Se gremo potepat?

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

15. mar 2014 9:21

Ežoj, dobrodošel doma

rrr

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

15. mar 2014 10:31

Bienvenido, Jose 

Blanchy

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

15. mar 2014 20:48

Super te je bilo brati. Dobrodošel nazaj!

tanjaj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. mar 2014 13:18

Ola, spet jaz

spodobi se da tole pripeljemo do konca. Sedaj se oglašam s Avenide kostanjere, torej tiste široke ulice ki pelje mim moje haciende v bližnji gozd kjer rasejo kostanji.

No, preden končam, moram še en dolg poravnat ( vsaj ena kulinaričarka me bo terjala ( pravzaprav je že ).

Torej 27 februarja  se prijavim na agenciji San Sebastian ( ta podatek vam je bil najbrž zelo važen ) za izlet, ki ga imenujejo enostavno excursiones Petrohue, po istoimeni reki ki izteka iz jezera Lago Todos Los Santos. Prijavim se v skupino brez angleško govorečega vodiča, torej sem bil med domačini, kar se mi zdi, da zaradi mojega znanja španščine in njihove izgovorjave le te ni bilo najbolj modro.

Na sploh, ta del čila, kjer je Puerto Mont se imenuje  Los Lagos Region ( območje jezer ). Celo območje je znano po številnih aktivnostih kot so plezanje, rafting, kajak ( če je to isto se opravičujem ), pohodništvo, smučanje in verjetno še kaj.

Izlet se začne s odhodom do Puerto Varasa, ki je tudi prva postaja. Mesto je vso v nemškem stilu, zaradi številnih nemških priseljencev. Po enournem postanku in ogledu mesta ( ki je na obali jezera Lago Llanquihue ), se pot nadaljuje pri obali jezera, do naslednjeg postanka, ki je narejen kot majhno pristanišče za turistične čolne. Naj povem še, da je izlet čisto poceni, vse je pa treba doplačat: lahko se tudi ne greš vozit s čolnom, naprimer, pa vendarle ni panike, nič ni kaj prida drago.

zgoraj slika iz Pt. Varasa, spodaj slika s vožnje s čolnom

in drugi izletniški čoln:

še en kratek postanek na poti:

in že hitimo naprej. Naslednji postanek je pri vili Ensenada, za kosilo, tam je tista restavracija ko za posladek postrežejo................. pravzaprav si sam izbereš med več vrstami tort in sadja. Restavracija je na obali jezera in tole so kopalci:

Pot nas naprej pelje do Vulkana Osorno, ki je nazadnje bil aktiven pred 150imi leti ( se mi zdi ):

in:

in seveda, gremo naprej, do zelene lagune. Voda v jezerih je videti temna, skor bi rekel črna, ta laguna je kot eno jezero ( spojeno s pzkim kanalom z velikim jezerom ), voda pa je čisto zelena zaradi nekih alg, ki tamo imajo dobre pogoje:

do lagune je urejena pešpot:

in laguna verde :

tbc ( prosto po proximi )

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. mar 2014 13:42

Naprej nas pot vodi do jezera Lagos de Todos Los Santos ( jezero vseh svetih ):

za katerega je ( takrat bodoči ) predsednik ZDA Ruzvelt rekel, da je najllepše jezero na svetu (( ko je kot študent obiskal jezero ). *ebiga, voda kot voda, bi rekel jaz, in, če bom postal predsednik ZDA, morda bodo prihodnji turisti citirali mojo izjavo. Tam je tudi muzej o zgodovini tega kraja, kajti mim je peljala trgovska pot za Argentino, ki tudi ni daleč.

Naslednja postaja ( zadnja ) postaja na poti je  Rio Petrohue, reka ki izhaja iz prej omenjenega jezera ( Los Lagos de Todos Santos ) in tam gradi slapove:

in:

in slap(ovi):

in počasi na avtobus in nazaj, zmatrani ( no vsaj jaz, pa drugi tudi ).

Evo, to je bil dolg, upam, da bo videla in ne bo več terjala, meni pa ostane še zaključni del, morda še danes, če se mi bo ljubilo, sedaj se grem kopat, vodo imam segreto, pajsal se bom v kadi vsaj dve uri ( to si lahko mislim, kolk vas zanima )

 

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

23. mar 2014 16:55

Dolg  ,
(jej, kako potrpežljiv mora bit človek s temi študenti)
​Me pa grozno zanima, za katero stezo si se odločil​​ (po moje skakalsko )
 
lp
mzm

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. mar 2014 18:44

Ja, kako katero: por supuestu, sendero los enamorados!

Ola, spet jaz ( un z avenide kostanjere ), dejmo tole zaključit.

Torej, dan odhoda, dobim E-mail, da je let prestavljen za eno uro, torej gre iz Santiaga v 17 15 namesto 16 15. Potovalna mrzlica je že, spakirano imam že ob devetih, odjavim se v hostlu, povem ( in prosim za dovoljenje ) da prtljaga ostane v hostlu še nekaj ur. Odločim se, da ne vzamem taxi ( saj veste, un stiskač v meni ), niti ne vem kolk stane avtobus pa dvignem še nekaj denarja ( za cca 50 € ) za vsak primer, pa da ne laufam po letališču, če bi bilo treba, da imam za kosilo........... S metrojem grem ( obvladam ) do postaje Pohoritas, pol avtobus cca pol ure, torej do letališča rabim eno uro, no, za vsak primer recimo dve, Cheking se konča v 16 15, torej iz santiaga moram it najpozneje ob 14 uri. Imam še veliko časa, še zadnji sprehod po mestu:

na plaza de armas igrajo šah

spomenik pomembnemu možu ( ali dogotku ):

in s ulice kar tako:

in:

počasi se čas izteka, grem na letališče, oddam prtljago in seveda neki pozabim: pulover in jopico pustim v velikem " kuferu" ki ga dobim šele v Benetkah. Samo v srajci sem, če bo v Parizu mrzlo sem *ebal mačka. Grem še na kosilo, ravno dovolj je še časa, spet una samopostrežna tipa vzemi kar češ, kolikokrat češ, nekje cca 20 €v, spijem pivo in jekleni ( pravzaprav aluminijasti ) ptič že čaka:

Vkrcam se, moje sopotnice so že na mestih: z leve strai ena francozinja, diplomirala pred kratkim statistiko v Montrealu in tam bo šla delat, z desne strani ena 72 letna študentka, ki me je ogovorila po špansko in smo nekaj stavkov izmenjali v španščini, pa ima neko knjigo v španščini in je videti kot bi bila čileanka, kar se izkaže za zmotno: nemka iz Bremna, potovala po Čilu ( seveda sama, da je nihče ne moti ).

Hrana na letalu solidna, kot se za AirFrance spodobi, brez odvečne sojine omake ali kečapa, vina dajo kolikor češ...........

Polet do Pariza brez problemov, ponoči spanje, pa mal klepeta s sopotnicami, v Parizu toplo, ni bilo problema počakat polet za Benetke.

Sem mislil še kaj napisat, sedaj imam najavljen obisk, oglasim se pozneje.

ežoj

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

23. mar 2014 19:39

no kopanje nas mogoče v detajle res ne zanima, ampak tak obisk pa že, če si bil zanj dve uri v kadi. A je  iz Čila?

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. mar 2014 20:20

, sori Ežpj, to je bilo pa tako od srca!

 

naor

marcell  

član od: 13.5.2013

sporočila: 164

23. mar 2014 21:12

Vav, Ežoj, kako lepe kraje videvaš...

marcell

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti