17. jun 2014 8:27
Jaz sem hotela tule napisati nekja žleht, pa sem se spomnila, da obstaja možnost, da bo kakšna subtilna rožica zadevo dobesedno prebrala in bo sledilo nekaj strani objokanega perja....pa sem se premislila.
Je tako, kot pravi darling mamamia. Obdarovanje je samo faza (ponavadi ponavljajoča se) v odnosu. Ta odnos se pa gradi ves čas, celo leto, včasih celo življenje. In če človek ne znmore osmisliti sebe v odnosu do omenjene osebe, če ne začuti odnosa in če globlje od površine tega odnosa ne gre ne metnalno ne s srcem.....hja, potem je pač v slabem odnosu, oziroma na slabšem koncu odnosa. Ker se pač ne daje. Z darili daješ sebe. Ali pa ne. Samo potem je slabše. Tisti, ki se ne daje, je pač duhovno ubog in z leti se duhovno uboštvo samo povečuje.
Čisto nič ni hudega, če kdo kiksne z darilom. Ljudje v bistvu prenašamo tudi grozne stvari (tipo. izklesana brezova debla, prtičke košarice za kinder jajčka, plastičen okvir za fotografije z nalepljenimi zdrobljenimi lupinami školjk...celo na bronzo prebarvane veje s prihi se da prenesti - to zadnje mi je enkra pokazala darling na fotki in je bilo res grozno....) - okej, ne vedno in ne ves čas Hočem reči, še vedno je mnogo boljše grozno butasto darilo (z vso zadrego zraven) kot pa to, da v darilu ni nobene emocije.
Vendelina jr.