Dilema

Večkrat sem že mislil postaviti to vprašanje, gotovo se tudi vi srečujete s tem, pa mogoče sploh niste razmišljali o tem. Problem - žena mene vedno predstavi  moj mož, jaz pa njo predstavim moja žena. In zdaj sem jaz v dilemi, je to sploh možno: jaz sem njen in ona je moja. Vaše mnenje o tem mi bo veliko pomenilo in res upam, da bom z vašo pomočjo za vedno razrešil ta problem. lep pozdrav.

aressss605

Nisem čisto prepričana, kaj je problem in kaj sprašuješ? Te moti ta poudarek na moj/a?

Nisem nikoli razmišljala o tem, me pa zelo moti (ma ja, malo mi gre na živce), ko nekateri rečejo samo: to je pa moj oz. moja. Brez da bi dodali žena, mož. Npr: zadnjič mi je moj pomagal pospravit stanovanje.. A me razumete?

čoki

No, ares, če te kaj hujšega v življenju ne muči ...

Seveda je tvoja žena in ti njen mož, o tem, kdo si koga sicer lasti v dobesednem pomenu se pa na štiri oči zmenita.

A jo boš predstavil "to je pa gospa z enakim priimkom kot jaz"? Ali: To je pa ženska, s katero sem poročen?, samo da se izogneš "moja"?

Ajoj, eni pa res zapletate tam, kjer je to najmanj potrebno.

mamamia

čoki sprašujem sledeče: sem jaz ženin ali je žena moja, oboje nekako ne paše.

aressss605

Ne vidim dileme, ti si njen mož, ona je tvoja žena. Nisi pa ti njena in ne ona tvoja (lastnina).

rimljanka

Ajaa to  zdej ko sta poročena si vse delita, tako da si ti njen in ona tvoja.

čoki

Ker si ti njen mož, je posledično ona tvoja žena ali obratno seveda. Ni pa tvoja last, kot ti nisi njena, a te to matra?

Kar vesel bodi, da si ti njen in ona tvoja.

naor

V Prekmurje pa je navada, da snahi pri hiši rečejo kar "naša". 

K

A nimaš potem pri drugih istih problemov? Npr. če imaš brata, a te ne moti, da si ti njegov brat on pa tvoj? 

Vesnuska

Ne vidim problema. Tudi sama ga ne delam. Se je tudi zgodilo, da me je pozabil predstaviti, zato sem se sama predstavila, čeprav je bil ob meni. Rekla sem jim, da sem njegova ljubica. Bilo je zabavno.  

Migla

http://www.youtube.com/watch?v=xqdeV_ZIRlc

Morda ti ta pesem pomaga....

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti