Zelo zanimivo je bilo prebrati vse komentarje in ideje.
Trenutno sem pred podobno nalogo. Sem sredi studija v tujini (Spanija) in sledeci teden pripravljam slovensko vecerjo - oz.da se prevec ne obsesamo na "slovensko" - bolje vecerjo s predstavitvijo hrane, ki jo jemo v Sloveniji in je drugacna od Spanske, njim nekaj posebnega. ž
Dosti sem ze razmisljala, cesa naj se lotim: omejuje me izbor namrec izbor sesatvin in tuid moje kuharsko znanje (nimam ravno izkusenj in tudi casa ter potrpljenja, da bi se spravila v delat kako potico ali prekmursko gibanico - kar je sicer izvrstna ideja).
Nekdo je vmes predlagal rizev narastek, kar se mi zdi dobra ideja. Ko si v Sloveniji, se ti zdi to nekaj "povprecnega", navadnega .. ko pa jaz kdaj tam npr. naredim navadno rizoto z zelenjavo ali pa spinaco ala moja mami - pa ne glede na to, da sem izkusnje v kuhinji sele ravno zacela pridobivati, moji cimri krozijo okoli mene in se cudijo

Naj vam zaupam se eno storijo. Prijatelja iz Spanije, ki je bil pred dobrim letom v Sloveniji, sem vprasala, kaj je tu jedel oz. ce si zeli, da mu kaj takega pripravim. Po kratkem premisleku je rekel, da bi zelo rad jedel .... pohan sir!!
Ocvrt sir s tatarsko omako se mu je zdel nekaj tako dobrega (in eksoticnega -kdo bi si mislil), da bom naslednji teden verjetno pripravila tudi to. Sem mu razlozila, da je zadeva zelo preprosta in v mojih oceh nekje na ravni "fast fooda", ampak je vztrajal .... torej, za pokusinjo, da nam ne delam sramote

Sicer pa razmisljam se polenti, vendar ne vem s cim naj jo najbolje kombinirati (tukaj skorajda niso slisali zanjo in je do sedaj v merkatorjih se nisem zasledila, torej bi jo bilo dobro "predstavtit na nas nacin".) V Sloveniji jo doma jemo vedno z golazom ali mlekom. Ima kdo se kak drug predlog?
Sem se razpisala

Torej, ce ima se kdo kak priblisk, kaj bi lahko pripravila za preprosto slovensko vecerjo (poudrarek na preprosti), naj mi javi.
Hvala, Tijana
Sporočilo je spremenil(a) Tijana dne 27. mar 2005 15:21:40
Sporočilo je spremenil(a) Tijana dne 27. mar 2005 15:24:49