Obleka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

12. mar 2013 15:51

Jaz ponavadi kaj lepega najdem v ZERO. V Celju ga ni več, je pa v Lj in MB, pa še super spletno trgovino imajo in si lahko že tam malo pogledata kaj imajo. Nekaj dni nazaj sem videla 2 oblekci, ki sta mi bili všeč. Je pa seveda vse stvar okusa :)

Lopatka

ursulinka  

član od: 12.6.2008

sporočila: 92

12. mar 2013 16:04

Nisem ravno strokovnjak, ampak lepo prosim ne hodit v ta by american...Sama imam vsaj dva dni migreno, kadar grem slučajno samo mimo (brez vstopa). Se sicer zavedam, da so okusi različni, ampak tam notri nimajo niti o od okusnega, poleg tega se mi tiste oblekce ne zdijo primerne za osnovnošolke.. Dosti boljše izpade ena lepa dekliška oblekca (in teh se najde v H&M, Zari itd. kar nekaj) kot pa tisti "svečani" kič..

ursulinka

Darija50  

član od: 22.1.2013

sporočila: 87

12. mar 2013 17:06

Moja svakinja je šivilja vendar samo ko ima čas oz.ko si ga vzame, sešila je že 6 maturantskih oblek in med njimi je bila ena za valeto...

 

Glede cen pa se gibljejo okoli 30-50€

 

 

Lp

Darija50

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. mar 2013 17:25

Najstniki imajo še neizdelan okus. In znotraj tega je možno, da je komu všeč By American. Tam prodajajo sanje deklic iz neke ameriške zabiti srednjega zahoda, ki mislijo, da ne samo, da bodo home-coming-queens, temveč najmanj, da so pol koraka proč od celebrities in da se jim bo v tisti obleki zgodil red carpet, pa se to nikoli ne zgodi. So tiste obleke tipična grozljivka, ki jo imam v mislih, ko pravim, da se punce šemijo v nekja starikavega brez okusa in mislijo, da so odrasle in seksi, pa niso ne eno ne drugo.

Je tisti By American dejansko materializacija slabega okusa na več nivojih.

In je res, človek potrebuje precej močan analgetik za tisto.

 

Jaz sem naredila eno uporabno nalogo in sicer, sem pogledala na Zarino stran in potem stilirala tri look-e. Ker vem, da ponavadi je tako, da ljudje najdejo en kos, potem pa ne znajo najti ustreznih dodatkov. Tule so tri verzije (precej podobne, ampak v bistvu za precej različne karakterje in postave).

 

Prvi look – tu se igram z barvami sadja/ognja, skratka v rdeče-oranžnem spektru. Oblekica je losos oranžna. Pri naramnicah je super, ker se jih lahko tudi skrajša – če je treba (okej, za to je pa treba imeti šiviljo, čeprav to popravijo tudi v trgovini), čeprav jaz bi raje naredila spremembo tako, da bi ta dva trakca na hrbtu prekrižala in bi imela naramnice v X na hrbtu (tako zanesljivo ne bo nič nikamor padlo in nobena naramnica ne bo lezla dol). http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro Potem sem našla tele srčkane balerine http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro(presežek je kovinski ornament na kapici) in seveda edgy del kombinacije – rdeča usnjena jakna (ki pride sredi junija po 9h zvečer strahovito prav). http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro tale rdeč usnjeni kos lahko nosi dekle naslednjih n-let, ker to nikoli ne gre iz mode.. Zraven še tale torbica – totalno odbita http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro

 

 

Drugi look

 

Tu je simpl svetla oblekica za lepe noge. http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro ali pa tolehttp://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro (če je temnolaska, bo rumena okej, v nasprotnem primeru je bež iz prejšnjega linka boljša)

 

Ki bi jo kombinirala s svetlo (ponovno usnjeno- ker ta kos da tisti presežek in ne dela dekleta po nemarnem starikavega) jakno http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro

 

In čeveljci http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/proÓN%20BASIC. Potem pa vse tele svetle tone začinimo s tole torbico http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro čeprav moja favoritka je pa tale porednica http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro

 

 

 

Tretji look – za bolj umirjeno dekle, kar pa ne pomeni, da je tudi dolgočasno.

 

Modra oblekica http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro v kombinaciji z malina rdečo jaknico http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro in temi zabavnimi čeveljci v modri barvi http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro in seveda tudi modra torbica http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/prohttp://www.zara.com/webapp/ wcs/stores/servlet/product/es/es/zara-S2013/358019/1050644/BANDOLERA%20ACOLCHADA%20BOLSILLO ali pa tale http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/pro



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 12. 2013 18:23

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. mar 2013 18:45

Še nekaj, kar ponovim vsako leto, v upanju, da se počasi prijema:

Na slovesnosti tipo valete, maturantski plesi, svatbe, podelitve diplom....velja pravilo, ki se ga držite, vse dotlej, dokler vam okolica ne da nedvoumnega priznanja, da ste na master-level, kar se oblačenja tiče in to je: Enobarvne zadeve DA, vzoorci (rože, potiski, pike, črte, kocke, pop-art, op art vzorci) NE. To pa zaradi tega, ker na fotografirjah potem ti vzorci razrežejo osebo. Če greste nekam, kjer vas bodo fotkali, potem se izogibajte vzorcem.

 

Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

12. mar 2013 20:03

Vendelina, tale kratek Zara izsek je vrhunec mode za valete, čeprav imam občutek, da bi tak stajling zalegel pri bore malo dekletih - je precej "edgy" za naše razmere, kjer velja, če karirkiram, da je valeta lahko malo bolj seksi kot za birmo, ampak vseeno s kodrčki frizuro, kričečim make upom in kožnimi nogavicami.

Špela100 kaj pa pravi tvoja hči? Kakšno obleko bi imela? Ne verjamem, da se je popolnoma prepustila tvojemu okusu :) Osebno ti šivilje ne bi priporočila, ker razen redkih, večinoma niso tako modno napredne in potem pride ven nek čuden izdelek. Če si se pripravljena prepustiti, pojdi s hčejo v Zaro, kjer ti bodo zagotovo dobro svetovali. Ponavadi si res vzamejo čas, če je stranka zainteresirana.

Gigi_84

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

12. mar 2013 20:07

Vendelina . Super looki, ki bi jih še jaz nosila. Zanima me samo nekaj, pri takih krojih kot je oblekica pri prvem looku imam vedno občutek, da me tak kroj naredi "debelo". A je to res samo v moji glavi, ali moraš biti res "zobotrebec" za take obleke? 

tamalaursa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

12. mar 2013 20:16

Bi rekla, da je bolje, da si zobotrebec.. Ker če si zamisliš tole čez kako malo večje oprsje ali bolj široke boke - brrrrrrrrrr.

Sonja

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

12. mar 2013 20:22

Večjega oprsja nimam, boke in rit pa imam kar povdarjene ja. Imam tudi jaz vedno občutek, da tak kroj ni zame pa čeprav mi je zelo všeč.

tamalaursa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti