Moška obleka

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

15. okt 2013 21:27

Za moje pojme je 20€ preveč za obleko, ki jo nosiš 1x in potem nič več - vsak spodoben moški, pa ne glede na to, kdo je, kakšen poklic opravlja, etc. - bi moral imeti v omari eno kvalitetno obleko za različne bolj ali manj svečane priložnosti, kot tudi mora znati nositi hlače na rob. Pika. Neka normalna cena za spodobno obleko je cca. 300€, lahko je manj, več pa običajno plačaš znamko.

V nasprotnem primeru poiščite možnost izposoje (če sem prav preveril link, Sens to možnost ponuja), tudi poročne obleke izposojajo, pa ste ženske veliko bolj "gajstne" za cunje kot smo moški.

Resno, ne mecite stran denarja po nepotrebnem, ljudje nimajo za osnovne dobrine, in na žalost je takih vedno več . Vse pride ob svojem času, vsak prej ali slej dozori.



Drejček

Sporočilo je spremenil(a) drejcek dne 16.okt 2013 00:07

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

15. okt 2013 22:23

Ja, tudi jaz tako razmišljam, ampak res je ni niti enkrat oblekel. Po srednji šoli je šel študiral, običajno v kavbojkah (ene zguljene, razcefrane, druge temne) za poroko prijatelja, obletnico mature in ostale  priložnosti pa si je  kupil v Grazu ene športno-elegantne   Bossove hlače. Maturantsko obleko pa je zdavnaj prerasel.  Na maturanstkem plesu je bil še dečkec, zdaj se   pa  je pravi moškec.

sonce51

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

16. okt 2013 8:31

Nisem pristaš ideje, da mora biti za maturanca nekvalitetna (nizkocenovna) obleka, ker je tako ali tako ne bo imel več... Nenavsezadnje je to prvi stik z obleko in če se ti na takšni prireditvi obleka "zameri" je veliko težje, si še kdaj nadeti obleko, saj se boš vedno spominjal slabe, prve izkušnje. To je pot k odraščanju.

Moj sin je imel na svojem maturantcu Sensovo obleko in bil je carski. Niti za trenutek mi ni bilo žal tistega denarja, ko sem ga prvič kot "moškeca" zagledala z damo pod roko.

Obleka mu žal več ni prav; pa tudi material je bil takrat bolj "džinskast" (zraven je imel obute posebne črne superge z belo črto), dimno-črno srajco z manšetnimi gumbi in črno-sivo kravato. Tokrat si želi - klasično eleganco. In če je drugače priden je po mojem čisto normalno, da mu pri tem starši tudi pomagamo.

Mi se bomo odpravili, po nasvetu Vendeline, v Namo.

 

ps.

Nagibam se k ideji, da bi bil čisto črn (ali pa temno, temno siv) s svetlomodrim robčkom v gumbnici...

Je pa prav zanimivo; kakor je drugače "samostojen" (brez vprašanj "mami, a je dobro, mami, a lahko, mami, a smem, mami...) me je pri nakupu - sestavi teh oblačilih zaprosil za pomoč (otrok še vedno verjame, da mama ve, kako se oblačiti, kot takrat, ko je bil otročajček  )

 

 

 

 

Desanka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

16. okt 2013 9:19

Kaj pa krojači? Mož ima božansko obleko od titana iz prekmurja. Volna in saten. 

marjanaj  

član od: 1.12.2007

sporočila: 136

16. okt 2013 10:00

Pri nas smo se nakupa obleke za oba sinova ob maturantskem plesu lotili takole: obdobje, ko dijak prestopi vrata 4 razreda je obdobje dozorenja.

Otrok naj ima že opravljen vozniški izpit, plesne vaje so tudi popotnica v življenje, matura, kot dejanje potrditve znanja in seveda maturantski ples.

Izbira celotne podobe za maturantski ples je tudi del "splošnega" izobraževanja:  kako se obleko izbere - napotki za širino in dolžino rokavov, kateri ovratniki gredo skupaj, kako zavežemo kravato (če to seveda že ne obvlad), da je potrebno vzeti čas, katera barva mu pristoji, kako bo uglašen s soplesalko, kako se v obleki postavimo, kakšni so čevlji in nogavice.

Se pa strinjam, da mora biti mera tudi pi denarju.

marjanaj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. okt 2013 10:04

Zara ima super zadeve za maturante, je pa seveda vprašanje, kakšna je višina fanta. Sicer Zara na naš trg (pa vse, kar je vzhodno od Francije) dostavlja več večjih številk kot na domačem trgu (ravno zaradi tega, ker smo v povprečju višji).

 

Je pa tako, da včasih, ko gledam fante v rastru od 17- 25 let, si ne morem kaj, da si ne mislim, pa dobro fanjte, a a to vas doma učijo da ste (prosto po Psihomodo Pop) neki "osrednji frajerji"?  Reimo, se človek malo sprehodi po kakšni Italiji, Španiji in vidi fante in mlade moške, kako so simpatično nečimrni, kako kombinirajo super majčke, kako imajo nonšalantno zavezane šale (sploh je super kombinacija šal in sako), pri nas je pa tega na fantovski strani manj. To je kar nekaj z umazanimi lasmi, čudnimi kožami, dovmljivo higieno (ima drejček prav), da ne govorim o tem, da eni cepci še kar pljuvajo po tleh....nekaj pošvedranega (meni se ne da...) in meče noge okoli v superga (pa resno, a do 18 leta mislijo, da se čelvji ne nosijo)vse dni v letu? Zdaj, kaj takega potem spravljati v obleko za maturantski ples je res težka. Fanta se uči in vzgaja v mladega moškega....ali pa se ga vzgoji v Ivana ki si celo življenje ne zna skuhati kave.....

Sama nisem pristašinja kravat na maturantskih plesih (ampak zelo stroga pri čevljih) in so mi bližje kakšne simpatične variacije.

Tule sem za to (jojmene, preden se popolnoma in nepopravljivo okužite z "graškim okusom", naj mi bo oproščeno, ampak novejaš germanska estetika, tu se jaz ne najdem, to mi je auč..) priložila link z revije Domenica in Stefana. Namreč, je zanimiva zaradi naslednjih razlogov

- na pisto nista poslala manekenov, temveč naturščike z juga in so prav nizke rasti - da se vidi, da se lahko slehernik nosi lepa oblačila (o cenah kdaj drugič, ampak tudi cenejše izvedbe istega so v trgovinah)

- glede na to, da imata gospoda neporavnane račune z italijansko davkarijo, kdo ve, koliko časa bosta še lahko delala revije, ali pa jih bosta lahko delala samo še z "zapestnicami".

Tako da, uživajte in se  vam morda kakšna ideja porodi (

http://www.style.com/fashionshows/review/F2013MEN-

Vendelina jr.

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

16. okt 2013 10:48

Če bi ne imeli "modnega" okusa, bi ne iskala idej po forumu; bi šla enostavno v Zaro, Graz ali Vögele in kupila - cenovno ugodno in na pogled všečno; vse ostalo pa tako ali tako ni pomembno.

Moj sin spada med manjšino, saj ima v svoji garderobi samo ene klasične kavbojke, je fant, ki nosi majice in jopico, majico in sako, barvne hlače dolžine 9/10. In za to ima tudi postavo. Je športnik. Tako da je vsaj 2x dnevno tuširanje in pranje glave ritual. Tudi parfumsko vodico ve uporabljati v zmernih količinah in to na čisto telo. Res pa je, da se brije na 2 mm in ne na gladko, tako da ima vedno tisti... "zanemarjen" videz. Je pa 190 cm težak okrog 75 kg.

Njegova "slabost" pa so zelo široka ramena in ozki boki.

Vem, da zapisi niso leteli nanj, ampak me to posploševanje moti.  

Desanka

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

26. nov 2013 14:07

Vendelina jr. pošteno in pravično je, da poročam.

Stopila sva do ljubljanske Name. Pričaka trgovka, ne modno oblečena in niti ne preveč zainteresirana za naju...

Pa začneva "hiter hod" mimo oblek, se jih narahlo dotakniti, saj sva prvo iskala nekaj, kar bi prignilo najin pogled, ali z barvo, materialom ali kar tako. 

Prva obleka, ki jo potegneva iz obešalnika. Črna. Mat. Sako izgleda dolg. Na hrbtu dva razporka. Široke hlače. Odpade.

Druga obleka. Temno modra. Nek čuden model. Ozke hlače. (Pre)Kratek sako za našega dolgina... 8po mojih ocenah!) 

Trgovka pristopi. Ponudi pomoč. Jo sprejmeva. Kemija med nami je bila vzpostavljena. Vedela sem, da bom z oddelka šla z obleko. Tisto prekratko, čuden model si pomeri, trgovka mu nosi takšne ino onakšne številke, dokler nismo pristali na številki 48 s prekratkimi hlačami in rokavi... drugač pa kot da bi bil model, po katerem so zašili to obleko. Seveda odgovor - Ni problema, uredimo. Podaljšamo ta centimeter, dva...

Zraven sem iskala majico...vendar mi je prinesla trgovka srajco, blazno lepo, mehko, enake barve kot obleka... Bil je - carski.

Tako si je moj otrok iz denarja počitniškega dela privoščil svojo prvo obleko. Pravi, da jo bo tako bolj cenil!

Skratka: čudovita trgovka, vedela predlagati in  prinesti prave stvari, da so mu res stale tako, kot si je želel.

Še to: sama (sem pač starokopitni tradicionalist) sem rekla; sako ti je prekratek, hlače tudi...pa se je med trgovko in sinom razvnela razprava o italijanskem stilu oblačenja... Sem si morala kar z roko popraviti čeljust, ki mi je padla dol. Definitivno si ni izbral klasične obleke (za v parlament) ampak mladostno in zeeelo všečno. Verjamem, da bi tudi kritičarka Vendelina bila z izborom zadovoljna.  Tako ali tako pa je najpomembnejše, kako se on počuti v njej in kot pravi - To je TO!

 

 

Desanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. nov 2013 17:54

No, me veseli, da ste tako dobro opravili

Vendelina jr.

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

26. nov 2013 18:40

Tvoj nasvet je bil Nama in zaupanje tam trgovcem. Tokrat ti je uspelo. (V drugi témi pa si v temi). 

 

Vendelina jr. je napisal/a:

No, me veseli, da ste tako dobro opravili

Vendelina jr.

Desanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti