Sem dolgo premišljevala, kaj je bila hrana mojega otroštva.......pri stari mami in stricu, tam pod kamniškimi planinami je to vsekakor bil mlečni močnik, iz ene velike sklede, notri pa toliko lesenih žlic....v drugi posodi se je kadil v oblicah kuhan krompir, v tretji pa domače kislo mleko z debelo smetanco.......potem pa, pri nas doma Ljubljana, šara...svinjski parkeljčki, rdeče in rumeno korenje, koleraba, krompir...dobro, res dobro, pa kar nekaj pozabljeno, spominjam se tudi najboljših testenin, ki jih je znal narediti moj oče....žlica olja, dve žlici domače paradižnikove mezge, zaliješ z decilitrom vroče vode, pokuhaš, notri streseš testenine.......ja, to smo jedli, ko je konec meseca zmanjkalo denarja za nakup kruha...naša prehrana je bila skromna, pa kljub temu tako raznolika. In verjemite mi, nikoli nisem rekla, da sem kdaj bila lačna. In če danes pomislim, je ni stvari, za katero bi rekla, tega pa jaz ne bom jedla......v največje veselje pa mi je, da sta tudi moja vnuka s tem čisto neobremenjena, kar je kuhano to pojemo, ene stvari bolj radi, druge manj ![]()

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento