Problem

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. jan 2011 21:44

Pa še nekaj, da ne bo izledalo, da ti samo pametujem. Poglej, tudi jaz imam mladega psa in vem, kako so ta bitja radovedna. Naš pes večino neva preživi v hiši, tudi spi pri nas, seveda. Tudi jaz poleg pasjih sprehodov opravljam še sa ostala družinsko - gospodinjska dela. Ker pa imamo dvorišče brez ograje in nikakor ne morem pustiti psa zunaj brez nadzora, sem si omislila privez za psa, kamor ga pripnem, da lahko poležava pred hodnimi vrati, oz pač "kontrolira" kaj počnemo, ko hodimo iz hiše recimo obešat perilo, po drva in podobno. Takole izgleda ta zadeva:

http://www.shrani.si/f/3K/BK/4eO3UoMV/22122010-010

Moj pes je pripet na 8m dolgo "zajlo", oblečeno v plastiko, s karabinom. Zadeva stane dobrih 14 € in je v primerih, ko želiš imeti psa zunaj, pa nimaš ravno časa in možnosti hkrati v rokah držati še povodca, nepogrešljiva, sploh pa omeji psu dostop do krajev, kamor mu ne dovoliš oz. bi bilo zanj nevarno.

Tule se dobi tak privez (seveda pa za privez lahko uporabiš tudi daljši povodec, samo tam je nevarnost, da ga pes pregrizne in uide, jeklene "zajle" pač ne more):

http://aro.si/pasja-hrana/oprema-za-pse/zas

Pa srečno pri reševanju vseh problemov!

 

 

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. jan 2011 21:58

Pa še nekaj bo dodala. Ne gre za podgane, pač pa za ščurke, zgodba je  nekaterih delih podobna tvoji.

V stanovanjski stolpnici, kjer živi moja mama, so se leta in leta borili s ščurki. Upravljalec stavbe je na pozive stanovalcev vsaj dvakrat letno obveščal Zavod za zdravsteno varstvo, od koder so poslali strokovnjake za dezinsekcijo in se borili s to nadlogo. Nekaj let s pičlim uspehom ... vzrok je bilo nesodelovanje vseh stanovalcev. Nekateri pač niso pustili dezinsektorjev "šariti" po svojih stanovanjih. Dezinsektorji so jih prijavili pristojni inšpekciji in končno se je stvar začela obračati na bolje, pa vendar ne povsem. Nad mojo mamo je živela samska gospa srednjih let, ki je trpela za eno od psihičnih motenj. V stanovanje ni spuščala nikogar, niti lastnih hčera, čeprav je bilo najstarejši hčeri po odločbi CSD dodeljeno "skrbništvo" nad materjo. Kot se je izkazalo šele po skorajda nasilnem vstopu te hčere v stanovanje, ker je prišlo do poplave v sosenja stanovanja, je gospa živela dobesedno med kupi smeti ... v straniščno školjko je metala smeti, v zračnik je metala smeti, povsod so bili ostanki hrane, ki ji jo je nosila hči vsak dan, pa jo je morala puščati pred zaklenjenimi vrati - skratka razmere so bile obupne. Seveda nobeno odstranjevanje ščurkov po okoliških stanovanjih ni pomagalo, dokler je imela ta gospa v svojem stanovanju pravi raj zanje ...oni pa seveda brez njene privolitve itak niso mogli vstopiti in ukrepati.

No, na koncu so gospo odpeljali na zdravljenje, od tam pa v dom upokojencev. Šele takrat je hči lahko organizirala temeljito čiščenje stanovanja in moja mama v spodnjem nadstropju (z njo pa vsi sosedje) si je oddahnila.

Skratka - morda bo težko, morda bo trajalo dolgo, toda tudi problem z "vašo" gospo bi se moral ob pomoči ustreznih služb rešiti.

Mojca

archieal  

član od: 6.1.2011

sporočila: 4

10. jan 2011 13:52

Mojca, hvala za dobro idejo, da bi kuža lahko bil več časa zunaj, saj vemo, da je dandanes s službami skoraj loterija, če jim ni potrebno biti 25 ur na dan na razpolago. Spet toliko premalo časa, da bi ga morala oddati, nimamo, problem je, da smo med pavzami in presledki med službami kratek čas doma in je treba še kaj storiti. Enkrat sem morala oddati papagaja (takrat zaradi najemniškega stanovanja) in mi je bilo vedno žal. Kužiju nič ne manjka. Deležen je dnevnega sprehoda, nogometa, kar ima zelo rad, crkljanja, sami ga friziramo, zdrav je in prav čeden. 3 krat na dan pa nam, na žalost, res ne rata iti na sprehod, kar pa verjamem, da ni smrtni greh, saj se sprehod nadomesti z nogometom. Žal tudi ščurki niso izjema v naši soseski. To vse pride v paketu. Le, da na naši strani bloka manj, kakor na tisti, ki je bližje gostilni. Tudi njim se postavljamo po robu, kolikor le lahko, problem pa je enak, kakršnega si navedla tudi sama - ne želijo vsi sodelovati. Hvala za prispevke in nasvete, kam po pomoč. Upam, da ne bo preveč gluhih ušes za naš problem... Lep pozdrav, Ale archieal

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti