24. jul 2011 9:15
Vrežaste, terakota, ker take buče delajo vreže, se razpredajo. (SSKJ: Vreža je plazeče steblo buč, kumar)
rimljanka
24. jul 2011 9:15
Vrežaste, terakota, ker take buče delajo vreže, se razpredajo. (SSKJ: Vreža je plazeče steblo buč, kumar)
rimljanka
24. jul 2011 11:07
Vrežaste! Tako je! Malce se še zmedem včasih ob vsem novem!
Vrežaste buče so še posebaj velik izziv zame Hvala!
terakota
31. jul 2013 20:15
bi bilo v redu zelene bučke naribati, nahitro pokuhati, vložiti v kozarce in pasterizirati za par minut? Nimam namreč prostora v zamrzovalniku, bučke pa kar dosti porabljamo pozimi. morda bi pa samo surove naribane vložila v kozarce in dala pasterizirat?
neika
31. jul 2013 20:32
Za pasterizacijo so primerni shranki, ki so dovolj kisli (pH pod 4.6) ali jim dodaš nitritni konzervans ali imajo dovolj visok osmotski tlak (zaradi dodatka soli in/ali sladkorja) ali jih boš tik pred uporabo še enkrat prekuhala (ker je toksin bakterije Clostridium botulini občutljiv na temperaturo). Sicer se igraš z botulizmom, ki je redka, ampak smrtno nevarna bolezen. lp, proxima p.s. @administrator: mislim, da kak obširnejši članek o splošnih principih vlaganja in shranjevanja živil ne bi bil odveč.
1. avg 2013 16:19
Nekaj let nazaj sem jih vlagala po principu
http://www.kulinarika.net/recepti/15461/ozimnica/olgini
Na žalost si nisem zapisala,koliko sekund so mi vrele,ampak sigurno manj,kot jajčevci.Super so bile.
andreja m
1. avg 2013 17:15
Jaz sem jih lani naredila pomreceptu iz kulslo, s curryjem in gorcicnimi semeni v kisu. Mmmmm ful dobre!
1. avg 2013 22:44
hvala za vse nasvete!
Še posebej sem vesela tistega, ki me prepričal, da bom vlagala, in celo preživela!
neikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja juha s tortelini
Dušene školjke s pivom na sredozemski način