Kroj za dvosed

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

tema odprta - 6. jul 2014 18:11 | ogledi: 11.893 | odgovori: 4

Pozdravljeni, imam klasičen dvosed z naslonjali za roke. Rada bi sešila prevleko in elastičnega materiala, vendar ne najdem krojev za to. Mislim, da je ta varianta precej cenejša od nabave prevleke, ki se giblje od 50 EUR in dalje. Ali morda kdo izmed vas poseduje vsaj namig za to? Bilo bi mi v  veliko pomoč in morda še komu.

Titta

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. jul 2014 22:41

mislim, da te bo eno normalno kvalitetno blago prišlo več kot sešita prevleka. in tudi dvosed ni enak dvosedu. ne moreš kar enega kroja vzet. 

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

7. jul 2014 5:28

Povprašaj pri kakšnem mojstru tapetniku, ki preoblači kavče - ti ponavadi imajo veze kje nabaviti blago, veliko izbiro vzorcev, poznajo materiale, pa tudi prevleko ti lahko sešijejo - sicer mislim, da bo več kot 50 €, bo pa kot original. Sicer pa imajo lepo izbiro dekorativnega blaga v trgovinah Kilometer v BTC-ju ali Metraži (sama vem za 3 trgovine v Lj).

Kroj boš pa kar sama morala narediti po dvosedu, ki ga imaš, saj je vsak dvosed drugačen, tako da splošnega kroja sigurno ni.

tedyka

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

8. jul 2014 4:24

Izdelava kroja z metrom je bila zame pretežka. Zato sem vzela staro rjuho, jo pogrnila čez kavč in s flomastrom poptegnila po mestih za kroj. Dodala sem še širino za šive in ukrojila rjuho, kot bi pozneje blago. Potem sem jo sheftala (zasilno zašila) z dolgimi šivi in pomerila na kavč. 

Popravljenn kroj iz rjuhe sem prelikala, poškropila sem ga prej s škrobom, da je bil res raven in uporabila za izdelavo prevleke za kavč. Na nekaterih linijah sem všila vrvico, dodala v spodnji rob elastiko, da lahko prevleko snamem za čiščenje in pazila sem na raport vzorcev pri krojenju. 

Je bilo zelo zamudno, ker nisem šivilja, postopke sem si zmišljevala sproti. Kroj sem uporabila za dva enaka kavča, za enega se verjetno ne bi trudila. 

 

 

 

 

Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti