Kaj danes za zajtrk

Cinnamon Stick je napisal/a:

MBrando je napisal/a:

Cinnamon Stick je napisal/a:

Danes samo čokoladni bonbon, ker bo kmalu kosilo .

Cinnamon Stick

A vi pa ste bolj kosilni...in obrnete zadeve. Zajtrk namesto kosila, kosilo namesto večerje?
Kaj bo dobrega?

Pri nas pa danes bil samo zajtrk, sledi lahka večerja. Jutri pa kračaaaaaaaaaaaaaa

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Ne ne, danes je bila izjema, ker sem pozno vstala, kosilo pa ob 12 že na mizi in potem obilen zajtrk ne pride v poštev :)

Drugače si pa obvezno vsak dan priviščim zajtrk, ki ponavadi vsebuje sadje, mlečne izdelke in nekaj polnozrnatega (kosmiči, kruh, piškoti). Kdaj pa tudi kaj manj zdravega, te dni potico, kdaj kak štrudelj in podobno.

Cinnamon Stick

Draga CIMITKA saj sva si podobna je. Samo najine frištike prebirava. Vedno zdravo in okusno, občasno pa kakšen odklon od standardnega jedilnika. Tudi ujčkat se je treba in zadovoljit  v sebi.

Mi smo včeraj tudi bili pozni. Ja, tako je to v hribih.
Hvalabogu sem imel ob 4.00 rahel sadno/jogurtov zajtrk + kos sveže pečenega jabolčnega štrudla (pečen v soboto. Papi mi predaja/uvaja v skrivnostne tradicionalne recepte njegove družine. Najboljši jabolčni štrudl že od vedno dela moj dragi PAPAN),ter se izgubljal v svetu kolesarstva, katero je prikazano v knjigi od MARKA BALOHA. PRIPOROČAM!!

Maman je spala...ojejeje....a saj je bil prazničen dan in sva jo z očetom pustila aja aja, mi2 pa sva lepo počasi rezala, sekala, ribala, kuhala frištik. Jaz sem zjutraj spekel še SLANIKE (boooožanski. V osnovo sem dal manj soli a z glazuro zadevo naredil okusno in ne preslano, saj so mesnine že same po sebi slane) tako da ko so se ŠEFICA vstali smo papcali. REKORDNO POZNO. Ob cirka 10.20...jejžeš.
Je bilo pa tako okusno in dobro ter prijetno, da je kosilo in vsaj pri meni večerja odpdla. Toliko o tistih 5tih obrokih dnevno.
Mi pa je sila škoda, da sem moral v dolino, ker sem ekstra prinesel k staršem leseno ploščo za mesnine, kamor bi naložli kuhano kračo in zraven dodali vse protokolarne zadeve. Hjoooooo, sem bil kar jezen na maman pol.
No, sem pa itak dobil zapakirano za domov (kot skrbne mame vedno naredijo) tako da bo danes pač v samoti in ob čtivu prav tako teknila...

Danes za frištik: 
Klasika za vnos vitaminov/mineralov ter manj rženih kosmičev, katere pa sem nadomestil z kosom pehtranove potice, katero sem seveda jedel n žlico in jo izmenično pomakal v kislo mleko( naj kombinacija!!), ali sadje, ali skuto ali v porridge ali pa kar v več skledic.

Za uverturo pa je bil:
Čaj + miny košček še ostanka zdrobovo/jabolčnega peciva + miny košček kokosovega biskvita (včeraj soseda prinesla pladenj sladkega. Sedaj imam ob ze vseh lastnih dobrotah, katere smo skupinsko spekli z družino, še vse te kekse in pecivika!!!Jejžeš. Doma imam slaščičarno. Vabljeni na čaj in sladico po izbiri! ) + MARKO BALOH: Nedokončana zgodba  

Včeraj pa:
Po PROTOKOLU. 
Izstopala pa je suha in navadna KONJSKA KLOBASA iz vaškega sejma, zavita v papir, kot nekdaj...pred davnimi leti. Sem kar dobil solzice v oči. 
Zraven pa skupni projekt moje družine in mene; makova ter pehtranova potica po receptih iz baze. 
Recept za testo iz kulinarike, pa ZDAAAAAALEČ prekaša vse druge recepte, kar sem jiih do sedaj imel
Nato pa smo še naredili jabolčni in skutin štrudl. 
Sem imel namreč v soboto častno predajo družinskega tradicionalnga recepta za meni tako ljub jabolčni štrudl. Moj PAPI ga naredi LE GRANDE SUPERIORE in boljšega še nisem jedel. Prav norim za njim...vednu m gnjavim, da ga naredi. Poleg GOGINE ALPSKE TORTE SEVEDA!!

Ostalo pa seveda: šunka,pršut,domači slaniki, jajčni in navadni hren, vložena paprika, olive, mlada čebula, različni siri, čaj, grški kozarec (feta, olive, posušeni paradižnik, začimbe v olivcu), kumare, čaj...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 01. 2013 08:25

Namočene suhe slive in marelice.

linolina

Ovseni kosmiči z naribanim jabolkom,namočeni v mleku.

polarbear

Današnji zajtrk pa itak za dol past;
Vse po ustaljenem protokolu, le ena izmed sestavin in glavni NAJ AKTER--> pečena skuta z dodanim lanenim semenom, pšeničnimi kalčki, van.aromo in rženimi kosmiči.
Tudi "KRAJEC" (obožujem jih) domačega apfelstrudla ni manjkal!

ZAKAJ KRAJCI?
Pa ne oni, valutni, seveda ne. S temi se bore malo kupi, pa še glava boli, ako bi jih hotel spravit v obtok.
Krajci zato, ker imam A. to po mami in B. ker je na koncu  tisto zgneteno testo, tako slastno, trdo in hrustljavo a z sila malo file.(začuda!!! saj vedno govorim in filam zadeve z ogromno file. Nimam rad asketskih peciv,kjer okusiš samo testo. Primer kakšne trgovinske potice. Več testa, file pa za brk omastit).
To mi je takoooooo dobro. Sploh ko jem na žlico, zraven različne pijače, pol pa izmenično namakam noter, da se prepije in prevzame okus.
Če je sladek krajec paše kislo mleko ali jogurt. Danes je bil jogurt. In sem na žlico dal košček štrudl krajca + malo skutine palačinke + malo sadja z oreščki nato pa v skledico z jogurtom. 
Spet drugače je šla zadeva v črni čaj...NJAAAAAAM.
Krajec...pa naj si bo od POTICE, ŠTRUDLA, VIŠNJEVEGA PECIVA ali pa KRUHA. Najboljši je!

Kruh s pašteto in majonezo zraven pa sir (Gauda).

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Katastrofa  od pečene skute-bolj podobno šmornu 

Engie

Engie je napisal/a:

Katastrofa  od pečene skute-bolj podobno šmornu 

Engie

Zelo simpatično in pogumno priznanje!!! Pogumno v nov poskus. Vaja dela mojstra in obratno. Jaz si sedaj že večX naredim tole božansko zadevo in tudi staršem sem jo v prazničnem času predstavil. Naredil večerjo iz dveh pečenih skutinih palačink z dodatkom rozin/sliv v rumu, bučnih semen in mletega lanenega semena. Zraven sem pa postregel jabolčno/pomarančni smoothie. Manjkala je samo še sladka smetana in bi bilo za RAMSEY restavracijo 

Še enkrat pa PONAVLJAM in POLAGAM NA SRCE. Vsa skrivnost je v ULTRA VROČI PONVI, ZMERNOSTI in PRAVILNI KONSISTENCI MASE. 
Ne uporabljat olja, saj je skuta že po sebi mastna + na teflonu se lahko peče brez le-tega.
1. Okoli 100g skute na 1/2jajčke (razredčim z mlekom, zato da imam za 2 dni). Če vam je vseeno pretekoče, dodajte 20min pred pečenjem ovsene kosmiče. Ti bodo prav lepo prevzeli vso tekočino
2. Teflon RES RES segrejte da bo, SKORAJ ŽE, žarel!!
3. Zvrnite maso na teflon, ter jo z žlico razmažite v obliko palačinke
4. Minutka/dve na največji moči, nato zmanjšate moč ognja na nekje sredino, ali pa še malo manj.
5. Sedaj pa, kot za vse dobrote, si je treba čas vzet!! Sigurno traja nekje okoli 10-15min, da se zadeva speče. Sproti preverite konsistenco z lopatico. Šele ko je spodnji del res fino zapečen (ne zažgan! No, rahlo je lahko...kakor komu paše. Meni je fajn ko rob hrusta) ga zdrsnite na krožnik, obrnite teflon "na glavo", poveznite čez krožnik in nato oboje skupaj dvignite, ter skutino palačinko tako obrnete. Če gre brez tega, (Bog požegnaj. Meni ne uspe drugače, saj je prevelika in bi razpadla (posledice pa kot pri Engie))  tudi ok.
6. Lepo še pecite. Ta stran ne rabi bit tako zapečena kot prva. Toliko jo cmarite, da bo dobila tisto fiiiino temno rumeno barvo. Uff, ufff, že vonjam sweet skutin pancake!

Priporočam dodatek arome; mandlji ali vanilija. Vonj se pol CEL DAN drži stanovanja in je takooo prijeten ko prideš domov. Kot da nekdo za štedilnikom sedi in peče sladico

DANES:
Klasika

Pražena jajčka s poliko, majoneza, kos kruha in šalca mrzlega mleka, da malo nevtralizira vso maščobo. 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sporočilo je spremenil(a) mojezlato dne 03. 2013 10:26

Zeliščni čaj, sadje( pomaranča, kiwi), domač kruh s skutinim namazom.

Sin pa nutelo in mleko. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Čokolešnik z dodatno vmešano kokosovo moko

polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti