Medenjaki
Prosila bi za kakšen recept za medenjake...pa tudi glede oblikovanja v novoletne figurice me zanima. Hvala.
Temo je spremenil(a) tomko dne 23. nov 2003 17:55:55
član od 20032565 sporočil
Poglej v forum pod Dobro božično pecivo, kamor sem napisala svoj recept za super medenjake (ta teden jih bom začela peči - 1. rundo, ker to pri nas kar gre v promet ob čaju in tudi kar tako)
Lp, maja
MAja, ali lahko malo pomagaš?! Lepo prosim, ker ne najdem te teme....
hvala in lp, zala
Zala
Sem že našla! Super!
lp
Zala
TUDI JAZ... HVALA. ima mogoče kdo kakšno idejo, kako naj jih zapakiram?
hm, jaz sem razmišljala da bi pri ribenčanih kupila kako manjšo cajnico ali peharček,...
To je dobra ideja... hvala!
Ima še kdo kakšno idejo za zapakiranje tega peciva?

če si kaj ustvarjalne dušice lahko sama narediš vrečko iz darilnega paprija, sem pa sama tudi razmišljala, če bi seveda znala "kvačkati" naredila manjši klobuček in jih zložiš vanj. Meni so te ideje všeč ker je pač unikat, ker vse narediš sam in je darilo le drugače cenjeno...bom pa še malo potuhtala če v glavi še kaj najdem,...
član od 20021773 sporočil
Prozoren celofan narežeš v kvadrat. Na to zližiš piškote..., primeš kote skupaj ter zavežeš na mašno. Zelo lepo je če se kupi trak malo širši iz blaga. Če recimo pakiramo cimetove zvezdice potem lahko med mašno zataknemo še cimetovo paličico. Lahko okrasimo tudi z posušenimi rezinami od limon ali pomaranč.
LP Saša
medenjaki po sestri Vendelini + kotany začimbna mešanica dišav za medenjake - garant uspeh (naj vas ne preplaši trda testena mešanica, mora počivati eno uro, da soda bikarbona zalaufa) nato pa prosta pot domišljiji! Lahko sestaviš darilno hiško iz medenjakov - strehica stranice strešniki, lepiš z mešanico beljakov in sladkorja v prahu.
lp U
ursa pogacnik
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 12, prikazujem sporočila od 1 do 10
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.