Second hand

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

tema odprta - 3. feb 2015 9:51 | ogledi: 11.457 | odgovori: 13

Pozdravljeni

Po dolgem času me je pot zanesla po Resljevi cesti v  Ljubljani.

Skoraj pred Zmajskim mostom sem opazila novo trgovino, ki je imela v zložbi napis-vse po 3€.

Seveda me je firfec zanesel notri in na vprašanje če je res vse po tej ceni, sem dobila pritrdilni odgovor, da vse, razen exclusive.

Oblačila so uvožena iz Amerike in celotne Evrope, skoraj nenošena, nekatera celo z etiketo.

Neverjeten izbor ženskih, moških, da ne govorim o otroških oblačilih.Tudi obutev sem opazila, žal nič v moji številki.

Prodajalke izredno prijazne.

Še vedno ne morem verjeti, da sem si kupila skoraj novo bundo za 3€, da ne govorim, da je bila vrečka polna ob mojem izhodu.

Ker niso rožnati časi, sem to delila z vami. Morda komu pride prav.

Ne vem , če lahko objavim  ime trgovine, zato bom me lahko vprašate zasebno.

Menda je ta način oblačenja v tujini, posebej v Angliji popolnoma običajen.

Smo mi še vedno skeptiki, ali ga bomo povzeli?

Jaz definitivno to trgovino še obiščem.

Prijazen pozdrav

syu

mamimamasta  

član od: 20.6.2013

sporočila: 16

3. feb 2015 13:50

Ob tem se zastavlja vprašanje, na čigav račun (podcenjenega dela, lahko rečemo tudi suženjskega dela) so možne take cene (izkoriščane množice delavcev, nemalokrat otrok)?

mamimamasta

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

3. feb 2015 14:01

mamimamasta, to so oblačila iz druge roke. Bi rekla, da je celo bolj etično in okolju prijazno kupovati takšna oblačila kot pa nova v kakšni od nizkocenovnih trgovin.

RadaJem

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

3. feb 2015 14:12

Pozdravljene.

Podpiram take prodaje, čeprav ne poznam izvora, od kje ta oblačila prihajajo. Sicer pa poreklo sploh ni pomembno.

V Kopru na Markovcu je zveza Sonček in prodajajo po simboličnih cenah oblačila, obutev, torbice .... marsikaj se najde. Tudi sama bom odnesla nekaj celih, zelo dobro ohranjenih stvari in s tem pomagala zvezi Sonček, da si s tem prisluži kak eur.

Vedno več je ljudi, ki si ne morejo, ne moremo  privoščiti novih stvari. Jaz jih sicer vedno rada pomoči potrebnim pošenkam naokoli, a tudi to je odlična varianta, da nekomu s kakšno cunjico polepšaš dan. 

 

Sem pa nova na vaši strani in moram priznati, da imate vedno odlične teme za debatirat. Ravno tako vrhunski recepti.

 

Valchi

Sporočilo je spremenil(a) Valchi dne 03. 2015 14:20

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

3. feb 2015 14:42

Tudi pri nas je trgovina z rabljenimi artikli - imajo vse možno, od oblek, torbic, igrač, raznih aparatov, vse do pohištva. Meni se to zdi super, ker ponuja možnost kupiti nekaj poceni in oddati nekaj, kar je še dobro ohranjeno in bi sicer romalo v smeti (najverjetneje).

Kupili smo recimo rabljene kuhinjske omarice, ki smo jih prelepili s tapetami in izgledajo kot nove, imamo jih v kleti, ati ima notri spravljene barve, lake, čopiče in podoben material. Za takšno uporabo nam je bilo res škoda kupovati neko novo omaro, rabljene pa so kot nalašč.

Tudi obleke imajo zelo lepo ohranjene, vedno sezoni primerne, veliko je otroških oblačil in opreme.Tam sem si nabavila kar nekaj stvari, ko sem šla sezonsko obirat marelice v Avstrijo. Rabila sem nekaj več oblek, nekaj novega mi je bilo res neumno kupovati za takšno delo, pa sem si nabavila rabljene stvari, ki sem jih dobila poceni, pa še škoda mi jih ni bilo tako zelo, kot če bi bile nove.

Tja sem odnesla že marsikaj, česar doma nismo uporabljali in je bilo dobro ohranjeno, nekatere stvari so bile še praktično nove.

Skratka, takšne trgovine so super in upam, da jih bo v prihodnje še več...

Sandra_a

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. feb 2015 14:56

Na Gorenjskem smo dobili obvestilo komunale s predstavitvijo delovanja teh centrov in moram reči, da imamo že pripravljene 3 kartonaste škatle zanje.

Loni Makaroni

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. feb 2015 17:37

Second hand trgovine niso nič novega. Bolje kot zavreči še dobro ohranjena oblačila jih je ponuditi tistim, ki si jih lahko privoščijo za manj denarja. Poznam pa tudi take, ki jim denar ni problem, pa se radi pohvalijo z ugodnim nakupom. Trgovina je tik pred Zmajskim mostom. Mislim, da ni reklama. Saj si povemo tudi, kje kupimo to in ono za peko...

 

naor

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

3. feb 2015 20:37

Jaz sem si med obiskom Švedske od vsega najbolj zapomnila ravno njihovo verigo dobrodelnih second-hand trgovin Erikshjälpen, ki so me prevzele in očarale veliko bolj kot katerakoli druga navadna trgovina, ki prodaja nove stvari. 

Delujejo tako, da so pred vsako trgovino posebni zabojniki kamor ljudje odlagajo vse kar sami ne potrebujejo več a je še uporabno: obleke, obutev, knjige, gospodinjske pripomočke, televizije, svetila, igrače, pohištvo,...pravzaprav vse. Za večje kose pohištva ali podobno jih pokličeš in pošljejo svoje  vozilo. Trgovine so odprte samo 2 do 3-krat tedensko, preostale dneve pa prostovoljci podarjeno pregledajo, sortirajo, po potrebi popravijo oz.očistijo/operejo ter nazadnje razstavijo za prodajo po simboličnih cenah. 

Vmes pa je precej stvari, ki dejansko sodijo med antikvitete in le-te se prodajajo po nekoliko višjih cenah.

In ko se te trgovine na določene dneve odprejo, se zunaj in notri vijejo kače ljudi, ki tam z veseljem in redno nakupujejo. Mi smo npr.zelo ugodno kupili kar nekaj oljnih slik in slik na platnu, skladovnice knjig v angleščini po 10 kron (približno €1.-), otroških oblačil znanih znamk ter keramične posode. 

 

svenska

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

3. feb 2015 20:51

svenska, tako nekako je v teh Centrih ponovne uporabe, le kače ljudi (še) ni, jih je pa precej.

rimljanka

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

9. feb 2015 22:08

Zanimivo je bilo prebrati tele komentarje, sem nekaj novih stvari zvedela.

syu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti