21. mar 2011 12:35
makaronflajš ![]()
21. mar 2011 12:35
makaronflajš ![]()
21. mar 2011 12:36
Poleg že povedanega, še tole iz štajerskega konca. Vse izraze je uporabljala moja stara mama: vigemeser = ovalni nož za sekljanje peteršilja ajntopfgeriht = enolončnica nudlpret = deska za valjanje testa mistriglc = smetišnica keslc = kotliček za vodo pri zidanem šporhertu kastrola = ponev šnitlauh = drobnjak melšpajz = pecivo ajer konjak = jajčni konjak tajg = testo Več mi trenutno ne pride na misel Sweetie
21. mar 2011 12:50
Hahah, zanimiva in zabavna tema
Tole seminarsko bo treba nujno prebrat. Trenutno se ne spomnim nič pretresljivega, ampak štrudla (zavitek) moje predhodnice niso omenile (če sem natančno prebrala)Pa še zos (omaka)![]()
21. mar 2011 12:51
sicer ste že skor vse napisale... spomnla sm se na bezgern (kvas), druzga se pa ne spomnim trenutno lučicaneznan uporabnik
21. mar 2011 12:53
štoflc (zamašek)
durhšlag (skleda cedilo)
Pa res bi lahko potem tvojo seminarsko objavila tukaj ![]()
21. mar 2011 13:07
Hvala, punce, bom, ampak seminarska bo v nemščini. Upam, da jo boste razumele. No ja, bitvo verjetno boste. tineja
21. mar 2011 13:08
| japaja je napisal/a: |
štoflc (zamašek) durhšlag (skleda cedilo)
Pa res bi lahko potem tvojo seminarsko objavila tukaj
|
Pri nas je pa štoplc in duršlak.
Atina
21. mar 2011 13:23
Na Bledu imamo pa kremšnite...
Nasja
21. mar 2011 13:27
nasja, na Štajerskem so tudi kremšnite; pa šampite tudi ...
jj, štrudl je že bil omenjen
štoflcu pa mi rečemo štopl
Mamamia
mamamia
21. mar 2011 13:51
nudlplt - deska za valjanje murke - kumarice flajšmašina ampren - prežganje http://www.mojalbum.com/tajdaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zviti krofi

Najboljši limonini razpokančki