Hujšanje,diete itd..

Mygrace

sporočila: 6506

23. avg 2012 16:46

Punca, preveč govoriš in premal delaš, to je vse.

Mygrace

loli23  

član od: 21.2.2012

sporočila: 7

23. avg 2012 16:54

Tudi jaz se že nekaj časa borim s kilogrami. Mislim, da je najbolj pomembno spremeniti v glavi sistem prehranjevanja. Vse metode so odlične, vendar je potrebno spremeniti način življenja (uživati samo polnozrnato hrano ali pa samo beljakovine in drug dan samo sadje ali samo škrob) pri katerem pa sem prepričana, da ne vztraja veliko ljudi, saj te prej kot slej premamijo hranila, katerih si navajen. Meni se zdi zelo uspešna Gabrielova metoda (knjiga Gabrielova metoda hujšanja in CD je v vsaki knjižnici) po kateri začneš spreminjati najprej glavo potem pa še vse ostalo. Pomagaš si z vizualizacijo, v začetku poslušaš sicer CD z vodeno vizualizacijo potem pa si jo prilagodiš sam, pa še nekaj dobrih nasvetov je napisanih. Kot vidim po spletni strani je to postalo pravo gibanje in člani se dobivajo po Avstraliji in drugod. Če še kdo dela po tej metodi, me zanima kakšne ima kaj rezultate in če bi se somišljeniki tudi v Sloveniji dobivali.

loli23

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

23. avg 2012 16:58

Če si kaj zelo želiš, je bolje privoščiti si v neki zmerni količini in se potem s tem ne obremenjevat. Ker neprestano imeti občutek, da si se prisiljena odreči vsemu, kar imaš rada lahko pripelje do tega, da prehitro izgubiš voljo.

Zato ti tudi jaz predlagam, da se ne odločaš za hujšanje ampak drugačen način prehranjevanja. Jej vse, vendar v zmernih količinah. Pa, ker vem, da imaš psa, pojdita na enourni sprehod vsak dan proti večeru, ko ni več vroče, obema bo koristilo in ne tehtaj se vsak dan, dovolj je, da na tehtnici preveriš kaj se dogaja s tabo vsak mesec enkrat, sicer pa boš itak kmalu opazila, da te hlače ali krilo ne tišči več, da je gumb veliko lažje zapeti. In to so tiste malenkosti, ki ti bodo dajale voljo in boš vztrajala.

zeta

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

23. avg 2012 17:50

Mygrace je napisal/a:

Punca, preveč govoriš in premal delaš, to je vse.



Mygrace

7

Danes je prvi dan ko sem se spremembe komaj lotila, zato me zanima kako se ostale bojujete/bojujejo z kilogrami.

Kamela

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

23. avg 2012 17:50

Zeta , najlepša hvala za tolažbo :)

Kamela

passi  

član od: 8.6.2010

sporočila: 20

9. okt 2012 17:35

glede hujšanje se mi zdi logika precej enostavna, jasno, izvedba pa je nekaj popolnoma drugega. Predvsem gre za vztrajnost. Ker imamo vsi zelo natrpan urnik, se nam zdi, da pač nimamo dovolj časa. Ampak glej ga zlomka: če bi se pravilno prehranjevali, bi imeli tudi več energije in bili precej manj živčni in bi zato nardil velik več. Ko sem enkrat prebral tole besedilo klik so se mi odprle oči. NI namreč, da se lotim diete, se je držim ko pjanec plota, potem pa vse pozabim in živim kot prej. Ne, dieta mora bit način življenja. Zato je kdaj treba tud grešit, da vidmo, kako se telo na to odzove. Pa še to, ne pozabt na telovadbo

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

9. okt 2012 18:47

Bom povedala "mojo" metodo, ki je pa sigurno zdrava, ampak to je način življenja. Takoj po novem letu sem se odločila, da si zmanjšam obroke, po večini odpravim sladkarije in dam kruh na minimum. Začeal sem tudi s tekom. Najprej sem le hodila, postopoma pa sem začela teč, dokler nisem dosegla, da pretečem 5km. Izgubila sem 12 kilogramov, tako da imam sedaj pri 165 centimetrih 57 kilogramov. 

Vsega naštetega se še vedno držim in ni mi težko, tečem pa redno vsak dan (mogoče 2 dni v mescu ne) in v teku neizmerno uživam. In seveda v počutju in izgledu 

Teka

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

10. okt 2012 8:15

vse tole sem prebrala in se odločila, da dodam še svojo zgodbo.

hm, Nupo..ja Nupo je bil zame začetek, ali kako se naj izrazim.Za roj. dan sem dobila nekaj denarja in za ta denar sem kupila prve tri škatlice teh praškov .bila sem vztrajna oziroma dosledna..držala sem se navodil in 7 tednov jedla samo šejke ..v teh 7 tednih sem izgubila 15 kg .vedndar brez gibanja ni šlo. bila sem popolnoma brez kondicije, najprej sem hodila, nato sem po dveh mesecih pretekla že 10 km, kar mi uspeva še danes.
 ko sem prenehala z Nupo hrano, pa sem šla na "zdrav " način prehranjevanja...brez maščob,belega kruha, veliko zelenjave, malo manj sadja, kuhano meso...vse tisto kar že dolgo vemo, pa se ne držimo.

od aprila do danes sem izgubila 27 kg, s tem da še vdno dosti športam in zvečer ne jem..z kakim dnevom izjeme no hehe, ker starim navadam se res človek težko upre hehe.

do novega leta bi rada dala dol še 3 kg, to je moj cilj in mislim, da mi bo uspelo.

Nupo je res draga zadeva, ampka, če zraven ne ješ drugih stvari inče malo sklakuliraš, kaj vse si prej pojedla v recimo 6 ali več obrokih, se računica popolnoma izteče.

doma sem povedala, kaj bom jedla in koliko to stane, pa ker res nisem zraven pojedla še 100 drugih stvari, nisem bila v minusu..

meni je uspelo, upam da se čez zimo kak kg ne poredim, bom delala na tem, da ostanem na tem ko sem sedaj. bilo je težko, ampak je uspelo !!

hm, najtežje pa je to, ker sem morala kupit popolnoma novo garderobo haha, počutim pa se doličnoooooooo

lep dan vsem

petardica

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

10. okt 2012 8:44

petardica,

super!

Bi te pa rada glede na moje vseživljenjsko bojevanje s prehranskimi demoni opozorila na nekaj: ni še uspelo, uspelo bo, če boš taka kot danes tudi čez 5 let. Ne misli, da je bilo do zdaj težko. Težko bo obdržati težo, najmanj tako, kot jo je bilo izgubiti. Na to se pripravi in vztrajaj, sploh takrat, ko se ti bo zdelo, da ti stvari uhajajo izpod kontrole. Pišeš, da "...brez gibanja ni šlo..... in če vedno športam". Brez gibanja nikoli ne bo šlo in tale "še vedno" - sprijazni se, "še vedno" se mora spremeniti v "do konca življenja". Jasno, kak dan lenobe ali kak dan s čokoladnim grehom je vedno dobrodošel in že sama si ugotovila, da vsemu se pa tudi ni treba odreči. Ampak tako kot prej tudi ne sme biti nikoli več, če hočeš na novih kilah tudi ostati. 

Kupovanje nove garderobe bo pa užitek, ki ga ne pozna prav nobena, ki ji ni uspelo kdaj sklatiti s sebe 30 kil. In že zato se je bilo vredno potruditi, a ne? 

Sonja

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

10. okt 2012 9:02

ja sonja, dam ti popolnoma prav, kupovanje je fullll užitek, sploh sedaj ko si  lahko kupim stvari, o katerih sem prej sanjala je pa res druga zgodba obdržati vse to hehe. trenutno sem ful zaposlena, ker se bliža konec leta, tak da športanje mal špricam ampak bom vse nadoknadila. zavedam se, da bo potrebno tko do konca..sedaj to že vem 

lp

petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti