Kako se znebiti bolh v sobi?

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

28. dec 2012 6:10

Kot so ti že svetovali drugi - mačkam in tudi drugim hišnim ljubljencem nabavi dobro sredstvo proti bolham in ga redno (glede na navodila) uporabljaj (tudi če nimajo bolh - v tem je bistvo preprečevanja). Če je tvoj muc samo v stanovanju je manjša verjetnost, da bo bolhe dobil, kot če se druži tudi z drugimi mačkami. Zlasti na vasi nekateri lastniki mačk zelo lepo skrbijo za svoje domače živali, drugim pa mačke predstavljajo predvsem zatiralca miši in te živali ponavadi niso tako dobro oskrbovane, saj zelo poredko zaidejo v hišo. Redno muca tudi pregleduj in če opaziš , kljub rednemu tretiranju mačka s sredstvom proti bolham, še bolhe na njem, takoj še dodatno ukrepaj. Redno tudi čisti površine kjer mačka spi - najbolje je da ima v stanovanju svoj prostor in da ne poseda po stolih in kavčih.

Če je mačka domov prinesla samo bolhe še ni najhuje (je zelo zelo zoprno) - lahko prinese še veliko hujše stvari, ki so lahko nevarne tudi za človeka (mikrosporija npr.), zato je res važno, da mačka redno pregleduješ in tudi cepiš proti boleznim, v izogib nevšečnostim. Posvetuj se v najbližji veterinarski ambulanti, kjer ti bodo prijazno svetovali kako in kaj in kjer boš lahko tudi nabavila res učinkovita sredstva proti bolham in drugim notranjim zajedalcem na živalih. Verjemi, da se splača.

tedyka

nelimwa1  

član od: 27.12.2012

sporočila: 5

28. dec 2012 11:10

ali lahko bolhe zajedo v oblačila?

nelimwa1

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. dec 2012 11:46

Zajedo???? Ne vem, kaj to pomeni - vsekakor lahko tam odložijo jajčeca, in se potem izvalijo nove bolhce.  In veselje je tu

lp

cervus

vesoljka  

član od: 14.4.2008

sporočila: 134

28. dec 2012 13:31

Brez panike..

Dobro posesaj sobo, postejo, jogi itd. in pojdi v lekarno/veterinarske postaje in kupi ampule Fypryst za mačke - http://www.krka.si/sl/zdravila-in-izdelki/veteri - ali druge, ki so primerne za mačke (Frontline je le dražja različica Fypryst-a).

In res, brez panike. Če bo ampula učinkovita (kar bi morala biti), se bo vse uredilo. Tiste še žive bodo pač slej ali prej poskakale nazaj na muco in zaradi ampule poginile.

vesoljka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. dec 2012 14:20

Jaz prisegam na Stronghold:

Stronghold : se uporablja za
- zdravljenje in preprečevanje infestacije z bolhami
- ubije odrasle bolhe, ličinke in jajčeca
- kot del zdravljenja alergičnega dermatitisa, ki ga povzročajo bolhe
- lahko pomaga pri kontroli infestacije okolja z bolhami na področjih, ki so dostopna živalim
- zdravljenje infestacij z odraslimi nematodi (gliste) Toxocara cati
- preprečevanje obolenja pri okužbi z Dirofilario immitis
- zatiranje uši ( Felicola subrostratus)
- zdravljenje ušesnih garij (Otodectes cynotis)
- zatiranje odraslih nematodov ( Ancylostoma tubaeforme)
Kontraindikacije : zdravila ne uporabljamo pri mačkah, mlajših od 6 tednov, močno obolelih mačkah ter mačkah, ki so močno oslabele in podhranjene.
Za zdravljenje ušesnih garij zdravila NE nanašamo neposredno v ušesni kanal.

Strongholg je v obliki ampul in se nanaša na kožo na zatilju.
Po nasvetu mojega veterinarja je potrebno pri akutni garjavosti uporabiti po 1 ampulo 1 krat mesečno v treh mesecih, za preventivo proti garjavosti in bolham pa se uporabi po 1 ampula vsake 3 mesece.
Ampule so različnih vrst - glede na težo mačke (do 2,5 kg, od 2,6 - 7,5 kg in nad 7,5 kg).

 

Prekopirano od tukaj .

lp

cervus

martinabucar  

član od: 26.6.2016

sporočila: 1

26. jun 2016 18:59

zamima me ali mogoče kdo ve če se da tole : Cit Floh Nebel Spray kupiti tudi v sloveniji in kje?

martinabucar

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

27. jun 2016 18:21

Za Slovenijo ne vem, imajo tole v trgovinah za male živali v Avstriji.

Moj oče bi ob problemu z bolhami rekel: Vrži mačka ven z bolhami vred!  A nikoli ni pustil, da bi z živaljo slabo ravnali, to je rekel zato, da smo se otroci uprli: Neee muca!

Katrca11

cotkan  

član od: 7.6.2016

sporočila: 26

1. jul 2016 18:26

To kar tu beremo je kot znanstvena fantastika, bolhe svojega gostitelja ne zapustijo rade, jim je preveč lepo v toplem in varnem kožuščku. Če se začnejo bolhe širiti po bivalnem prostoru pomeni da jih je na ubogi živalci toliko, da ena drugo spodrivajo in padajo na tla, kjer si iščejo nov življenski prostor. Živali  je potrebno preventivno zaščititi in čistiti, bolhe se tako dobro skrivajo, sploh na temnih živalih, da takrat ko jo vidimo je to znak za alarm.Več desetletij imamo dva psa in več muc in nikoli nismo imeli večjih težav z bolhami, kjer so otroci ovratnice proti zajedalcem niso primerne. Zavedati se moramo da hišni ljubljenčki so navadno otrokom v veselje, ugodno vplivajo na njihovo odraščanje, kljub vsemu pa mora ena odrasla oseba skrbeti in nadzirati kaj se z živalco dogaja.Tudi stroškov, hrana, veterinarske obravnave otrok ne zmore in moramo biti pripravljeni to vključiti v družinski proračun. mi psa kupimo zdaj imamo tretjo garnituro enega malega in enega velikega, muce nam pa dobri ljudje kar pod hišo odložijo. Tako da če so problemi z bolhami se mora lastnik živali krepko zamisliti pa se vprašati a je sploh primeren za lastnika živali.

cotkan

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. jul 2016 21:15

cotkan je napisal/a:
bolhe svojega gostitelja ne zapustijo rade, jim je preveč lepo v toplem in varnem kožuščku. Če se začnejo bolhe širiti po bivalnem prostoru pomeni da jih je na ubogi živalci toliko, da ena drugo spodrivajo in padajo na tla, kjer si iščejo nov življenski prostor. 

Jajčeca bolhe zelo rada kam padejo in se ne skrivajo v toplem in varnem kožuščku. 

In pa do sedaj nisem še nikoli slišala, da bi kateri starš od svojega otroka zahteval, da poravna stroške veterninarja. Navadno je lastnik domače živali (vsaj tistih vpisanih v register) polnoletna oseba, skrbnikov pa je lahko več. Če je lastnik mladoletna oseba, se mora z lastništvom strinjati skrbnik mladoletne osebe, torej na nek način že prevzame skrb tudi nad hišnim ljubljenčkom. 

Vseeno je, koliko psov/ mačk je nekdo že imel, enostavno je treba biti pripravljen tudi na tegobe, ki jih lastništvo domače živali prinese s sabo. Je pri nas mladoletnik plačal operacijo svojega morskega prašička, pa ne zato, ker je odrasli ne bi hoteli (ali zmogli), ampak zato, da se je zavedel, da ni vse zastonj. 

In moram reči, da besede garnitura nikakor ne morem povezati s hišnimi ljubljenčki. Pse imamo pri hiši že 25 let, mačke tudi, pa moram reči, da jim je ne glede na skrb uspelo kdaj prinesti tudi bolhe k hiši. A včasih je bila večina živali zunanjih, zdaj pač temu posvečamo več pozornosti, pa je. 

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti