jih videli v oddaji pa so bile res lepe.

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti