Nov pralni stroj -2 x že močno pokvarjen

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

14. apr 2013 12:14

5o ne boš dobla.Edin če vzameš onega ko se zgoraj polni je širok 40 cm.Dva meseca nazaj,si ga je kolegica kupila.Fuul fancy stroj,tih,enostaven in praktičen.Te zanima model?

Miele

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

14. apr 2013 12:29

Ne, me ne zanima. Cenim tvoj trud, ampak če je še tako fancy, zanj nimam prostora.

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 14. 2013 12:33

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

14. apr 2013 12:51

Oki,sam predlagal sem.

 

lp

Miele

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

14. apr 2013 17:58

Oh ja... ti pralni stroji in ta začaran krog. Jaz osebno se že nekaj časa ne sekiram več za te stroje.  Pri nas doma je bilo že kalvarij glede teh škatel za eno veliko "žajfnico" po tv.

Če gledaš na par letni rok, na koncu vsi pristanejo na smetišču ali v grabnu. Kapo dol tistemu, ki je v svojih trgovinah ponudil staro za novo.  Žalostno je tudi, da se gremo neko zeleno in okolju prijazno življenje a nas prisilijo s tisto 5 letno garancijo in nizko ceno, da pač kupimo stroj, ki bo zdržal 5 let, zaradi cene pa nam ga ne bo problem vreči na odpad po izteku garancije.  Tukaj tudi nebi izpostavljal znamk strojev ker je skoraj da vse isto.  Stroj kot stroj. Natoči vodo, jo zagreje, zmenca perilo, ga izpere in na koncu ožame.  Ostali pritklini so pač uporabni glede na uporabnika in njegove potrebe.  Nevem zakaj bi bilo potrebno da stroj med pranjem dela nevem kaj in se obnaša kot da ga več gledamo kot televizijo. Pred 20 leti in več ni bilo ne zamika pranja, ne povišanga nivoja vode in 57986238 dodatnih funkcij, pa je perilo bilo ravno tako lepo oprano in belo perilo veliko bolj belo kot je sedaj (ne izključujem problema z današnjimi pralnimi praški).  Popolnoma pa se strinjam, da, ko gremo v nakup stroja, da vzamemo v roke list papirja in pomislimo kakšno perilo imamo v družini?  Katerega je največ? Ali bi rad-a pral ponoči?  Sem alergičen na pralna sredstva? Itd.  Govorim iz lastnih izkušenj. Pri nas naprimer imamo v največji meri belo perilo nato temno in zelo malo pisanega ter za konec še tisto občutljivo, ki se nabira na dnu košare.  No pa tisto parkrat na leto odeje, zavese in "krpare".
Pri funkcijah pa rabim le dobro izpiranje, hitri program in znižanje centrifuge.

 

Tudi cena stroja zna biti varljiva,  saj trgovine nabijajo ceno zaradi višjega števila obratov, kot da je to najbolj pomembno. Nad 1400obr. ni več nekega blaznega učinka, se pa pozna na uničenosti perila.

 

Tudi najdražjega stroja mislim da ni dobro kupiti. Sami smo pred leti se šli neko "pametno" potezo in kupili Miele ter vzporedno še najcenejšega Candyija da smo ga imeli oz. ga še imamo za bandure ipd. . S tem smo mislili da bo konec težav s stroji. Ja pa kaj še!  Miele je imel garancijo 2 leti in kao zagotovilo da ti stroji delajo 20 let in več. No... smo pač imeli nesrečo. Stroj je že med garancijo imel neke probleme z dotokom vode in samo elektroniko. Servis je bil sicer korekten in so vedno prišli prej kot v 7-ih dneh.   Po pretekli garanciji je stroj delal še kakšno leto, z vmesnimi muhami npr. da ni hotel začeti programa ali odpreti vrat. No po približno letu in pol pa se je ta nemški frajer odločil, da pač nebo delal kot njegovi bratje in, da bo šel v predčasni pokoj.  Crknila je celotna elektronika in stroški serivisa bi bili previsoki.  K sreči se nam je ta serviser, ki nam ga je popravljal ponudil, da ga nam odkupi za rezervne dele.  Toliko kot smo dobili zanj je bilo ravno dovolj da smo kupili še enege Candyija ki ni imel 18976423 obratov centrifuge in 785326 opcij, ampak zgolj tiste normalne in uporabne pri vsakodnevnem pranju. Rezultat? 11 leto teče kot urica brez servisa. Perilo pa je tudi dobro oprano in izprano.

Tako da drage perice in pralci...kot sem že prej napisal:  Se ustavit in dobro premislit kaj potrebuješ.  Ne rečejo zastonj, da se drži zlate sredine.  Tukaj višji sili pač ne moremo kljubovati. Nekaterim Mieletovi stroji delajo že več kot 35 let. brez servisa!  Nekateri pa zaradi izkušenj ne morejo slišati za Candy (da nebo pomote...zame je samo stroj in ne gledam na znamko) . V trenutku, ko moraš kupiti, vzami tisto, kar ti je trenutno najbolj dostopno in zadovoljuje tvoje želje in ptrebe.  Za intermezzo pa še mogoče to:  Po novem za vsak aparat, ki pride v hišo ; potrepljam po njemu in v mislih rečem da je najboljši ter da bo dolgo služil.  No... za enkrat nam še ta "hokus-pokus"  drži.  Trkam na les

 

Veselo in brezskrbno pranje vsem!

malipisker

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

14. apr 2013 20:38

Kar prestrašili ste me s podatki o novodobnih pralnih strojih, saj mehansko nastavljivi, zapovrh še manjših dimenzij, očitno izginjajo s trga.

limnol, med brskanjem sem naletela na tega, edinega širine 50 cm, pravzaprav 51, najbrž ti ne pomaga dosti, a za vsak slučaj.

Pri meni je problem globina (poleg gumba za število obratov centrifuge in nastavtev temperature) in ni jih več veliko ostalo, grem mojemu kaj lepega povedat

lp

 

mzm

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

15. apr 2013 10:47

Mišzmoke,

hvala, zaenkrat moj pralni stroj še dela. Saj ko je treba, se kakšen ožji vedno dobi, ampak kaj dosti prostora za izbiranje pa ni, vzamem tisto, kar je trenunto na voljo, potem pa godrnjam, da ni dolgčas. Konec koncev, cunje imam kar oprane, to je pa glavno.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti