Kateri manjši avtomobil priporočate?

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. apr 2012 14:40

Glede porabe majhnih avtov: predlani sva na Siciliji imela najet fiat punto evo, ki je imel pospešek crknjenega vola in porabo, primerljivo z najinima štirikrat starejšima subarujema legacy s skoraj dvakrat večjo kubaturo motorja (njegova limuzina pije približno 8.5/100, moj karavan pa malo manj kot liter več); res pa je, da sem šla potem gledat specifikacije in ugotovila, da meter krajši avto ni dosti lažji od najinih sub, kar s podhranjenim motorjem skupaj najbrž pripelje do ušivih pospeškov in velike porabe. Skratka, če bi kupovala manjši avto, bi tako kot mamamia raje kupila malo močnejši motor, in če bi bila močno zainteresirana za zelo majhno porabo, bi gledala dizle ali predelane na GPL. Moj naslednji (in upam, da še dolgo časa ne) bo vsekakor bifuel. lp, proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. apr 2012 15:06

Preživela sem 8 let s cliom in niso bila slaba, dokler ni na koncu začelo crkovati čisto vse po vrsti; imam pa katastrofalne izkušnje z Renaultovimi servisi v Ljubljani. Zdaj imam škodo fabio 5 let in do danes ni potrebovala še prav nobenega popravila. OK, akumulator sem morala zamenjati letos pozimi, samo to po 90 000 km ni nič čudnega. Z njo sem super zadovoljna, razen z eno stvarjo, ki je pa čisto dizajnerska napaka: v močnejšem dežju ti teče reka vode čez stransko šipo, tako da popolnoma nič ne vidiš v stransko ogledalo. Mene to pač zelo moti. Pa zadnja polica tudi vedno pade iz tečajev, ko kaj večjega daješ v prtljažnik ali jemlješ iz njega. Drugače pa se mi zdi, da je idealna punca zame. Kolikor vem, so vsi avtomobili iz Volkswagnovega koncerna v osnovi bolj kot ne enaki (se pravi volkswagni, škode in seati), le po dizajnu in ceni se razlikujejo. Aja, pa še poraba: pri 1.4 motorju sem trenutno pri  6,0 l /100 km - vendar se zelo malo vozim po mestu. O naslednjem avtu tako še prav nič ne razmišljam, upam, da mi še dolgo ne bo treba. 

 

Sonja

ALJA3  

član od: 14.7.2007

sporočila: 39

24. apr 2012 15:11

Jaz bi ti priporočala Peugeot 206.Je majhen, poraba je majhna ,avto prav za po mestu.

ALJA3

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

24. apr 2012 15:49

Jaz vozim Twingeca že enajsto leto. Sem zadovoljna s prostornostjo, kot pravi Loni, podereš zadnji sedež, ga porineš naprej in v prtljažnik naložiš kosilnico, škropilnico, kolo ..., poraba je majhna. Sem zadovoljna z njim, vendar moj naslednji avto, upammm, ne bo Twingo in ne bo srebrne barve. Enajst let se pa res človek naveliča ene in iste stvari . Tudi sama sem letos razmišljala o menjavi, vendar se nisem odločila. Zelo me mika mercedes A, cena pa neverjetna . En mehanik mi je nekoč, ko sem jamrala zaradi popravila JUGOTA rekel, kupi si Mercedes, to je večni avto. Tem njegovim besedam nisem poplnoma verjela, se jih pa vedno spomnim, ko avto nagaja. No bomo videli, počakajmo, da mine kriza . Naš drugi avto je Mazda 5, to je super izbira za družino, prostoren avto, skratka super. Pred dvema tednoma smo imeli registracijo, ki je pri avtu kar velik zalogaj in sva z možem ugotavljala, da je to absolutno prevelik avto za naju. Otroci (eden odrasel, eden odrašča) se zelo redko vozijo z nama, na dopust običajno potujemo z letalom, kakšnih daljših izletov pa si skoraj več ne privoščimo. Za vožnjo do vinograda (14 km, staršev 15 km, prijateljev) pa je res predraga vožnja. Avto je star 5 let, sedaj razmišljava ali ga prodati,  zamenjati za manjšega  Nissan Juke je možu sicer  všeč!?!?!?  Mazda je sicer še kot nova, mož bi se verjetno težko ločil od nje, ehh zdaj pa bodi pameten. No takšen je naš motoristični problemček oz. razmišljanje.

takšno kot je zunaj vreme.

lep popoldan



sonce51

Sporočilo je spremenil(a) sonce51 dne 24. 2012 23:02

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

24. apr 2012 15:56

Jaz sem lansko leto zase kupovala manjši avto, ker sem želela nekoliko višje sedišče, sem se odločila za Renault Modus in sem zelo zadovoljna. Pa še sivo armaturo ima.

zoja2

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

24. apr 2012 16:04

MIdva sva dve leti razmišljala, če naj avto ali popraviva ali pa ga prodava...nikoli nisva bila na isti valovni dolžini. Potem dobim klic, da se ga je "danes znebil". (zavarovalnica ga bo odpisala ). Včasih "usoda" poseže vmes.

 

Vanja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

24. apr 2012 16:16

Tudi pri naju bo čez leto ali dve ( al pa tri) čas za zamenjavo avtomobila in pogovori gredo v to smer - Renault Modus ali Nissan Note in sicer predvsem zaradi višjih sedišč in pa veliko pozitivnih mnenj.

 

rrr

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

24. apr 2012 16:30

Midva z možem imava 8 let star WW POLO  in doslej še z njim nisva imela extra stroškov. Je ekonomičen, prostoren in hiter. Lahko ga je parkirati in midva ga še dolgo ne bova zamenjala, če ga bova sploh kdaj.

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

24. apr 2012 19:13

Danes sva si z možem ogledala peugeot 207, cliota in corso. Na zunaj mi je peugeot 207 zelo lep, pa tudi notranjost mi je super, ampak ne vem, zakaj, se mi zdi, da je nekako slaba preglednost. Kot da sprednjega dela avta praktično sploh ne vidiš; upam, da razumete, kaj hočem povedati. Mogoče se moraš na to navaditi, ker je pač vsak avto malo drugačen glede dizajna. Clio (gledala sem tega novejšega) je cenovno najugodnejši. Za corso pa imajo neko akcijo ob 150. obletnici, kjer tudi ponujajo razne ugodnosti. Jutri pa greva še naprej, hvala še enkrat za koristne informacije in vaše izkušnje.

 

leny

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

24. apr 2012 19:30

Prvi avto je bil osem mesec star clio. Dobila sem ga po zelo ugodni ceni, vozila pa 10 let. Vsako leto sem ga peljala na en in isti pooblaščen servis blizu Ljubljane in zato z njim res nisem imela nobenih ekstra stroškov. Čeprav se je enim zdelo butasto vozit star avto na pooblaščen servis, se meni ni. Meni se je zdelo bolj butasto, da oni vozijo svoje avtomobile k nekim fuš serviserjem in jih potem peljejo večkrat na leto. Kar jih je na koncu prišlo veliko več kot mene.

In ko sem šla študirat, sem si rekla, da za diplomo si pa definitivno kupim novega cliota. In sem si ga, lansko leto septembra. Z njim sem zelo zadovoljna, poraba je majhna (kljub več ali manj mestni vožnji naredim z njim 800-820 km-je bencinar) in upam, da mi bo služil najmanj nadaljnih 10 let. Pa še zelo eleganten je in bolj prostoren od prejšnega modela. Čist ženski avto 

Bi pa samo priporočala, da razmisliš od dizlu, če boš na leto delala veliko km. Glede na ceno dizla se splača.

vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti