Ha, jaz imam tedenski jedilnik na temo welness, sem ga prinesla z enega potovanja, polno idej je gor. Ribe, zelenjava, nekaj malega testenin, pisane sveže solate iz sadja in zelenajve ali kombinacije slednjih dveh skupin - iz tega pač nekaj skombiniraš, saj če delaš seminarsko potem imaš verejtno že kaj izkušenj za sabo. Tudi google je poln idej, pa navsezadnje sama Kulslo ponuja zoženo iskanje idej, jedilnikov in še česa.
S kakimi konkretnimi recepti ti pa jaz, žal, ne morem pomagati, ker welness prehrana nekako ne sodi v moj način prehranjevanja, sem bolj za steake, pražen krompir, kremaste torte in kar je še antiwelness prehrane.
A je na primer za solato iz mlade špinače, krhljev mandarine, rozin, praženih pinjol in na kolobarje narezane rdeče čebule res potebno ne vem koliko naprezanja možganov? Stopi do polic s sadjem in zelenjavo, pa se bodo ideje kar same porodile, nadaljuj v ribarnici in mesnici (oziraj se po perutnini), pa bo ja menda kaj kapnilo v betico?
Če ne, bi se jaz potem bala stručkotov s področja welnessa, če je tvoje izobraževanje morda vezano na to.
Morda ti delam krivico in imaš že polno idej, pa tule gor samo kak dodatek iščeš. Ampak iz tvojega maila nekako ne razberem, da se ti sploh sanja za kaj dejansko gre, zato sem ti dala osnovne napotke. Saj poznaš tisto o ribi za lačnega? Nasitiš ga tako, da ga naučiš loviti ribo, ne tako, da jo ti uloviš in mu jo daš.
Tu nekje na Kulslo se potika tudi moj seznam številnih hladnih in toplih predjedi, glavnih jedih, prilog, solat in sladic ---- če seznam le preletiš, imaš tedenski jedilnik za welness potrebe na dlani.
mamamia