Curry riž s tofujem
| s0ncek* je napisal/a: |
| Iri, kako pa potem vi pomivate posodo? Seveda misli resno, tudi mi in vsi jadralci, ki jih poznam, pomivajo v morju. Drugače bi vsak dan stali v marini in natakali vodo ... s0ncek* |
Ognjič, kolegica -
Glej, na plovilu je tako: ali čistila (za čiščenje plovila, za posodo,šamponi...) zlivaš v morje skozi odtoke ali pak s spojlerja - oboje gre direktno v morje. Takisto tudi tisti del ko lulamo in kakamo![]()
Na jadranski obali je težava predvsem v tem, da gre veliko kanalizacije direktno v morje (skratka ni pred tem nobene čistilne naprave). In to res paca obalo čez mejo dobrega okusa. Recimo, kdor primerja zaliv v Visu (kjer obupno smrdi in se ne vidi dna) in izkušnjo primerljivih privezov v zalivu v Rodosu, ve, da se da zadeve lepo rešiti.
V primerjavi s temi masami onesnaževanja smo jadralci na plovilih do 15m blazno eko. In v resnici ne moremo zapacati obale in zaliva toliko, kot jo lahko ena prenapolnjena plaža. Tudi je tako, da ko človek enkrat opere posodo in sebe v morju, potem tudi točno vidi, kakšne je učinek milnic na morje in se res trudimo, da tega uporabimo čim manj. Ampak povem ti, po enem takem pranju se morje kar hitro reciklira. Pa tudi je zabavno, ko gledaš, kako ribice hitro vse pojedo (kavne usedline imajo blazno rade) in je voda res hitro zelo čista.
Vendelina jr.| s0ncek* je napisal/a: |
Bi pa detergent vodo v takih zalivih lepo razmastil, to pa. |
Hja, res upam, da si se tole hecala.
| s0ncek* je napisal/a: |
...pri sončenju pa ti ne teži obilna nemška družina na eni in še obilnejša češka na drugi strani. |
Če sta pa češka in nemška družina suhcani, a to pomeni, da ti ne težijo????????
Jauj, kolk smo mi, folk, ki ne gre na jadrnice, ubogi, ko se drenjamoo na posvinjanih plažah z obilnimi nemškimi in še obilnejšimi češkimi družinami!!!!!! s0ncek*, hvala, da si me opozorila na to, do sedaj nisem vedela, da mi težijo oni zgoraj omenjeni - zdaj bom pa na počitnicah bolje spala, ko bom vedela, kaj je narobe!
lp
cervusKolikor sem jaz razumela tisto, kar pravi sOncek: ko človek enkrat doživi miren zaliv - pa ni nujno, da je na barki, lahko so robinzonke, lahko se pač odpelje malo proč od lokacije, kjer je baziran - po tem preprosto ne more več na organizirano plažo, kjer je masa familij, kjer pol metra od tebe leži nekdo, ki ga nisi še nikoli videl, na tistih petdesetih centijih vmes se pa poskakuje nekdo trejti in otresa vodo.......
Mislim, pa saj je še kaj več od turizma tipo "apartman uz more i gradsku plažu sa puno različitih sadržaja". Pa tudi, če imate "apartan uz more", še ni treba, da se ravno kopate "uz aparmtan"
Vendelina jr.Ma men se zdi, od kar so tile umazani packi spi*dili s jadrnicami, plaže niti niso več tako umazane, pa tudi tiste obilne nemške in češke se lažje prenesejo, posebej ker nimajo nobenega večvrednostnega kompleksa.
ežojNo, pa dajmo posploševat še malo: ker nam ne paše "kupanje uz apartman", se s pohodnimi čevlji odpravimo v oddaljene, samotne zalive, da še ritko v miru obarvamo. Peš, seveda, 2-3 km in več, da bo ja mir! Nikjer nikogar, nakar se zasidrajo, čez pol zaliva jih je, glasba odmeva, da ti glavo odpre! Priplavajo do obale: "O, kako lepo, da ste tu! Se počutimo bolj varne!" ![]()
Takih in podobnih je vsako sezono polno, z zelo različnimi zastavami.
lp![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Curry riž s tofujem

Mandljevi piškoti