Psihološka - skrhani odnosi...

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. jul 2012 19:10

Jenny! Mene je pri vsem tem najbolj zmotilo tole:

Jennny je napisal/a:

pa naj vas še tu vprašam za mnenje o temi,ki mi buri duhove že 10 let.

z enim od najbližjih sorodnikov se ne razumeva dobro.sčasoma je moje moja drža do njega postala taka,da se mu skušam izogniti v čimvečjem loku,ne komuniciram z njim.

še večji problem pa nastane-če tokrat pomislim predvsem nase-ker ima ta oseba predmet,ki ga NE uporablja,meni bi pa krvavo prav prišel.lahko rečem,da je ta predmet življenjskega pomena,hkrati pa tudi predrag,da bi si ga privoščila sama.

 

10 let se že ubadaš z osebo, ki je v bistvu sploh ne maraš, če drži to o izogibanju in nekomnikaciji? Na tvojem mestu bi končala ta "odnos" in se osredotočila na osebe, ki ti prinašajo zadovoljstvo in med katerim se dobro počutiš. Zakaj tratiti čas (10 let!) in energijo neproduktiven odnos. Pa še če z njim niti komniciraš ne - zakaj potem sploh misliš nanj? Če ti je oseba tako zelo odbijajoča ... Ampak! - ampak a oseba ima nek predmet, predmet tvojega poželenja. Tu pa se stvari zapletejo. Kljub temu, da bi to osebo najraje odpisala iz svojega življenja (če sklepam po prvem odstavku), je zdaj naenkrat postala "koristna". Zaradi tistega predmeta.

Po mojem je zadnji čas, da se odločiš, kaj želiš. Ali res ne želiš imeti nič s to osebo - v tem primeru te tudi "nima kaj brigat" kaj on poseduje n ali tisto rabi ali ne - to ni tvoja stvar.

Ali pa bi s to osebo kljub vsemu rada zgradila spet nek odnos (komunikacijo vsaj) in bi bl ta predmet zgolj sredstvo, da se ji približaš.

 

Po mojem mnenju ima vsak od nas pravico, da se s kom ne razume, ne komunicira, kdo koga ne mara itd. Ampak vse to pa nam ne daje pravice, da bi se vtikali v življenje iste osebe in presojali, kaj ta oseba rabi in kaj ne.

To je tako, kot bi recimo Jožica, ki je kregana s Pepco, 10 let premlevala, zakaj pri streli si je Jožica  naredila novo trajno, če pa ves dan nosi ruto. Ali zakaj je njen osovraženi sosed Jože kupil nov avto, ko pa niti 10 km na dan ne naredi z njim.

Temu se reče zavist.

Jennny je napisal/a:

v prvi vrsti bi rada nasvet,pot,kako bi vi prišli do uporabe tistega predmeta.

V prvi vrsti bi stopila do lastnika tega "življenjsko potrebnega" predmeta (upam, da ne gre za kisikov aparat ali srčni spodbujevalnik) in ga vprašala, če predmet posodi.

V drugi vrsti bi vse svoje moči namesto v obsojanje "onega, ki nekaj ima, pa niti ne rabi, jaz pa rabim in nimam" vložila v načrt, kako privarčevati  (morda si začasno izposoditi) dovolj denarja, da si sama kupim ta predmet.

Pa srečno - v odnosu s sorodnikom oz. pri pridobitvi tistega tako želenega predmeta.

 

Mojca

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. jul 2012 22:56

Oseba, na katero si ( mislim, da celo upravičeno); jezna že 10 let, ne bo nil boljša, če boš pristopila k njej in jo prosila za uslugo.

Veliko verjetnosti je, da ti bo odklonila, potem bo tebi še huje, ker si se ponižala.

Če ti ugodi, boš vedno v podrejenem položaju, ker si se ponižala, zdaj pa te ima v pesti.

 

Odločitev je na koncu tvoja, ki jo boš nosila ti. Misilm pa, da čakaš, da bi ti potrdili tisto, kar ti ne bomo.

 

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2012 6:31

Jenny, raje si sama pridobi tisti sveti gral ali kaj bi že imela, pa še nimaš, kot pa da tule kvačkaš o desetletnem neugodju.

Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. jul 2012 7:23

Ljudje smo si različni, sama zase vem, da od osebe, ki je 10 let ne bi niti pogledala, ne bi zmogla zahtevati ničesar . No, ni čisto res - če bi bilo šlo za resnično za življenje (v direktnem pomenu)  koga od mojih družinskih članov,  bi seveda naredila čisto vse. Jenny, se dosti motim, če mislim, da je tisti življensko pomemben predmet stanovanje?

Cila

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. jul 2012 8:13

Meni je prišlo na misel, da gre za zemljo pri njeni hiši. Če bi vedeli, kaj je njen predmet poželenja, bi laže ocenjevali.

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. jul 2012 8:54

S večino zapisanega se strinjam, vendar se mi zdi, da je zadeva zakomplicirana zaradi tega ker je oseba, o kateri teče beseda, zelo blizek sorodnik, najverjetneja mati ali oče ( manj verjetno je to brat ali sestra ).  Drugače đeni ne bi imela takih problemov.



ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 16. 2012 09:14

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. jul 2012 9:46

Če bi bila jaz v takšni situaciji, kot je Jenny (težko verjetno, ampak možno je), to se pravi: "10 let ga/jo že sovražiš, zdaj pa ima tisto, za kar bi ti dala roko v ogenj..." -to bi mi bil prvi znak, da je mogoče že skrajni čas, da "zakoplješ bojno sekiro".

Očitno ti podzavest nekaj govori: 10 let si razmišljala o sovraštvu do neke osebe, zdaj razmišljaš, kako bi se ji približala (zaradi predmeta)... Si prepričana, da si to želiš zaradi stvari/predmeta. Mogoče pa si po tolikšnem vpijanju negativne energije preprosto že preveč utrujena in si takšnih misli enostavno ne želiš več...

Ni treba, da je predmet posredi, da se približaš neki osebi.

V kolikor pa jo nameravaš izkoristiti, potem pa se pazi! Vse enkrat naokrog pride (dobro in slabo)!

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

16. jul 2012 12:19

Jenny je pa modro tiho in dopušča, da si mi razbijamo glavo in ugibamo zakaj, kako,... Vse bolj se mi dozdeva, da je tale tema načeta zgolj iz nekega meni nerazumljivega psiho vzgiba v stilu, pa se pojdimo malo psihološke igrice. Zakaj tako mislim, ker je vse skupaj kar je napisano ovito v neko tenčico skrivnosti in nedorečeno. Se vam ne zdi da je malce čudno, da nekdo, ki na tem portalu začne s tako temo, ne pove pa praktično ničeasr kar bi bilo pomembnega, da bi ji lahko "pomagali" z nasveti?! Želiš predmet zate življenskega pomeni od osebe katere ne maraš in se je izogibaš, .... hja pa kaj še! Ga ni predmeta, ki bi ga želela od nekoga, ki ga ne maram in če bi se nekoga tako izogibala tako kot ti praviš da se ga, sploh ne bi vedela, da ima tak predmet!

Če pa res rabiš odgovor oziroma mnenje, pa bodi konkretna in navedi za kaj sploh gre! 

            

leandros

situla  

član od: 6.1.2012

sporočila: 45

16. jul 2012 13:43

Meni se zdi na tak način navrženo vprašanje kot nekakšen kviz za sodelujoče. Niti približno mi ni jasno, kaj Jenny pričakuje od odgovorov, ozir. s kakšnim namenom je svoje vprašanje/dilemo sploh zastavila.

situla

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2012 17:10

To je zaradi tega, ker je Marjan Jerman s tistimi svojimi TV prispevki, kjer se ljudje cufajo za 20 centi služnosti in 10 centi ograje....na dopustu. Aj, žleht sem.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti