Ko nam naši otroci vozijo svoje fante in punce domov

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

2. feb 2013 8:55

Joj, če sta te pa ta dva zapisa zmotila potem pa ne vem kaj tebe ne zmoti. Tudi sicer po tvojih odgovorih vidim, da si nek višji EMŠO. Ko si ti dajala "stvari skozi" je bilo malo drugače kot danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Šibe so že davno passe (razen zvečer med dvema, ki jima to paše, pa ne napiši spet, da si dala to skozi, ok?).

Miška Miša

Sporočilo je spremenil(a) MiškaMiša dne 02. 2013 08:55

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

2. feb 2013 9:44

MiškaMiša je napisal/a:

Joj, če sta te pa ta dva zapisa zmotila potem pa ne vem kaj tebe ne zmoti. Tudi sicer po tvojih odgovorih vidim, da si nek višji EMŠO. Ko si ti dajala "stvari skozi" je bilo malo drugače kot danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Šibe so že davno passe (razen zvečer med dvema, ki jima to paše, pa ne napiši spet, da si dala to skozi, ok?).

Nek višji EMŠO ima nekdo, ki je tvoja leta dal skozi, pa še marsikakšno, MiškaMiša, nikar torej tako podcenejvalno ne piši o besedah izkušene. In, joj, prejoj, dragički kaj očitati, okoli družine, odnosov, skrbi,.....

Ne moreš vedeti, kako je bilo včasih, za razliko od nas, ki smo "stvari skozi" dali takrat na svoji koži in jih tudi danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Kje vidiš šibe v dragičinem zapisu?

Da je pa dandanes mnogo več izkoriščanja v družinah, ko mladi "visijo" na starših, pa če jim je to treba ali ne, kot je bilo tega včasih,  pa mislim, da je še kako res.

zoyaa je napisala, kot je, iz tistega se res ni videlo, koliko ona in njen fant prispevata doma in po pojasnilu je malo bolj jasno. To je sicer njihova stvar, nje, njenega fanta in njene družine, to drži. Je pa tudi res, da ni prepovadano, da kdo, ki ga kaj zanima, vpraša. Kdor se pač oglasi na forumu, da s tem možnost drugim, da se z njim strinjajo ali ne, vprašajo ali ne................. dokler je v mejah korektne komunikacije, je vse OK.

Še več, tako si lahko precej razširimo obzorja, če si jih hočemo, seveda.

rimljanka

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

2. feb 2013 10:41

No, pri meni je pa bilo tako! Ko je mama pri 16 ugotovila, da se pač nekaj dogaja, je bila groza. Branili so z njegove strani, branili so z moje strani, pa sva se skrivala, kaj pa bi naj. Po enem letu, je bilo trpljenja, ustrahovanje in groženj konec, ker enostavno nisva vzdržala.....Ko sem vstopila v osemnajsto leto, sem spoznala mojega sedanjega. Seveda se je vse spet z strani moje mame začelo ponavljat. On je bil nekaj let starejši, imel je službo, jaz pa še šolo. Ko mu je prekipelo, je spokal mene in kovček k sebi domov. Čez vikende sem delala, ker si nisem dovolila, da me on podpira. Skupaj sva začela in si pri njegovih urejat svoje prostore Bilo je hudo, vendar se z zadovoljstvom in ponosom oziram nazaj. Sedaj vem, da svojem sinu ne bi branila pripeljati punce domov. Seveda bi pa postavila pravila in meje.

kvačkarica

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

4. feb 2013 11:02

Mene sta moja zdaj tast in tašča od prvega dne, ko smo se spoznali sprejela kot 'svojo' in se nikoli nista obnašala drugače. Tudi moji starši so mojega moža sprejeli isto. Zdaj pa smo ena velka familija, ki uživa kadar smo skupaj. Upam, da bo tudi sama znala tako lepo sprejeti svoje bodoče snahe ali zete.

Lopatka

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

4. feb 2013 11:45

rimljanka je napisal/a:
Da je pa dandanes mnogo več izkoriščanja v družinah, ko mladi "visijo" na starših, pa če jim je to treba ali ne, kot je bilo tega včasih,  pa mislim, da je še kako res.
rimljanka

 

Oprosti rimljanka, ampak s tem zapisom se ne strinjam s tabo. Danes ni cisto nic vec izkoriscanja s strani otrok do starsev. Je vse odvisno le od donosa, ki ga imajo doma. Sicer je manj fizicnega ustrahovanja, ampak reci, da danes otroci izkoriscajo starse in jim visijo za vratom, je malo prehuda. Ce starsi niso neka avtoriteta, ki postavljajo pravila doma, ni krivda otrok, ki to sibkost izkoriscajo.

Moji starsi so bili bolj stroge vrste. Pa ne samo glede fantov, ki bi praspali pri nas (moj fant je prvic prespal pri nas, ko sem jaz imela ze kar nekaj cez 20 let) in to da bi se fant nag sprehajal po hisi (pri mojem ocetu - ga ni takega korenjaka, ki bi si to upal ).

Moji so bili strogi tudi glede tega ob kateri uri se hodi domov, da se med tednom ne veseljaci in ne hodi po zurih, da se v nedeljo jé kosilo skupaj doma, da se prispeva v druzinski proracun (tu sploh ni bilo debate oz. mi niti ni padlo na pamet, da bi si kdaj mislila, da pa to ni prav), ... samo vse to pride z vzgojo. In smo spet na zacetku. Ni torej problem v razvajenih "frocih", ampak v prevec popustljivih starsih, ki ne znajo vzgajati in kot rezultat imajo otroke, ki jih izkoriscajo.

urska

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

4. feb 2013 16:19

Ursus-le,sem popolnoma enakega mnenja. Moj še ni v tistih letih......bo pa kmalu. Ampak pravila so in ni popuščanja.Tudi dnevne delovne zadolžitve ima. Ima mesečno žepnino s katero pa si mora sam kupovati za svoje majhne potrebe(svinčnik, telefonsko kartico, kakšno igračo...),ko bi le vedeli kako preudarno razpolaga s tem denarjem. Kar se Janezek nauči, to Janez zna....

kvačkarica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

4. feb 2013 16:57

Moj zapis ni letel na najstnike, ampak na krepko starejše. Ja, pri takih je to, ne glede na starše, izkoriščanje. Vsaj moj pogled je tak.

rimljanka

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

4. feb 2013 18:12

S tabo se strinjam Rimljanka, je pa nekaj, kar moraš priznati. Vsakogar lahko toliko izkoriščaš, kolikor se sam pusti izkoriščati. Tudi jaz bi svojem otroku pomagala, ker če ne bi, bi bilo nekaj narobe z mano. Verjetno ga pa ne bi podpirala, če bi imel svoje dohodke in bi bil preskrbljen. Pa tudi namesto njega, če je zdrav in sposoben ne bi delala, kar že sedaj prakticiram.To mislim osnovno skrb za sebe, red, pospravljanje, čiščenje.....Sem pa doživela primer, ko si otrok pri 10. letih ne zna zložit perila, pospravit stola za sabo..., ker doma izkorišča vse okoli sebe in ga tega niso naučili.

kvačkarica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15211

4. feb 2013 20:12

Zojaa se nam je pridružila pred kratkim. Ker ima doma pogoje, da lahko s kmetijo pridelajo večino svoje hrane je zelo pohvalno, da oba z delom k temu prispevata. Verjamem, da sta tako njen oče in mama zadovoljna. Tudi jaz se ne bi branila takega zeta.

Če pa si v mestu in je vse večinoma nakup je pa treba postaviti meje domače gostoljubnosti.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

4. feb 2013 20:26

kvačkarica je napisal/a:

.Sem pa doživela primer, ko si otrok pri 10. letih ne zna zložit perila, pospravit stola za sabo..., ker doma izkorišča vse okoli sebe in ga tega niso naučili.



kvačkarica

 

Jaz sem pa doživela takšne tudi 18 in več letnice in letnike. Pa tudi še v prejšnjih časih... Matere in sinovi so takrat imeli izgovor, da to osvojijo v vojski...

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti