Elektromagnetna analiza krvi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. feb 2011 10:03

Draga manca51, najlepša hvala za dobre želje. Bojim pa se, da se prav ne razumeva, kajto čirečare v kapljici krvi nimajo prav nič ne z uradno, ne s kakršnokoli drugo medicino. Našega zdravstvenega sistema prav nič ne zagovarjam, ker je v njem dejansko marsikaj narobe, ampak idealnega, vsem prijaznega in vsemogočega zdravstva pa prav zanesljivo ni nikjer na svetu. Mene prav nič ne moti, če kdo vleče ljudem denar iz žepov z napitki za večno mladost, z oblogami za brisanje gub ali z magičnimi kuhinjskimi pripomočki. Konec koncev, kdor misli, da tovrstne čudeže res potrebuje, naj jih plača in se mi prav nič ne smili. Neumnost ima pač tudi svojo ceno. Nekaj povsem drugega pa je, ko gre za izkoriščanje stisk ljudi, ki so se znašli pred resnimi problemi - ki se morajo sprijazniti s tem, da njih ali nekoga njihovih bližnjih čaka še par mesecev življanja ali da bodo preostanek življenja preživeli v hudih bolečinah ali tako ali drugače prizadeti. Tukaj je pa heca konec. Ker človek v hudi stiski ne more več prav racionalno razmišljati in se je pripravljen okleniti prav vsake bilke in je tudi pripravljen verjeti marsikaj, česar sicer ne bi, pa čeprav je to napoj iz kuščarjevih dlak ali magični urok. Tista "pomagaj si sam in bog ti bo pomagal" še kako velja. Tudi sama sem velika zagovornica čajev, zeliščnih oblog, masaž itd., seveda v zdravih mejah - kolikor pač lahko zdravijo ali vsaj blažijo težave (včasih zelo uspešno, včasih prav nič). Tudi proti homeopatskim napojem nimam nič, ker vsaj škoditi ne morejo, in če placebo učinek uspejo vzdrževati dovolj dolgo, da osnovna težava medtem sama mine, toliko bolje. V takem primeru so zanesljivo najboljša izbira. Včasih tudi že temeljit pogovor zaleže in če je res pomagal, je vreden svojega denarja. Ampak kovanje zaslužka na ta račun resničnih stisk ljudi - to je pa za moje pojme perverzija brez primere, pa naj gre za čudežen prašek, gledanje v kristalno kroglo ali kapljico krvi. Veliko zdravja vsem, Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. feb 2011 10:30

limnol, še enkrat, kot že več krat doslej, bravo.

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

24. feb 2011 10:46

No ja, če bi meni pred 40 leti kdo rekel, da bom prižigala in ugašala televizor z daljincem, bi ga malo postrani pogledala.

In če bi mi kdo pred časom rekel, da bom fotografije pošiljala kar s telefonom....

Pa če bi kdo v prejšnjem življenju rekel, da je Zemlja okrogla.....

 

 

No, pa če bi mi pred tisočletjem kdo rekel, da bodo v laboratoriju iz pol litra krvi ugotovili, da imam vnetje....

japaja

neznan uporabnik

24. feb 2011 10:49

Aja, pa če bi mi kdo rekel, da se iz enega lasu potegne informacija o prednikih????!!!!!

japaja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. feb 2011 12:37

hehe, japaja, se spomniš znanstvenofantastičnih nadaljevank izpred trideset in še več let, ko so se kapitani Kirki in Strikerji borili proti vsem mogočim vesoljskim spakam, in se med seboj na daljavo pogovrjali tako, da so nekaj povedali v zapestno uro? No, danes živimo to znanstveno fantastiko. In zna biti, da bodo čez naslednjih 40 let sci-fi nadaljevanke zgledale tako, da bodo ljudje peš hodili na obisk eden k drugemu, tam igrali tarok in se pogovarjali čez mizo. Če gledam naše rodbinske prestolonaslednike, je to sci-fi skoraj že zdaj. Lep dan, Sonja

neznan uporabnik

24. feb 2011 13:04

Zdej pa jst tebe ne štekam čist dobr, Limnol, sori.

Sprejemaš šepetanje v zapestno uro (jebentiš, a zato so zadnje cajte tako v trendu? Ena sama zarota vsepovsod), kapljica krvi ti pa ne sede?

japaja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. feb 2011 13:27

V krvi najdejo, če tam je, tisto, kar iščejo.  Če nečesa ne iščejo ali če nimajo primernih aparatur,  pač ne bodo našli.  Zato pa nas včasih pošiljajo od laboratorija do laboratorija,

Takale elektromagnetna analiza krvi se meni zdi čisto možna.  Verjamem, da kri prenaša s seboj dosti več  zapisov, kot jih iščejo v povprečnih zdravstvenih laboratorijih in bi jo morda z veseljem opravljali, če ne bi bilo za to treba novih, verjetno dragih, aparatur in šolanja osebja.

Moja radovednost me je popeljala še naprej po internetni cesti, kjer sem  v prvih zadetkih na moje presenečenje srečala elektromagnetno analizo krvi v družbi hipnoze  .  To je pa tisto, kar mi ne gre preveč skupaj. Eden izmed linkov je tale:   http://www.gesundheitscenter-basel.ch/index.php?id=123 .

Načelno pa, japaja, se v celoti strinjam s teboj - nisem mnenja, da je  tisto, česar ne poznam,  neumno in nemogoče,  razen, kadar gre za poročje, kjer sem sama toliko podkovana, da to lahko presodim.  Pa še tam občasno naletim na presenečenja. 

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. feb 2011 13:57

Cila, v poprečnih in tudi zelo nadpoprečnih zdravstvenih laboratorijih v krvi ne iščejo "zapisov", ampak čisto konkretne merljive snovi, protitelesa, mikroorganizme itd. Tale zdravstveni center pa gre, če si prebrala njihovo spletno stran, čisto v drugo smer, med čakre pa tja do reinkarnacijske hipnoze (ojej). Tako da bi ga jaz bolj dala v kategorijo "kdor misli, da mora, pa naj plača". Verjamem pa, da so tam s pacienti prijazni, si zanje vzamejo čas in jih poslušajo. Sicer je pa tudi tu tako tako kot pri vsem - vsakdo seveda ima lahko svoje mnenje in se po njem odloča. To je svoboda, ki nam vsem pripada. Sonja

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

24. feb 2011 15:36

Odlično zapisano, limnol

In ko bodo znali vsaj pojasniti, kaj merijo z "elektromagnetno" analizo in bodo morda to celo dokazali s kakšno verodostojno študijo, bomo vsi verjeli in uporabljali.

Nasja

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

24. feb 2011 16:13

Nisem rekla, da se iz krvi ne bo dalo veliko izmeriti. Že danes se precej več kot pred leti. Kot je dejala članica pred menoj, najdejo v glavnem le to kar iščejo, ne moreš krvi pogledati in najti vse kar je notri, kot bi si človek predstavljal.

Tako da verjamem tudi, da bodo iz kapljice krvi našli čez leta še več kot danes. Pravim le, da DANES tega ne znajo. In sem zelo skeptična vedno ko nekdo ponuja neke hokus pokus variante v smislu: Moja naprava to zna, medicina pa tega ne zna.

Se pa pustim prepričati, samo potrebujem razlago kako se meri in kaj se meri s to tehniko in kako se meri. Ena škatla in en napis gor: meri vse, pa ni ravno znanstvena podlaga za karkoli. Tudi pristop enemu pomaga enemu pa ne ni znanstvena metoda. Nekaterim že lepa beseda veliko pomaga in s tem ni nič narobe. Narobe je, če se iz kapljice krvi po čira čara metodi meri "vse" na skrivnostni način...

In ja, vsakomur svoje. Ko voli, nek izvoli.

Miška Miša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti