Dobila sem zadolžitev, da za neko večerjo pripravim trikotno zeleno sladico. Začelo se je kot hec, vendar bi res rada pripravila tako sladico.
Hvaležna bom za vsako inovativno idejo. Jedci so zahtevni.
Mimika
Dobila sem zadolžitev, da za neko večerjo pripravim trikotno zeleno sladico. Začelo se je kot hec, vendar bi res rada pripravila tako sladico.
Hvaležna bom za vsako inovativno idejo. Jedci so zahtevni.
Mimika
Zeleno barvo da tudi dobro domače bučno olje. V biskvitu nisem še poskušala, sem ga pa dodala kruhu in je bil tako "pomladno" zelen - zanimiv, okus pa mene malo spominja na orehe. Veljalo bi poskusiti, da bi pri kakšnem biskvitu kjer se dodaja olje tega zamenjali z bučnim oljem. Tak biskvit z oljem je sigurno jogurtni biskvit ali pa biskvit pri jafa kockah po moje.
Sama bi to stvar izpeljala tako, da bi bil biskvit rahlo zelen (podobni pomisleki kot pri moji predhodnici), krema precej zelena (jaz bi zrele kivije zmiksala, po potrebi dodala malo pomarančnega soka, zavrela in dodala malo gustina, sladkorja, mogoče limonine lupinice in vanilije - podobno kot za višnjevo torto), ob straneh premazala z zeleno obarvano smetano in na vrhu obložila z rezinami kivija in polila z želejem v zeleni barvi.
Lahko pa tudi vse oblečeš v zeleno obarvano tičino maso.
Čakamo tvoje slikce.
tedykaOriginalna pavlova je z jagodami, ne s kivijem, pravi zgodovina. Mamamia
Če ne maraš premočno obarvanega biskvita, dodaš v testo samo malo barve iz tube, se sploh ne okusi. Morda smetano ali kremo obarvaš malo bolj zeleno, lahko se pa odločiš za kremo z okusom po meti in za barvo ina romo dodaš nekajkapljic etolove barve z okusom mete (nekaj v stilu after eight).
Ali pa belo čokolado obarvaš z zeleno barvo in preliješ biksvit, v katerega dodaš pistacije, ki ga bodo malo zelenkastega naredile.
Še najvolj enostavna je pa panna cotta, obarvana zeleno, jo daš v trikotne modelčke, okrasiš pa s kivijem (ki se z želatino ne skalda najbolje, kot pri ananasu so ptoblemi s strjevanjem). Pa krhelj mandarine na sredino, da razbiješ malo zeleno barvo ...
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bananin puding z vanilijevimi rogljički

Pirin kruh s semeni