4. maj 2013 23:29
| nola je napisal/a: |
Ampak se seveda potrudim, če pridejo kavopivke. V glavnem se pa potem zmrdujejo, zlijejo mojo z velikim trudom zvarjeno kavo proč in si jo skuhajo po svoje. Pa še vprašajo me - a zdaj vidiš razliko, a? Jaz nobene
|
![]()
![]()
![]()
4. maj 2013 23:29
| nola je napisal/a: |
Ampak se seveda potrudim, če pridejo kavopivke. V glavnem se pa potem zmrdujejo, zlijejo mojo z velikim trudom zvarjeno kavo proč in si jo skuhajo po svoje. Pa še vprašajo me - a zdaj vidiš razliko, a? Jaz nobene
|
![]()
![]()
![]()
5. maj 2013 9:11
Drugim skuham kavo po željah - za turško podobno kot so predhodnice opisale, le da potresem š emamo kardamoma po vrhu, nes tudi po željah, predvsem glede količine sladkorja in mleka.
Ko pa jaz drugje pijem kavo, mi gostiteljice - prijateljice dajo skodelico, vročo vodo, nes kavo in sladkor in rečejo, naj si jo sama naredim, ker zvarka, ki bi meni ustrezal, one ne znajo naredit ![]()
... Pa v vodo samo kavo in sladkor dam ...![]()
5. maj 2013 9:31
Prosim, vrnite se k temi, jasno razvidni iz naslova.
5. maj 2013 10:26
Poskusila sem že več variant pečenega krompirčka. Najokusnejši mi je, če olupljen krompir dobro posolim in polijem z olivnim oljem, premešam s kuhalnico in stresem v pekač. Pečem na ventilatorju na 170 °C približno 1 uro.
Včasih smo krompirju dodali še drobno nasekljan česen (tudi peteršilj). Okus je fantastičen, moti pa me, da se česen prismodi (tudi peteršilj se izsuši). Nadomestila sem ga s česnom v prahu, ki se dobro obnese, a kot sem že rekla, mi je najokusnejši le s soljo in olivnim oljem.
Taia
6. maj 2013 10:20
kaj pa če probaš drugače? In sicer pri nas gre najbolj v promet umit krompir, nič olupljen, razrezan na polovice, položen na peki papir. Krompir položim tako da je odrezana stran krompirja navzgor to potem posolim in na to dam na kockice narezano maslo. Pečem v pečici eno uro.
gercar
6. maj 2013 16:08
| Taia je napisal/a: |
Poskusila sem že več variant pečenega krompirčka. Najokusnejši mi je, če olupljen krompir dobro posolim in polijem z olivnim oljem, premešam s kuhalnico in stresem v pekač. Pečem na ventilatorju na 170 °C približno 1 uro. Včasih smo krompirju dodali še drobno nasekljan česen (tudi peteršilj). Okus je fantastičen, moti pa me, da se česen prismodi (tudi peteršilj se izsuši). Nadomestila sem ga s česnom v prahu, ki se dobro obnese, a kot sem že rekla, mi je najokusnejši le s soljo in olivnim oljem.
|
Česen in peteršilj dodaj skoraj čisto proti koncu pečenja, petršilj prej oplakni pod vodo da bo moker in obeje premešaj med krompir, da ju namasiš še z oljem.Ne bo izsušeno.
anibas
6. maj 2013 19:18
[citat=--gercar--]
kaj pa če probaš drugače? In sicer pri nas gre najbolj v promet umit krompir, nič olupljen, razrezan na polovice, položen na peki papir. Krompir položim tako da je odrezana stran krompirja navzgor to potem posolim in na to dam na kockice narezano maslo. Pečem v pečici eno uro.
gercar
Sporočilo je spremenil(a) gercar dne 06. 2013 10:21[/cita
Police..hrana moje mladost...
z domačim špehom najboljše...
6. maj 2013 19:59
Poznam te police, starši moje svakinje so iz Gorskega Kotarja, ona pravi, da je ta jed od tam. In krasno za kakšen mrzel, zimski večer. Pa večkrat bi jih lahko pripravila, pa se ne spomnim, mi tega pač nismo jedli. S kozarčkom črnega ali belega gre pa sploh skupaj.
![]()
6. maj 2013 21:49
| naor je napisal/a: |
Kriznana, si še mlada, pa še lahko piješ močno kavo. Jaz sem je spila toliko, da mi po žilah teče kava, ampak zdaj pa pijem tako, za kakršno sem včasih rekla, da je hruškova vodka. Čeprav se za goste vseeno malo potrudim in dam zvrhano žličko, pa jih veliko pravi, pa ne preveč močno.
|
Jap, letos sem jih napolnila 40 ![]()
Pa zjutri mora bit kava, da te dvigne![]()
kriznana
31. maj 2013 21:13
Dobro je.
aboyanasannaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučni pire iz rumene buče

Šahovnica