Dilema

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

26. maj 2013 21:57

A! Sem preštudirala. Recimo pod točko 8:  pri moji tašči, prisegam, da sem samo tvoj! O tistem, ki ne loči, kaj je moje in kaj tvoje, pa raje ne bi. Pa tudi o onem drugem, ki še vedno misli, da mu je rodila....  sem že tiho, sem že tiho.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 26. 2013 22:00

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

26. maj 2013 22:24

Dokler zadeva moj odnos klapa v hiši (in v tistih ta pomembnih delih hiše ) mi je čisto vseeno, kako me tisti osebek, ki z mano deli te prostore (ne smem rečt "moj" al kako ) naslavlja pred ljudmi, dokler je v mejah spoštljivega.

 

Resno aressss, bojo se za gospo s katero deliš veliki del svojega življenja, ker ob takem zapletanju ti zna kaj hitro pobegniti. Malo "posestništva" je namreč zelo lepa in topla zadeva. Saj vendar nismo roboti, da vsak počne striktno svoje stvari in pika. En malček si le psihično pripadamo, ker to valjda ločuje enega random sprehajalca s ceste od moškega, ki se zjutraj zbuja z mano, pozna 90% moje duše, deli z mano najboljše in najslabše in mi nariše na obraz nasmeh, ko sem najbolj na tleh. Je MOJ, pa to ne pomeni, da imam kako listino, ki mi dokazuje lastnino, še manj da ga smatram kot svojo posest oz. da se do njega tako obnašam, le več pomeni v duši kot drugi. Itak pa naj bi koncept tega, da nismo lastnina drugih ljudi odrasle osebe razumele.

Viva Meier

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. maj 2013 5:53

aressss605 je napisal/a:

Ljubim tri ženske: prva me je rodila, druga mi je rodila, tretja  se mi je rodila. Pato še zdaleč ne pomeni, da sem jaz njihov, oziroma , da so one moje.



aressss605

 

Vsekakor si s tem pokazal, da si emocionalni butelj in, kot bi rekli v matematiki, s tem je dokaz končan. Tu kulinarika nima več kaj, poišči si strokovno pomoč, dokler ne bo prepozno, ker s takim odnosom te bodo dale na čevelj vse tir.

Si totalno nezrel. Spraševati se o odnosih in ali tisti svojilni zaimek pomeni vezanost ali zvezanost in ti se kao tega ne bi šel - pa, daj no, odrasti in obriši si no tisti otročji smrkelj.

Ker resno: spraševati se o povezanosti in s tem, če je mama res "tvoja" in ali si ti "njen" - pa a ti še Ojdipa nisi predelal ali kaj? Ker te stvari so triletnim otrokom po navadi že jasne.

Ali je tvoja partnerka tvoja žena ali kakšen svojilni zaimek se uporablja - ahlo, tepček, v zvezi si. Te je v to zvezo kdo prisili? So puško držali, ko je bilo treba iti pred matičarja? Pa tudi če si v izvenzakonski skupnosti - ni prisile, lahko se tudi ne bi šel, ampak če si kar tam zaradi komotonsoti ali zaradi česa, potem se vi greste neke odnose in v donosih se uporabljajo tudi svojilni zaimki.

Tistega glede svojilnih zaimkov pri otroku - človeku se v resnici zasmili otrok, ki ima tako neodgovornega očeta, ki še kar razmišlja o tem, če je sedaj pa v resnici  vezan  ali zvezan - hudiča no: imaš otroka, imaš doživljenjsko odgovornost do svojega otroka vsako sekundo v dnevu in se spravi skupaj.

In upaj, da tega tvojega skropucala od razmišljanja ne bo prebrala tvoja žena. Sirota ima dva otroka in se bojim, da se tega počasi že zaveda.

Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 27. 2013 06:30

kozamurnik

sporočila: 2311

27. maj 2013 6:25

O bog pomagaj! Upam, da vsaj tvoja žena ve, da SI je rodila hčerko.

Meni  se tudi ježi koža,  da 2013 še vedno slišim: MU je rodila... Dajmo, pojdimo lepo nazaj v kaverne.

Amen.

murnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. maj 2013 6:31

Kozamurnik, saj tale v resnici še ni pršel ven, ne more iti nazaj...

Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

27. maj 2013 7:04

Ne morem verjet, da tole sprašuje zares in to tukajle na Kulinariki.  Kakorkoli že, poskrbel je za luštno debato. Pa lep pozdrav vsem mojim

Cila

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

27. maj 2013 7:54

Cila je napisal/a:

Ne morem verjet, da tole sprašuje zares in to tukajle na Kulinariki.  Kakorkoli že, poskrbel je za luštno debato. Pa lep pozdrav vsem mojim



Cila

 

Res je tako!

 

Migla

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

27. maj 2013 8:40

Morda bi ti tole ustrezalo.....

 

Mož je imel navado, da je govoril:

Sem se peljal z mojim avtom…, sem v moji hiši naredil,… sem moje otroke…..

Pa žena nekega dne znori:

» Pa kako govoriš, moje, moje, a ni to vse naše

Pa naslednje jutro v spalnici mož koplje po predalih in išče,  išče, dokler žena ne vpraša:

»Pa kaj vendar iščeš?«

Mož odgovori« NAŠE GATE!«

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. maj 2013 9:05

Nekega dne se je v Bosni (ali kateri koli drugi deželici tega mičnega sveta) razvedelo, da družine s 5 ali več otroki dobijo odslej mesečni dodatek za velike družine. Ni bilo bog ve kaj, ampak če sešteješ čez celo leto, se je pa le nekaj nabralo. Čita to Mujo, čita, pa misli, bogami, štirje sinovi v hiši, kakor koli obrneš, eden premalo; ampak pred leti, če prav pomisli..... Mir v hiši je že v redu, denar pa tudi. Pa pokliče Fato, ji prizna svoje grehe izpred par let, oznani, da imajo odslej pač pet sinov in se odpelje po mulca. Prideta pod noč domov, spet Mujo pokliče Fato, naj poreda po velikosti družino, da se seznanijo. Pa Fata nekaj skomiga z rameni..... "Gdje su klinci?" zarohni Mujo. "Pa šta ja znam", čivkne Fata, "došli ljudi, pokupili svoje....."

 



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 27. 2013 09:51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti