Hena oz. kana

URŠA_mojstrica  

član od: 7.1.2011

sporočila: 4

tema odprta - 14. feb 2011 18:35 | ogledi: 13.744 | odgovori: 9

mene pa zanima kje dobiti heno za barvanje las, ker bi si jih doma sama pobarvala! :))))

P.S. hvala za odgovore!!!! in lp!

URŠA_mojstrica

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

14. feb 2011 19:01

Pred nekaj tedni sem jo videla v drogeriji Tuš,verjetno pa tudi v dm

kriznana

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

14. feb 2011 19:11

dm, muller, na vsakem koraku jo imajo, navadno, v prahu, ali pa že pripravljeno, torej v tekoči obliki ... tunna http://titabota.blogspot.com/

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

14. feb 2011 19:22

Najlažje jo najdeš v Tuševih drogerijah. Sem zadnjič iskala (sicer brezbarvno) v velikem Mullerju in v DM, pa nisem našla prave. Torej - Tuš. Ne pozabi dodati notri še kakšna olja (olje makadamije in arganovo olje - vsakega 4 žlice) - za ta dva sem slišala, da je zelo dobro jih vmešati kar notri v zmes, da se lasje dodatno nahranijo (kana jih zelo izsuši).

illusion

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. feb 2011 19:27

Morda ti bo ustrezalo tole, v DM pa dobiš.

rimljanka

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

14. feb 2011 19:58

Tudi Lush jo ima, jo je pa treba prej naribati. http://www.lush.hr/?lang=sl section=proizvodi_proizvod&id=92 slovinkita

URŠA_mojstrica  

član od: 7.1.2011

sporočila: 4

14. feb 2011 20:01

vsem iskrena hvala za ogovore :))) URŠA_mojstrica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. feb 2011 9:05

Tale produkt je bil bolj pogost na policah pred kakimi petnajstimi, dvajsetimi leti, ko je bilo mešanic barv za domače barvanje las bolj malo.

In so potem ženske to packarijo držale na glavi kakšno uro. In potem naslednjih šest ur čistile kopalnico. Tisto, kar je nastalo na laseh, je druga zgodba. Tudi na teh straneh so nekatere v preteklosti popisale svoje izkušnje s tovrstnim barvanjem - in, hm, kako naj rečem, punce to bolj popisujejo kot kikse iz preteklosti, ki jih ne velja ponavljati.

Namreč, to barvilo izsušuje kožo in lase. Točno zaradi tega so to barvilo tudi uporabljali v bolj vlažnih podnebnih razmerah, da so se manj potili. Dajati kano na lase in kožo v eni monsunski Indiji je ena zgodba, to isto v našem podnembnem pasu pa čisto nekaj drugega.

Poleg tega, to barvilo na temnih laseh in lepi indijski polti deluje na en način, ko se pa to kombinira z našimi barvami kož in las in oči, je pa dizaster. Bodisi korenčkov, bodisi potegne v motno barvo mokre opeke, v vsakem primeru je pa dizaster. In ker so lasje presušeni, se ne svetijo in se skratka dobi en korenčkasto-ciglarot krep na glavi. Ajmebože.

Če bi rada imela lepe rdečkaste lase, pojdi k frizerju. Barvanje na rdeče v domači izvedbi - to je zanesljiva pot v kiks. Rdečkaste barve, ki so za domačo uporabo, imajo precej visok odstotek vijoličnega barvila, to pa zato, da se ja vidi, da je barvilo res v rdeče-mahagonijasto smer postavljeno, da se potrošnice ne bodo pritoževale. In potem ženske hodijo s čudnimi barvami las okoli. Zlasti, če po genetiki nimjao kaj veliko rdčekastih pigmentov v svojih laseh in koži (skratka, če gre za pomladne in zimske barvne tipe ljudi), jih rdeča barva postara. Poleg tega je še to, da se rdečkaste barve najhitreje izpirajo in je to treba redno obnavljati, drugače je dizaster.

Skratka, velja premisliti, preden greš to packarijo polagat na lase.

Če bi se pa rada pogršala, potem pa kar kupi kano. Uspeh zagotovljen. 

Vendelina jr.

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

15. feb 2011 19:56

Jaz pa se ne strinjam z Vendelininim stališčem o kani. Začela sem jo uporabljati pred štirimi leti, ko se je v Kalčku še dobilo ekološko. Zdaj je že dlje časa ni. Zmeraj sem jo odnesla k svoji frizerki in nanesla mi jo je ona. Rezultat po eni uri je bil vselej odličen. Moji naravni lasje so svetlo rjavi z rahlim rdečkastim nadihom in kana barvo osveži. Lasje postanejo bolj polni, nekako debelejši in gostejši. Najbolj pomembno pa je to, da odkar jo uporabljam, nimam težav z lasiščem. Prej sem imela na lasišču nek srbeči ekcem, ki se ga trajno nisem znebila niti s pripravki, ki so mi jih predpisali dermatologi. Zdaj (ko ekološko pridelane kane ne dobim več) v Sanolaborju kupujem Logonino barvo, ki poleg kane vsebuje še druge naravne sestavine. Tudi s to me barva frizerka in rezultat je odličen. Kadar moram na hitro fen frizuro k kakšnemu drugemu frizerju vsi vzdihujejo nad tem, kako zdravi in voljni so lasje. Barva deluje naravno in nikakor korenčkasto (vem pa, da se to lahko zgodi če se uporablja na sivih laseh). Seveda pa s takšnim barvanjem svoje naravne barve ne moreš korenito spremeniti. Dobrojedka

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

16. feb 2011 8:04

No, jasno je, da nek (kolikor toliko) naravni preparat (torej kana) ne bo pod nikakršnimi pogoji (razen, če je posameznik za to posebej talentiran) do take mere izsušil lase in jih uničil, kot to stori kemija oziroma barve za lase. Pred parimi leti sem se pobarvala na mahagonij kostanjevo, z barvo, seveda, ki je bila sicer krasna, a v pol leta se je rdeča barva spremenila najprej v oranžno (ki je bila sicer tudi povsem sprejemljiva), potem pa v blond! Da ne omenjam, koliko časa je bilo potrebno, da sem barvo spravila iz las oz. da so mi novi lasje prerasli blond pramene. S kano sem se pobarvala 2 meseca nazaj, najprej se bila intenzivno rdeča, potem se je z vsakim pranjem las malo spirala, sedaj je blago rdeča in še počasi bledi, narastek se sploh ne opazi (moja naravna barva je rjava) in tudi vse skupaj sploh ni moteče in grozeče (da se bo spremenilo v kakšno blond ali kaj). In ja, kana sicer izsuši lase do neke mere, a z redno uporabo naj bi jih načeloma okrepila. Drugače pa olje na konice pred umivanjem pa je. Suhost las je tako ali drugače pogost problem, s kano ali brez nje, in v takem primeru se mi zdi barvanje z navadno barvo še hujša neumnost in povzročanje škode za lase kot pa računanje na dologoročni uspeh s kano. tunna http://titabota.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti