Varčevanje- banka ali nogavica

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

15. dec 2012 18:08

zakaj pa imajo vsi tajkuni račune v tujini?

pa lep dan ;) menola

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. dec 2012 18:44

Če še nisi opazila - pri nas banke zahtevajo tvojo davčno številko, preden ti sploh odprejo račun ali knjižico. In ko na tvoj račun prijadra kako nakazilo, ki ni tvoj redni dohodek, se zgodi, da te prijazno pokličejo in pobarajo, od koga in zakaj je ta denar. Več podrobnosti menda ni treba, a ne?

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. dec 2012 0:06

Mislim, da bi morali tudi davkoplačevalci malo zaslišati banko, kam gredo vse te dokapitalizacije. Dve miljardi sta šli že zato, pa bo treba še kar dodajati. Jaz sem za fair play, ti mene vprašaš od kod, jaz tebe vprašam, pa povej in odgovarjaj. Lepo prosim.

 

naor

kozamurnik

sporočila: 2311

16. dec 2012 6:39

 pobožne sanje, naor, pa vendar...

naor je napisal/a:

Mislim, da bi morali tudi davkoplačevalci malo zaslišati banko, kam gredo vse te dokapitalizacije. Dve miljardi sta šli že zato, pa bo treba še kar dodajati. Jaz sem za fair play, ti mene vprašaš od kod, jaz tebe vprašam, pa povej in odgovarjaj. Lepo prosim.

 



naor

murnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. dec 2012 10:01

Čisto vsak lahko bančni račun odpre kjerkoli se mu/ji pač zdi - če govorimo o fizičnih osebah. Postopek v EU je tozadevno standardiziran in pokrit s kontrolo davčnih številk in kontrolami zaradi suma na pranje denarja. In da se razumemo, te kontrole so avtomatizirane in ne nastanejo tako, ker bi imel nekdo v banki nekoga na piki. Če prihajajo višji zneski ali pa se oblikuje vzorec nakazil, se itak generira avtomatizirano obvestilo in je potem banka pozorna. Malo težje je to hitro zaznati pri gospodarskih družbah.

Naor, dokapitalizacija je pa težka artilerija  za tale forum. A res hočeš?

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. dec 2012 12:47

Saj vem, da je težka, ne bi, ker nima smisla, da bi se še midve bongali s tem, rešili itak ne bi nič. Samo toliko bi pa le rekla. Če bi banka poslovala v redu in dajala kredite tistim, ki jih tudi vračajo, davkoplačevalcem ne bi bilo treba dokapitalizirati.

Bom napisala, zakaj tako mislim. V svoji banki sem komitentka že 40 let.In kakšno leto. Kredita za stanovanje nisem iskala. Sem pa enkrat, ko sem že bila d.o.o. prosila za kredit za avto, nisem dobila, ker sem bila d.o.o.

Potem sem še enkrat prosila za tri mio. SIT za nakup hčerinega stanovanja, majhen deček celotne kupnine. Nisem dobila. Referentke je bilo sram, ker so me poznale že desetletja in se opravičevale na sto načinov. Dobila sem jih drugje, vrnila do zadnjega sita in zdaj hvala bogu sem s krediti v tem življenju zaključila. Ampak od svoje banke res nisem imela koristi, bolj ona z mano.

Ok, če jaz ne bi vrnila teh treh mio sit, bi bilo hudo. Ampak, ko, no ne bom jih naštevala vsi vemo, kdo so, dobili miljone evrov in kupili firmo, potem pa niso zmogli več plačati, ja to je pa ok. Takrat pa davkoplačevalci na dan. Tisti, ki vse poravnajo, ki ne dobijo kredita, če ni zavarovan kot kočevski medved.

Pa še nekaj. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj so banke vse v marmorju.

Ne morem pomagati, kmečka logika gor ali dol. Če nimaš, ne moreš kupiti niti stola. Kot navaden državljan. Kot poseben državljan lahko kupiš firmo, drage avtomobile, gradiš dvorce in na koncu nisi kriv. In ko sediš na zatožni klopi, še vedno trdiš, kakšna krivica se ti godi. V stilu, če ne bi bilo krize, bi...

Saj vem, bančniki me bodo povozili kot traktor, ker itak ne razumem. Ampak res ne razumem. In mislim, da nikoli ne bom razumela. Ker je vse tako preprosto, kot tista Ežojeva z Indijancem. Vse ostalo je pesek v oči.

Upam, da ostajava prijateljici, ker Vendy, to ni nič osebno proti tebi.

 

naor

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

16. dec 2012 13:14

naor, si me spomnila na podobno situacijo. V trenutku, ko so Človeku zavrnili prošnjo za kredit (po 20 letih zglednega sodelovanja, hehe), je vprašal, na katerem okencu se zapira račun. Glej hudiča, iz banke je še isti dan odšel s kreditom

Kar se ostalega tiče, ne skušam več razumet, želim si ohranit vsaj približno zdrav želodec

lp

mzm

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. dec 2012 13:26

Miška, saj imaš prav. Meni pa moj Oven nagaja, da butam z rogovi v zid, zid pa trdno stoji.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. dec 2012 18:46

Naor, ni frke.

Jaz sem nekajkrat poskušala - ne po svoji želji, sem bila zaprošena - da razložim kaj je tier1 (temeljni kapital) in sem vedno ugotovila, da je to tema, ki je tako specifična, da je večina ljudi ne razume. Še ekonomisti je ne razumejo.

Kar v bistvu govori o težavi in scier to, da panoge postajajo tako specializirane, da jih zunanje javnosti vedno težje razumejo. Pa ni samo bančnitšvo tako (ta panoga je sedaj primeren kozel za brcat in streljat ampak jutri bo verjetno kdo drug na vrsti, pred krizo so bili vsega krivi farmacevti, ki so po ljudskem mnenju namenoma inicirali bolezni za to, da so lahko prodajali zdravila....me prav zanima who's next), ta defekt se kar širi. In to je nevarno. Ker sprošča neko neartikulirano jezo in gnev, neartikulirana jeza in gnev pa še nikoli nista čisto ničesar zgradila, porušila pa marsikaj.

 

 

Vendelina jr.

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

16. dec 2012 19:31

1. Jugoslavija je šla cugrunt, kraljevina je šla cugrunt, Avstroogrska cugrunt,... kdo pravi da Slovenija ne bo šla cugrunt?

2. zakaj je bančništvo tko komplicirana zadeva, da je še bančniki ne razumejo? ne vem, ni moje področje, sem se pa že na marsikaterem drugem področju videla, kako se najlažje ribari v kalnem...

3. tudi sama sem bila 15 let vzoren komitent na eni od naših bank. potem mi je zavrelo, račun sem zaprla. en komitent gor ali pa dol a ne?

4. očitno bom morala bolj pogosto v kino. da bom končno vedela kam vse se lahko skrije prihranke 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti