Vedno dražja hrana
Včeraj poškilila pri sosedu, akcija 5 na dan:
rdeča paprika kg 1,89 € (v kili pridejo poštene 3)
paradižnik kg 1,09€ (kakih 7 - 8 v kilo)
banane kg 0,99€ ( približno 6 v kili)
trenutno akcija v Perutnini Ptuj:
piščanec 1 kg 2,29€
japajaTam na severu so tiste tri paprike res neznansko drage. In razlika v ceni med kvalitetno in nekvalitetno hranp je kar 1:3, če se prav spomnim.. in to ne za kako eksotiko, pač pa navadna jajca, meso...
Bo Slovinkita kaj več povedala?
Sama sem bila pred časom na Danskem (nisem našla svežega peteršilja nikjer, pa tudi fižol v zrnju imajo le redkokje) in ta očitna razlika v okusu med raznorazrednimi artikli je meni znana od tam.
Jutri dobimo pa obisk s Švedske in jih bom prav zaslišala v zvezi s tem. Zaenkrat mi je jasno samo to, da moram "nekaj dobrega" skuhat (da imajo tistega krompirja in mesnih kuglic mal poln kufer...no, mal pretiravam
).
Jao, jao....ljudje moji, saj ne vemo, kaj imamo. Pa kmalu tudi tega ne bomo imeli, če bomo vse pozidali z nizko in visoko gradnjo..ali pa prodali....
Okej, okej, sem že nehala!!
japajaŠe zelenjava, ki je bližja trenutnemu letnemu času:
1 kg svežega zelja 0,90 €
1 kg pora 3 €
1 kg cvetače 3 €
1 kg brokolija 2,7 €
1 kg korenja 1,5 €
1 kg ohrovta 2 €
1 kg krompirja 0,80 €
1 kg radiča v glavicah 6,50 €
1 kg endivije 1,70 €
1 kg rdeče pese 1,5 €
1 kg špinače 4€
in še kaj bi se našlo. Morda bo poleti zelenjava malo cenejša, nikakor pa ne morem verjeti, da se samo z zelenjavno prehrano da prihraniti. Ne govorim o prepričanju, ampak o prihranku. Jedilnik mora biti pester in hranljiv, za rastlinojeda ali vsejeda. Marsikomu je to, zaradi previsokih cen, nedosegljivo.
lp![]()
![]()
mzm
Mišzmoke, od kod so te cene?
Ja, saj vem, razlike v cenah so ogromne. Jaz imam relacijo Ljubljana center Ljubljana Dravlje in vem, da so na Koseški tržnici cene zasolje za 1/3 v povprečju v primerjavi s "placem"..
Slovenski krompir v Tušu kila 0,49€
japaja| slovinkita je napisal/a: |
| zzak1977, ok, če tako praviš, potem je to to. Naj ne postane tale debata spet osnova za anti vege, anti meso itd. Brezveze (Število tem v forumih: 49). slovinkita |
Vem pa, ker sam jem brezmesno do kosila, in vem da tuna stane veliko več kot pašteta.
Včeraj sem videl 10 kosov robid za 4,99€.
To so dejstva, očitno pa tebe matra odnos vegetarijanci, mesojedci. Jaz tudi pomislil nisem na to, govorim zgolj o ceni polnovredne dnevne prehrane. Doma ima tudi vegetarijance, in vem koliko me stanejo :)
Commis débarrasseurAmelia, juha bo stoprocentno hehe...za krvavice nisem prepričana. Golaž bo. In polenta. In solata. In kremenatlci. Pa pasulj tudi. Pa ne vem še kaj, bojo povedali. Za kislo zelje se ne spomnim točno, a ga marajo ali ne...krača...
Pa slivovo marmelado za zajtrk. Z belo kavo iz Proje.
Tudi jaz se že veselim, ja.
Pa v Kostanjevico na pustno rajanje jih bomo peljali (mimgrede pa še k žlahti pod Gorjance; mensezdi, da imajo še nekaj kolerabe viška, hihi... pa mogoče v vinogradu že regrat poganja
)
japaja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom

Rogljič Croque Madame