Vedno dražja hrana
Japaja, se spomnim, kako je moj sin v dobi odraščanja po kosilu odbil tak kos kruha in si vanj naložil vse od salame, majoneze in kumaric. Spomini na mlada leta, ko sem sama odraščala in smo se popoldne družili na dvorišču mladi in stari.Starejše gospe so nosile kruh in polpete ali pač kar so kuhale tisti dan in se je dalo prinesti dol. Odraščajoči fantje so mleli kot za stavo. Dekleta pa nismo bila tako ješča, nasprotno, še hujšale smo na vse pretege.![]()
Lepo si napisala, da ne boš nikogar posiljevala, ampak je prav, da se napiše in mnogi bodo najbrž tudi upoštevali kakšen nasvet. Če je red v hiši in pri hrani, se da dosti prihraniti, pa ni treba, da je kdo lačen. Le hrano je greh stran metati , ne samo zaradi cen.
![]()
Zame hrana ni luksuz, je vir preživetja. Zanimivo je, kako vsi radi pojamramo kako je draga. Kaj pa nap. gorivo? Gorivo je vsakih 14 dni dražje, pa zaradi tega ni nič manj pleha na naših cestah. Dokler se bo v avtu v povprečju vozil en sam človek, se mi zdi čisto brezpredmetno jamrat kako draga je hrana. Pa ne zdaj pisat, da vsi uporabljate javna prevozna sredstva ali pa kolesa oz. da se vas po več vozi v enem avtu v službo in domov, ali pa po opravkih. Da ne govorim o mobilnih telefonih in vseh luksuznih dobrinah, ki niso nujne za preživetje, ampak jih "moramo" imeti, ker danes se pa res ne da več živeti brez njih (seveda če to verjamete), pa se noben ne pritožuje kako drage so.
vida70
Evo jaz nimam avta. Sovražim avte. Jaz uporablam izključno javni prevoz in noge. Mam pa mobilca pa prenosni internet.
Multivitamin
multivitaminSaj maš prav. Ampak kje za vraga naj si jaz v mb, v centru mesta kaj pridelam. Če pa so vse okol mene pozidali. 20 let nazaj bi še lahko,danes pa ne morem. Ker je okol mene sam beton in garažne hiše. Park je čez cesto. Samo ne morm si v mestnem parku vrta nardit. Ne bi šel rad za zapahe zarad tega. Čeravno bi raje sedel zarad nelegalno postavlenega vrta kot zarad česar,kar danes poslušam po tv, pa noben še ne sedi za zapahi.
Multivitamin
multivitamin| nejčica je napisal/a: |
5.Lepo prosim ne rečt blagor se enim ,ki imate možnost vse to si pridelat !njive in travniki so opuščeni! Hodim v mesto v službo ob mestu so si nekoč ljudje iz bloka zasadili zelenjavo danes je tam samo trnje! zakaj, njihovo mišlenje ,se nam ne splača!O pa kako se bo splačalo!Da si jaz vse to pridelam moram trdo delat in bit zelo disciplinirana všasih se že mrači ko jaz še z motiko po njivi tolčem!Sosedje pijejo pivo na terasi jaz pa na bregu mojega vrta, sosedovi otroci skačejo po trampulinu moj 2 letnik pa sedi med jagodami in jih trga,nalaga zel na traktor in vozi na kompost,pa je moje malo dete vse nasmejano in veselo ker mamici pomaga pri sosedovih pa vpijejo pazi da ne padeš, ne tako visoko skakat...( no malce sem skrenila iz osnovne teme)! nejčica |
Commis débarrasseur
Pozejdon, saj jaz poročil ne gledam za zabavo. Gledam, ker pač hočem bit malo na tekočem. Pa saj je vseeno al gledaš tv al bereš cajtnge al pa po netu. Samo včeraj pa so res pretirali. B......Mislim,če bi jaz sedaj tu napisal kaj si mislim o vsem skup bi me itak zradirali for lifetime. Pa ne zarad tega, kaj si mislim, zato,ker bi tako sočno napisal,da res ne bi blo za brat. Samo to je realnost. Onih par poštenih se še nekaj trudi ampak jih bodo povozli. In jaz si ne bom zatiskal oči pred tem kako se je v naši ljubi,dragi mali Švici razpasla barabija in lopovščina. Ne, ne bom tiho pa magar me smaknejo. Ker, kar je preveč je pa preveč. Mogogoče bi bil čist tiho,če bi to ble take male barabije. Ampak to kar je sedaj že eno leto in kar si eni dovolijo pa res presega vse meje pa bil jaz toleranten do Marsa. Ne bom več tiho,bom pač tak dolgo lajal,da me ne utišajo. Ne bom se več pustil,da ena banda skorumpiranih barab počne z nami kar se jim zahoče. Ne bom pa gotovo.
Spet sem ven padel, ampak ne morem si pomagat več. Ko sem včeraj poslušal kaj vse so delali za ono deklico 4 letno mi je šlo na kozlanje. Pa kao noben v državi že 4 leta ni kompetenten tega uredit. Ežoj prid nazaj,da vdarimo revolucijo pa vse barabe pošlemo visoko v Ande zmrznit.
Multivitamin
multivitaminKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jabolčne rožice

Jabolčne kremšnite