Ja Vanja pa še na pršut in teran pa tudi teran in pršut je v redu tudi pršut s teranom se dobro obnese.
.![]()

Korenčkova juha
Ja Vanja pa še na pršut in teran pa tudi teran in pršut je v redu tudi pršut s teranom se dobro obnese.
.![]()
Sem pozabila dodati blejsko grmado pa savinjski želodec in seveda sem imela v mislih družbo kulinaričark, da ne bi sama lutala naokoli. ![]()
Blejske kremšnite delajo še z jajci...upam..![]()
![]()
pa čisto prave se dobijo v slaščičarni LENČEK v Domžalah.
lp
patNe vem, če smem in če je umestno, ampak ta dobre prave kremšnite se dobijo doma, narediš jih pa po receptu, ki ga je napisala Ognjič.![]()
![]()
![]()
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. Pa smetana mora biti prava, živalska.
Zaenkrat se mi zdi tole zmagovalni recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/13838/sladice/kremsni
pirnica
| pirnica je napisal/a: |
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. |
V čem se pa moka tako zelo razlikuje od škroba (kar gustin je) in od pudinga, katerega večinski del je škrob?
Ni čisto tema, ampak, mene pri Blejskih kremšnitah moti, da je vedno več smetane. Se mi zdi, da je bilo včasih 2/3 kreme in 1/3 smetane, sedaj pa je 'originalne' recept pol-pol, včasih še kar malo več. Jaz smetane same preveč ne obožujem, če pa že, mora biti prava alpska.
trac
In tisti izgovor s salmonelo je malo za lase privlečen, saj je krama prekuhana. Najlaže je narediti 'po liniji najmanjšega odpora' ... (pa najceneje verjetno tudi).
trac| pirnica je napisal/a: |
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. Pa smetana mora biti prava, živalska. Zaenkrat se mi zdi tole zmagovalni recept: http://www.kulinarika.net/recepti/13838/sladice/kremsni
|
Kot rimjanko je to tudi mene zbodlo - za kremo potrebujemo moko in/ali škrob, gustin je škrob, pudingu pa čistost škroba "kvari" le aroma glede okusa. Nič takega torej.
Se pa strinjam glede smetane - prava, živalska z veliko maščobe.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Korenčkova juha

Angleški kolač