Driska :*(

tema je zaklenjena

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

18. maj 2011 20:33

Zdravnika so ti svetovali že vsi, pa ti ga bom kljub temu še jaz. Dokler ne ugotovi, kaj je narobe, bi ti pa vsaj za kak dan svetovala hrano, ki zapira. Iz mojih popotniških izkušenj (h katerim sodijo tudi občasne težave z drisko) so med temi živili prepečenec, borovničev ali ruski čaj, kuhan riž brez dodatkov in črna čokolada. Na tem si seveda lahko največ dva dneva, potem rabiš živila z več hranil. Pa veliko vode moraš pit. Ta dieta ne sme postat tvoj način prehrane, ampak morda ti pomaga, da si za kak dan odpočiješ od stalnega divjanja na stranišče in trezno razmisliš in začneš zaupat zdravniku. Ker očitno je nekaj precej narobe s tabo. Pa vso srečo!

motovilčica

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

18. maj 2011 20:39

Čakajte no malo, ustavite se vsi skupaj:

 

1. v dveh tednih si bila 3x pri zdravniku, 2x dala kri, 2 x blato  - pa imaš občutek, da te zdravnik ne jemlje resno???? Kaj pa pričakuješ ? Magične palčke (ali v tvojem primeru zamaška ) pa zdravnik pač nima.

Najmanj, kar bi moralo biti razvidno iz izvidov, je, da v 2 tednih očitno nisi dehidrirala in da nimaš nekega smrtno nevarnega vnetja. Torej,

2. upoštevaj nasvet anamarije, da nekaj dni uživaš lahko dietno prehrano (striček google najde kar nekaj nasvetov iz verodostojnih virov), morda kak čaj in živalsko oglje itd. Tako so driske zdravili od nekdaj in v veliki večini primerov pomaga... čeprav moraš včasih nekaj dni ostat doma, počivat in dat vsem vedet, da imaš težave...

3. tačas bodo verjetno končani izvidi preiskav blata in bodo morda našli kakega povzročitelja (potem ti bodo pa morda svetovali zdravila, npr. antibiotike, in bodo ti isti ljudje, ki te zdaj pošiljajo k zdravniku, skočili v luft, da tega pa vendar ne potrebuješ in bognedaj jih jemat itd itd )

4. žal mi je, da ti moram to povedat, ampak: dr. House je izmišljena oseba . Običajni zdravniki so normalni ljudje iz mesa in krvi in jim ni na prvi pogled jasno,  da rabiš nujno biopsijo možgan, magnetno slikanje in celovito genetsko analizo, ki bo razkrila, da bolehaš za akutnim paničnim televizitisom in te lahko reši le urgentna operacija...

Se pravi, če se driska ne ustavi, boš šla nazaj k zdravniku, ki bo naredil še kake dodatne preiskave. Saj te je menda naročil na kontrolo, če ne bo bolje?

 

Drži se in brez panike  

 

Nasja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. maj 2011 21:55

Tole pišem samo zato, da Vendy vedela, da sem res žleht in pišem samo zato, da jo jezim.

V tvoji situaciji bi jaz šla v lekarno in kupila 2 škatli linexa. To so koristne bakterije. Iz prehrane bi črtala vse, kar ima glivice ( vse s kvasom, gobe, mlečne jedi, arašide), vse sveže sadje in zelenjavo. In sladkor.

Zgoraj je navedena hrana, ki zapira: prepečenec, suhe borvnice, rtuski čaj.

Nabrala ali kupila bi hrastovo lubje in si skuhala čaj, vendar samo en teden, dvakrat na dan. Naj povem, da je ta čaj kar dober. PAzi, da ne dehiriraš.

Sicer pa sem ugotovila, da majo zdravniki  nasvete: nič stresnega, zdrava prehrana, veliko gibanja, ničzdravil, ker je bolezen le v naših glavah. Sam za na štrik, ali drugače, kdo si tako zdravljenje lahko privošči.

Imam pa občutek, da kdo kdaj postane kdo drug, ker ga je sram svoje težave. Meni se ne zdi kritično.

Si ne morem pomagati, ampak najprej sem pomislila na nasvet, da vzami pomirjevalo. Stranišče boš še okupirala, le sekirala se ne boš več.

Večina poprejšnjih nasvetov pa je nerabnih. Lahko se samo sekiraš in delaš svoje naprej.

Puhka potrebuje pomoč, da težava prebeha, ker mora preživet, dokler se znanost nerazvije do te stopnje, da ji bodo lahko takoj pomagali. Kot nekateri tule.

Se opravičujem za žlehnobo, nisem hotela pomagati Puhovki, ampak zgolj nagajati Vendelini.

F r i n a

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

19. maj 2011 8:29

Frina me je spomnila na tole šalo:

 

Gospod, ki je imel hude in dolgotrajne težave z drisko, pride k zdravniku. Ta mu predpiše neke tablete.

Ob koncu ordinacijskega časa ugotovi, da je zamešal recept. Gospod z drisko je dobil pomirjevalo, ki bi ga moral dobiti pacient pred njim in obratno.

Zdravnik takoj pokliče gospoda z drisko in ga vpraša, kako je z njim. Ta mu odgovori: odlično, driskam še, ampak sekiram se pa čisto nič več. 

Dobrojedka

puhka2  

član od: 17.5.2011

sporočila: 11

19. maj 2011 13:59

ok, zdravnik mi je prdpisal neke tablete ki zapirajo,in še eno zdravilo. moje blato in kri je poslal na analizo.

danes sem šla na WC samo enkrat do zdaj(driska-dolgo sem opravljala potrebo in podriskala veliko)ampak me ne zvija več in tudi zadržim lahko.

rekel je da naj uporabljam tudi naravna zdraavila. obstaja še kakšno razen zgoraj naštetih? rada bi jih poskusila čim več. tnx

 

puhka2

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

19. maj 2011 14:04

No moja tašča vedno pravi, da je ob driski dobro pojesti 1 žličko mlete kave. jaz tega sicer nisem poizkusila, ker imam bolj slab želodec za take reči, sta pa to poizkusila mož in sin in je pri obema delovala. Je precej zoprno tisto kavo spraviti po grlu, a mogoče ti uspe in še pomaga povrhu. Saj veš v sili hudič še muhe žre

patka

puhka2  

član od: 17.5.2011

sporočila: 11

19. maj 2011 14:07

vetrove imam tudi še ampak bolj poredko so pa glasni.

puhka2

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

19. maj 2011 14:29

Upam, da ne bo spet burja na primorskem.

banana130

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

19. maj 2011 14:52

puhka2 je napisal/a:

ok, zdravnik mi je prdpisal neke tablete ki zapirajo,in še eno zdravilo.
puhka2

 

Katere ti je pa predpisal?

Vanilija

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

19. maj 2011 15:03

Ne morem si kaj...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti